Μελέτη ανακαίνισης γραφείων Generation-Y

Μελέτη ανακαίνισης γραφείων Generation-Y

Η Generation Y, είναι μια σύγχρονη εταιρεία, παροχής υπηρεσιών internet, με νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον εαυτό τους και στο κοινωνικό σύνολο. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει, εάν ο επαγγελματικός τους χώρος δεν συμβαδίζει με το εταιρικό τους προφίλ και την όρεξη για δουλειά και δημιουργία.

Κάπως έτσι εμπιστεύτηκαν την INNOVO CONSTRUCTIONS, για να τους παρέχει εγκαταστάσεις, που να αποπνέουν άνεση και ευρυχωρία στους ίδιους, αλλά και να προκαλούν τους πελάτες, να κλείσουν τις πιο προσοδοφόρες συμφωνίες.

Οι επαγγελματικοί χώροι χρειάζονται συνέπεια στην ταξινόμηση και στην αλληλουχία, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη αποδοτικότητα. Είναι αποδεδειγμένο, κατόπιν ερευνών, ότι οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα σε ένα χώρο προσεγμένο, όμορφο και λειτουργικό.

Οι κοινοί χώροι είναι ταξινομημένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει η συνοχή, σε συσχετισμό με την διακριτικότητα. Αυτό έγινε για να μην νιώθει κανένας αποκομμένος, αλλά και να μην μπορεί ο ένας να εισβάλλει στο προσωπικό χώρο του άλλου.

Ο τοίχος στον οποίο έχει στηριχτεί η τηλεόραση έχει διπλή χρησιμότητα. Αφενός φιλοξενεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι, την τηλεόραση. Αφετέρου, έχει έξυπνα μετατραπεί σε πίνακα μαρκαδόρου. Έτσι ώστε, αν χρειαστεί σε κάποια ενημέρωση ή παρουσίαση να γίνει κάποια διευκρίνιση, κάποια σημείωση ή οτιδήποτε άλλο, να είναι δίπλα στο οπτικοακουστικό υλικό, για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Είναι εμφανές, πως τα έπιπλα είναι προσεκτικά μελετημένα στην λεπτομέρεια. Όταν οι καρέκλες έχουν έντονο χρωματισμό, το γραφείο έχει ένα πιο ουδέτερο χρώμα, για να μην είναι κραυγαλέο. Αντιθέτως, όταν έρχεται η σειρά των καρεκλών να έχουν ουδέτερο χρώμα, το γραφείο κλέβει την παράσταση έχοντας στο μανίκι του το χρώμα του φυσικού ξύλου.

Στον τοίχο υπάρχουν γραφικά από την Νέα Υόρκη. Η Νέα Υόρκη, ως γνωστόν, είναι η μητέρα των επιχειρήσεων και των ευρηματικών ιδεών. Αυτό προκαλεί τους πελάτες να συσχετίσουν συνειρμικά, την επιχείρηση με κάτι που θα τους προσφέρει σταθερά  και σίγουρα αποτελέσματα.

Το προσωπικό γραφείο του C/O, διαθέτει μεγάλη τζαμαρία με περσίδες. Έτσι, υπάρχει έμμεση επαφή με τον εξωτερικό χώρο, αλλά και απομόνωση όταν αυτή απαιτείται.

Δημιουργήσαμε πρωτότυπους αποθηκευτικούς χώρους, οι οποίοι είναι από μόνοι τους διακοσμητικό στοιχείο. Έτσι, δεν χρειάστηκε να φορτώσουμε το δωμάτιο με διακοσμητικά που πιθανόν θα διασπούσαν την προσοχή.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων λειτουργήσαμε έξυπνα, αφού δεν τοποθετήσαμε ένα ενιαίο μεγάλο τραπέζι αλλά πολλά μικρά, τα πόδια των οποίων δεν είναι εμπόδιο στον καθήμενο, με όποιον τρόπο και να είναι τοποθετημένα. Τα τραπέζια έχουν την δυνατότητα να χωριστούν, να τοποθετηθούν αλλιώς και αμέσως έχουμε έναν πολυχώρο. Σεμινάρια, συσκέψεις, παρουσιάσεις ή και μια απλή συνάντηση, μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα και εποικοδομητικά εκεί.

Στα υπόλοιπα γραφεία χρησιμοποιήθηκαν γυάλινοι διαχωριστικοί τοίχοι, που επιτρέπουν στο φως να περάσει αλλά δεν είναι διάφανοι. Όμορφα γραφικά κοσμούν τους γυάλινους αυτούς τοίχους, τα οποία και συνεχίζονται στο φωτιστικό οροφής. Ασύμμετρα γραφεία και αναπαυτικές καρέκλες συμπληρώνουν την εικόνα γραφείων βγαλμένων από το μέλλον.

Δημιουργήθηκαν δωμάτια τα οποία προσφέρουν την απομόνωση που απαιτεί η προσωπική επικοινωνία. Τοποθετήθηκαν ευρηματικές πόρτες που θυμίζουν τηλεφωνικό θάλαμο. Με διαφορετικό θέμα το κάθε ένα, διαθέτει γραφείο με καρέκλα, χαρτί, στυλό και ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί κάποιος σε μια επαγγελματική συνομιλία.