Μελέτη ανακαίνισης φαρμακείου στον Πειραιά

Μελέτη ανακαίνισης φαρμακείου στον Πειραιά

Την σημερινή εποχή, οι άνθρωποι χρειάζονται φάρμακα όλο και περισσότερο. Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής και οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις που έχει η κοινωνία μας, μας αναγκάζουν να χρειαζόμαστε βοήθεια, όλο και πιο συχνά. Οπότε η ανακαίνιση φαρμακείου είναι τουλάχιστον αναγκαία.

Γι αυτό τα φαρμακεία είναι πλέον απαραίτητα και η παρουσία τους, φαντάζει σαν μια όαση, μέσα στον κόσμο της κούρασης και της αβεβαιότητας. Η INNOVO CONSTRUCTIONS, ανέλαβε την μελέτη ενός φαρμακείου στα μεσοελλαδίτικα Τρίκαλα, για να διεκπεραιωθεί μετέπειτα ανακαίνιση και κατασκευή. Φροντίσαμε να παρέχουμε έναν χώρο, στον πελάτη μας, όλο φρεσκάδα και δροσιά. Ένα μαγαζί, που όταν θα μπαίνει μέσα ο πελάτης, να είναι σίγουρος ότι η υγεία του είναι σε καλά χέρια.

Αυτό επετεύχθη, καθότι, χρησιμοποιήθηκε πολύ το πράσινο χρώμα της χλωροφύλλης, το οποίο είναι συνυφασμένο με την μητέρα φύση, άρα και με την υγεία. Στα Τρίκαλα θα δημιουργηθεί ένα γωνιακό φαρμακείο με όλα όσα χρειάζεται ο άνθρωπος σήμερα, σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, προσιτό σε όλους.

Οι δύο πλευρές της πρόσοψης του μαγαζιού, θα καλυφθούν με άσπρο χρώμα και θα έχουν σχέδιο φυλλαράκια, για μια πιο οικολογική προσέγγιση. Στην μια πλευρά θα έχουμε μια μικρή βιτρίνα με γυαλί και θα φαίνονται τα εσωτερικά γυάλινα ράφια με τα προϊόντα. Στο κέντρο του γυαλιού θα υπάρχει ένα κομμάτι με πράσινο φόντο που θα γράφει pharmacy  με λευκά γράμματα και θα συνοδεύεται από ένα χαλαρό σχέδιο κέλτικου σταυρού.

Η δεύτερη πλευρά, θα αποτελείται από την είσοδο, κατασκευασμένη απο αλουμίνιο και γυαλί και θα υπάρχει κομμάτι βιτρίνας στα δεξιά της εισόδου, εξίσου γυάλινο με ράφια και με ένα μέρος του πράσινο με την επιγραφή σε άσπρο, μαζί με το σχέδιο των χημικών ενώσεων.

Στο εσωτερικό του φαρμακείου, πάνω απο την πόρτα, θα φτιαχτεί ένα όμορφο απόφθεγμα σε λευκό φόντο, ένω δεξιά θα μπει η επιγραφή και στα αριστερά πάλι ένα σχέδιο χημικής ένωσης.

Μπαίνοντας στα δεξιά του μαγαζιού, θα υπάρχει ένα ψηλό displayer σε σχήμα κλεψύδρας σε γκρι, που θα το διαπερνούν άσπρα ράφια και απο πάνω θα τοποθετηθούν πράσινα τετράγωνα,  που θα αυξάνονται σε αριθμό όσο ανεβαίνουν και θα επεκταθούν σε όλη την  οροφή του «προθαλάμου» του καταστήματος.

Δίπλα απο την κλεψύδρα θα είναι ο πάγκος υποδοχής, σε άσπρο χρώμα, σε Π σχηματισμό με γυάλινη κάλυψη και έναν φαρμακευτικό σταυρό που θα φωτίζεται έντονα. Από πίσω θα δεσπόζει εντοιχισμένη βιτρίνα με γυάλινα ραφάκια, όπου θα τοποθετηθούν σκευάσματα βιταμινών όπως θα αναγράφεται και από πάνω σε καφέ φόντο με άσπρα γράμματα.

Προχωρώντας στο μαγαζί, στον πίσω τοίχο θα δημιουργηθεί εσοχή για να βάλουμε τα καλλυντικά, τα προϊόντα μακιγιάζ και τα προιοντα για τις μητερες και τα παιδια, σε γυάλινα ράφια όπως σχεδιάσαμε και στην βιτρίνα πίσω απο τον πάγκο υποδοχής.

Στα αριστερά απο την είσοδο, θα σχηματιστούν δύο εσοχές που θα αποτελούν κομμάτι της εξωτερικής βιτρίνας που προαναφέραμε. Οι δύο αυτες εσοχες, θα φωτίζονται εντόνως κατά τη διάρκεια της ημέρας απο το φυσικό φως. Ανάμεσα τους, απο την μέσα πλευρά, θα υπάρχει τοιχογραφία με χημική ένωση, μέσα στην οποία θα απεικονίζονται διάφορα σχεδιάκια.

Το κυρίως μέρος του φαρμακείου θα φωτίζεται στο ταβάνι με σποτάκια. Η οροφη θα είναι λεύκη, κατασκευασμένη από υλικό που θα καθρεφτίζει το εσωτερικό του φαρμακείου, ενώ το δάπεδο θα καλυφθεί με κατάλευκα πλακάκια.

Δείτε περισσότερα Φαρμακεία