Μελέτη και ανακαίνιση φαρμακείου στην Ηλιούπολη

Μελέτη και ανακαίνιση φαρμακείου στην Ηλιούπολη

 

Η Innovo Constructions, ανέλαβε για ακόμη μια φορά την ανακαίνιση φαρμακείου της Κυρίας Μπαγιώργου. Ακόμη ένας πελάτης, μας εμπιστεύτηκε τη μελέτη φαρμακείου που ήθελε να κάνει, καθώς η φήμη μας προηγείται. Η κατασκευή φαρμακείου, δεν μπορεί να διατελεστεί, αν πρώτα δεν γίνει η κατάλληλη μελέτη. Πρέπει να γίνει από ανθρώπους που έχουν τεράστια πείρα στις ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων όπως η Innovo Constructions.

Το συγκεκριμένο φαρμακείο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από τις φωτογραφίες, έχριζε ριζικής ανακαίνισης, καθώς η μορφή του είναι παλιακή και αδιάφορη. Φροντίσαμε από την πρόσοψη ακόμα να φαίνεται ευκρινώς η ιδιότητα της επιχείρησης, χρησιμοποιώντας μεγάλους και φωτεινούς σταυρούς. Ο σταυρός είναι το απανταχού σήμα κατατεθέν των φαρμακείων και πρέπει να φαίνεται από μακριά και καθαρά.

Μάλιστα είχαν δοθεί δύο προτάσεις για τη μορφή του σταυρού. Μια με τον σταυρό να είναι χωνευτό στην εφαρμοσμένη γυψοσανίδα και μια που να προεξέχει. Ο φωτισμός προτείνεται και στις δύο περιπτώσεις, αφού είναι κάτι το αναγκαίο. Το ίδιο ισχύει και με τη λέξη “ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ” που θα υπάρχει ως επιγραφή. Ο υπόλοιπος τοίχος θα είναι στο χρώμα του light grey, για να αναδεικνύεται ο σταυρός και η πινακίδα.

Στον εσωτερικό χώρο εφαρμόσθηκαν πινελιές του light grey, όπως και στην πρόσοψη. Φαίνονται στις κολώνες και περιμετρικά στο ταβάνι, καθώς και σε κάποιες ανεπαίσθητες γωνιές του μαγαζιού. Φροντίσαμε να μην το παρακάνουμε, προκειμένου να εστιάσουμε στη φωτεινότητα. Για να το πετύχουμε αυτό, το κυρίαρχο χρώμα είναι το άσπρο. Το άσπρο καταδεικνύει την καθαριότητα και δείχνει τον χώρο μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Έχει επιλεχθεί κρυφός, αλλά και εμφανής φωτισμός έτσι ώστε οι πελάτες, αλλά και το προσωπικό να έχουν καλύτερη ορατότητα. Ο τρόπος που πέφτει ο άπλετος φωτισμός πάνω στο άσπρο χρώμα, επιτρέπει να διαχέεται το φως καλύτερα και παντού.

Απλά και απέριττα stand έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των τοίχων, για την τοποθέτηση και καλύτερη προβολή των προϊόντων. Τα stand έχουν στην πλάτη ένα απλό ξύλο στο χρώμα του κονιάκ και μικρά ραφάκια από γυαλί, φιλοξενούν τα προϊόντα, χωρίς να τους κλέβουν τη λάμψη. Και στο κέντρο του μαγαζιού, έχουν τοποθετηθεί μικρά και όμορφα stand στο σχήμα του κύβου. Χρησιμοποιήσαμε τις τέσσερις πλευρές τους, βάζοντας και πάλι γυάλινα ραφάκια, έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν όσο περισσότερα προϊόντα γίνεται. Η πρακτικότητα συναντά το καταπληκτικό design.

Βέβαια δεν αφήσαμε και τον χώρο του ταμείου και εξυπηρέτησης. Έχουν τοποθετηθεί δύο ταμεία, έχοντας τις υποδομές να υποδεχτούν όλες τις ανέσεις, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να κάνουν εύρυθμα τη δουλειά τους. Από πίσω έχει κρυφτεί περίτεχνα ο χώρος αποθήκευσης και περισυλλογής του εμπορεύματος, για να μην είναι ορατός στα περίεργα μάτια.

Φτιάξαμε ένα φανταστικό κατάστημα, για την Κυρία Μπαγιώργου και τους πελάτες του!

Δείτε περισσότερα Φαρμακεία