Μελέτη ανακαίνισης φαρμακείου στην Αθήνα

Μελέτη ανακαίνισης φαρμακείου στην Αθήνα

Η Αθήνα κινείται στους ρυθμούς του styling και του μεταμοντερνισμού, χρόνια τώρα. Στην INNOVO CONSTRUCTIONS, το γνωρίζουμε καλά αυτό και το έχουμε ως γνώμονα για οποιαδήποτε μελέτη ή κατασκευή διατελούμε. Σε μια περιοχή που ο στιλιστικός ανταγωνισμός είναι μεγάλος, πρέπει πάντα να ενημερώνεσαι, για να γίνεσαι ολοένα και καλύτερος.

Σχεδιάσαμε ένα φαρμακείο, διάχυτης καλαισθησίας και ομορφιάς στην πόλη των Αθηνών. Σε αυτή την ανακαίνιση φαρμακείου, φροντίσαμε η υπόνοια των υλικών της μητέρας φύσης, να κινείται νωχελικά, αλλά και με σιγουριά παντού μέσα σε αυτό το μαγαζί.

Η πρόσοψη του μαγαζιού θα είναι τζαμαρία και η είσοδος εξίσου γυάλινη με δύο φύλλα. Μπαίνοντας στον χώρο, παρατηρούμε τις γήινες αποχρώσεις που διαλέχτηκαν, δίνοντας μια νότα ζεστασιάς και εναρμόνισης με την φύση.

Το πάτωμα αποτελείται από μπεζ πλακάκια, λεία στην επιφάνεια, που καθρεφτίζουν το ταβάνι, καθώς και το υπόλοιπο κατάστημα. Σε ένα μικρό μέρος του δαπέδου, βάλαμε ένα κομμάτι ξύλο σε ανοιχτή καφέ απόχρωση, όμοιο με το χρώμα του άχυρου.

Οι τοίχοι είναι λευκοί με ειδικές εσοχές κατά μήκος του μαγαζιού, που φιλοξενούν ράφια για την τοποθέτηση των προϊόντων. Στη μια πλευρά του τοιχώματος οι βιτρίνες επενδύθηκαν με ξύλο στο πίσω μέρος τους και στα πλαϊνά, με κρυφό εσωτερικό φωτισμό, ενώ τα ράφια είναι γυάλινα.

Στον αντικριστό τοίχο, οι εσοχές είναι κατασκευασμένες από το ίδιο υλικό που χρησιμοποιήσαμε σε εκείνο το κομμάτι του δάπεδου, ενώ το πίσω μέρος τους έχει αδιάφανο τζαμένιο φόντο, καθώς και γυάλινα ραφάκια. Πάνω από κάθε βιτρίνα γράφτηκε η κάθε κατηγορία προϊόντος με μαύρα γράμματα.

Στο μέρος του δαπέδου που το κάναμε να μοιάζει με άχυρο, μπήκε ο πάγκος υποδοχής μαζί με μια βιτρίνα. Το γραφείο είναι από ξύλο, σε μαύρη απόχρωση με λευκή μαρμάρινη επικάλυψη, ενώ  το διπλανό έπιπλο είναι επίσης ξύλινο, σε άσπρο και ανοιχτό καφετί. Περιέχει ράφια και τετράγωνα κουτιά, ενώ στην πίσω όψη του έχει γυάλινα displayers.

Ίδια βίτρινα έχουμε και πιο μέσα στο κατάστημα, ενώ οι άλλες δύο είναι ξύλινες σε λευκό φόντο, με γυάλινα ράφια και η δεύτερη μάλιστα στην πίσω μεριά της έχει ξύλινο παγκάκι που λειτουργεί ως κάθισμα αναμονής.

Ο κεντρικός πάγκος υποδοχής είναι φτιαγμένος μισός απο λευκό μάρμαρο με γκρι νερά, ενώ το δεύτερο μισό είναι ξύλινο σε μαύρο χρώμα με τον φωτεινό πράσινο σταυρό του φαρμακείου στην πρόσοψη του.

Στα αριστερά της υποδοχής, υπάρχουν μαύρα displayers, με άσπρο φόντο και τζαμένια ράφια, στα οποία τοποθετούνται επώνυμα καλλυντικά ανά κατηγορία εταιρίας. Στα δεξιά, έχουμε ακόμη μια εσοχή, πάλι στο χρώματος του άχυρου, με ορθογώνια σχέδια ως ράφια, μαύρο πάγκο από κάτω με εσωτερικό φωτισμό στη βάση του.

Όμοιο σχεδιασμό ακολουθήσαμε και για το μέρος πίσω απο τον κεντρικό πάγκο υποδοχής, που αποτελείται από δύο βιτρίνες, ενώ για την κατηγοροποιήση διαλέξαμε σκούρες ταμπέλες με άσπρα γράμματα και σποτάκια φωτισμού στο κάτω μέρος τους.

Ανάμεσα στις δύο  αυτές βιτρίνες, βάλαμε μια γυάλινη θύρα για το προσωπικό, ενώ δεξιά και αριστερά της πόρτας, ντύσαμε το τοίχο με ξύλινα κομμάτια τοποθετημένα παράλληλα.

Για το ταβάνι διαλέξαμε μια ιδιαίτερη σχεδίαση που περιλαμβάνει την δημιουργία ξύλινων ανάγλυφων δέντρων σε ανοιχτή καφέ απόχρωση. Δέντρα που έχουν γυμνά κλαδιά και καταλήγουν σε κορμούς στους αντικρυστούς τοίχους του φαρμακείου, ενώ μπήκαν ράβδοι φωτισμού πάνω στα κλωνάρια τους.

 

Δείτε περισσότερα Φαρμακεία