Μελέτη ανακαίνισης φαρμακείου στη Γερμανία

Μελέτη ανακαίνισης φαρμακείου στη Γερμανία

Η δραστηριότητα της INNOVO CONSTRUCTIONS, δεν περιορίζεται στα στενά ελλαδικά σύνορα. Απλώνει τις ενέργειές της παντού, συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών χωρών. Στην βιομηχανική Γερμανία, ένας φαρμακοποιός μας ανέθεσε, την κατασκευή του φαρμακείου του κι εμείς την φέραμε εις πέρας, ως συνήθως.

Ο τομέας των φαρμάκων είναι δύσκολος, καθώς απαιτείται ιδιαίτερη μεταχείριση και συγκροτημένος σχεδιασμός. Πρέπει να δομηθεί, με τέτοιο τρόπο, ώστε το μαγαζί, όχι απλά να είναι καθαρό, αλλά και να φαίνεται. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι πελάτες, ότι εισέρχονται σε ένα αποστειρωμένο μαγαζί.

Η βιτρίνα είναι κατά μήκος του μαγαζιού και καλύπτει όλο το εμβαδό της πρόσοψης. Είναι όλη από γυαλί, στηριζόμενη από μεταλλικούς γκρι κοιλοδοκούς για ασφάλεια. Έτσι φαίνεται το μαγαζί πανοραμικά και από έξω, προδιαθέτοντας τους πελάτες να μπουν και να ψωνίσουν.

Η αίθουσα έγινε κατά βάση λευκή δίνοντας φωτεινότητα και κάνοντας τον χώρο να φαντάζει μεγαλύτερος. Δεν επιλέχθηκε τυχαία το λευκό χρώμα. Είναι το χρώμα που προσδίδει στον οποιοδήποτε χώρο, την αίσθηση της καθαριότητας και της αρχοντιάς.

Στους τοίχους δημιουργήθηκαν πολυποίκιλα πλαίσια, τα οποία παρουσιάζονται σε διαφορετικό γεωμετρικό σχήμα το καθένα, για να σπάει η μονοτονία. Το εσωτερικό βάφτηκε στο χρώμα του γκρι, το οποίο δηλώνει σοβαρότητα και εγγύτητα. Δίνοντας ένα σκούρο χρώμα, δώσαμε ένταση στο χώρο στον οποίο εκθέτεται το εμπόρευμα. Αυτό το τέχνασμα χρησιμοποιήθηκε, για να τραβάει τα βλέμματα των πελατών, καθώς το γκρι, δημιουργεί μια ισχυρή αντίθεση στην κυριαρχία του λευκού.

Τα πλαίσια όμως, έγιναν επί τούτου πολυσήμαντα. Στο εσωτερικό τους, υπάρχουν και μικρότερα διαχωριστικά, ώστε να χωρίζονται τα προϊόντα σε κατηγορίες, κάνοντας εύκολη την εύρεση του επιθυμητού. Έτσι βοηθούνται οι υπάλληλοι να δουλεύουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Στην μεριά του τοίχου με το μεγαλύτερο μήκος, τοποθετήθηκαν πάγκοι εξυπηρέτησης πελατών. Οι πάγκοι έχουν διπλή όψη, αλλά και πολλαπλή χρήση. Λειτουργούν και ως αποθηκευτικοί χώροι, αφού στο τυφλό τους σημείο έχουν συρτάρια, ντουλάπια και ράφια.

Πάνω στους πάγκους δημιουργήθηκαν γυάλινες θήκες, οι οποίες προσφέρουν καλαισθησία, αλλά και ημιδιαφάνεια, όσον αφορά τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα εκεί.

Επίσης, σε διάσπαρτα σημεία των πάγκων, στο μπροστά μέρος, αυτό δηλαδή που βλέπει ο πελάτης, φτιάξαμε υποδοχές στήριξης με την μορφή επιπρόσθετων ραφιών, για να εξασφαλιστούν και οι αγορές, οι οποίες δεν είναι στις λίστες των πελατών, αλλά προέκυψαν την τελευταία στιγμή. Απλή ψυχολογία marketing.

Στο κέντρο του καταστήματος τοποθετήθηκαν λευκά τοιχία με γυάλινα ράφια, δημιουργώντας ταυτόχρονα διαδρόμους. Έτσι καθοδηγούμε, κατά κάποιο τρόπο, την πορεία των πελατών μέσα στο μαγαζί, “επιβάλλοντας” τους να δουν όσα περισσότερα προϊόντα είναι δυνατόν. Στην μια πλευρά τους βρίσκεται, διακριτική επένδυση με την μορφή ξύλου, για να ομορφαίνει και να ζεσταίνει το ψυχρό άσπρο.

Στους ακάλυπτους από εμπόρευμα τοίχους, δημιουργήθηκαν τεχνοτροπίες με φαρμακευτικά ή χημικά σύμβολα, για να επισημαίνουν την ιδιότητα του καταστήματος.

Ο φωτισμός οροφής κατανεμήθηκε σε όλο τον χώρο ομοιόμορφα, φτιάχνοντας μια φωτεινή σκακιέρα. Θέλαμε έτσι να αποφύγουμε τον μονότονο και συνηθισμένο κατά μήκος φωτισμό που έχουν οι περισσότεροι, δίνοντας στο μαγαζί μια παιχνιδιάρικη όψη.

Με την βοήθεια και του κρυφού φωτισμού, τον οποίο εφαρμόζουμε στις περισσότερες κατασκευές μας, δώσαμε έμφαση στο εμπόρευμα, αλλά και στην διακόσμηση του καταστήματος, δημιουργώντας ένα όμορφο και χαλαρό περιβάλλον.

Δείτε περισσότερα Φαρμακεία