Μελέτη ανακαίνισης Café στο Παγκράτι

Μελέτη ανακαίνισης Café στο Παγκράτι

Στο αστικό Παγκράτι, η INNOVO CONSTRUCTIONS, ανέλαβε την μελέτη για την ανακαίνιση cafe bar. Ενός τομέα που έχει να κάνει με τον φημισμένο καφέ. Είναι, ίσως, από τα πιο διαδεδομένα προϊόντα και η αγορά βρίθει από μαγαζιά που το πουλάνε.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και κάθε εταιρεία κατασκευαστικών μελετών πρέπει να φροντίζει, έτσι ώστε οι πελάτες της να παραλαμβάνουν έναν χώρο, εξαιρετικής καλαισθησίας, ικανό να φιλοξενήσει και να τραβήξει του πολυπόθητους πελάτες.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, φρόντισε να κάνει ακριβώς αυτό και τα κατάφερε για ακόμη μια φορά. Παρέδωσε την μελέτη για την κατασκευή ενός καταστήματος, που θυμίζει σε όλα το προϊόν που πουλάει. Τον καφέ. Από τα χρώματα, μέχρι και τις στιλιστικές παρεμβάσεις, αυτό το πανέμορφο καφέ, υπογράφει με την καταπληκτική διακόσμηση την ταυτότητα του, μην αφήνοντας καμιά αμφιβολία.

Στο Παγκράτι, θα δημιουργηθεί ένας εντυπωσιακός χώρος, που θα εμπνέει οικειότητα και γαλήνη. Τα γήινα χρώματα, που θα χρησιμοποιηθούν κατά κόρον, θα προσφέρουν χαλάρωση στους πελάτες και στο προσωπικό. Και αυτός είναι ο σκοπός. Η τεχνογνωσία μας, σε συνδυασμό με την αντίληψη αισθητικής που έχουμε, καταφέρνουμε να έχουμε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα.

Φυσικά αυτό θα ξεκινάει από την πρόσοψη του μαγαζιού, διότι ως γνωστό η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική. Η ταμπέλα του καταστήματος θα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του τοίχου. Με το ένα κομμάτι να είναι από ξύλο, στο φυσικό του χρώμα και το υπόλοιπο σε γκρι. Τα δύο τους θα έρχονται σε απόλυτη συνεννόηση, ολοκληρώνοντας το ένα το άλλο. Στο γκρι μέρος της ταμπέλας θα δημιουργηθεί ένας αξιοζήλευτος καφές, όπου δίπλα του θα γραφεί η ιδιότητα του καταστήματος. Η πρόσοψη θα ολοκληρώνεται με γυάλινες πτυσσόμενες πόρτες.

Το μπαρ που θα περικλείει τον χώρο εργασίας, θα έχει λευκή επιφάνεια στην οποία θα τοποθετηθούν βιτρίνες. Η πρόσοψή του θα έχει την νοοτροπία της ταμπέλας, αυτή τη φορά όμως θα συνδυαστούν το ξύλο με λευκό χρώμα. Η τεχνοτροπία θα θυμίζει γεωμετρικά σύμβολα, το λευκό μέρος θα φωτίζεται ενώ φωτισμένη θα είναι και η βάση του πάγκου.

Ο τοίχος πίσω από τον πάγκο εξυπηρέτησης θα γίνει μαύρος, τραβώντας έτσι τα βλέμματα, καθώς θα είναι το μόνο μαύρο στοιχείο στο χώρο. Πάνω του θα δημιουργηθεί ο κατάλογος της επιχείρησης και τρισδιάστατο, ξύλινο δέντρο, τα κλαδιά του οποίου θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ράφια. Συνδυάζουμε έτσι την καλαισθησία με την λειτουργικότητα.

Ο απέναντι τοίχος θα καλυφθεί με συμμετρικά εξάγωνα σχήματα, σε τρείς βαθμίδες γκρι απόχρωσης. Θα υπάρχουν έτσι λευκά, γκρι ανοιχτά και γκρι σκούρα εξάγωνα, διαμορφώνοντας ένα ενδιαφέρον οπτικό παιχνίδισμα που μαγνητίζει και καθηλώνει.

Το εσωτερικό μέρος του μαγαζιού θα χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία των πελατών, έτσι φροντίσαμε να διαφοροποιηθεί από τον υπόλοιπο χώρο. Εδώ η οροφή θα είναι πιο χαμηλή προσφέροντας αίσθηση ζεστασιάς. Η οροφή όλου καταστήματος θα ντυθεί με ξύλινες λωρίδες, αραιά τοποθετημένες, ώστε να αφήνουν έκθετο το λευκό φόντο. Οι λωρίδες θα καταλήγουν στον χώρο φιλοξενίας, καθώς θα στολίζουν και την κολόνα που χωρίζει τους δύο χώρους.

Ο εσωτερικός τοίχος θα επενδυθεί ολόκληρος με σκουρόχρωμο ξύλο, με εμφανή τα όμορφα νερά του. Η εμφάνιση, όμως, του τοίχου πάνω από τα ζαχαρωτά, θα παραπέμπει σε κερήθρα, για να εντυπωσιάζει και να καταθέτει την αγνότητα των προϊόντων.

Δείτε περισσότερα Εστίαση