Μελέτη ακτινολογικού ιατρείου στην Κηφισιά

Μελέτη ακτινολογικού ιατρείου στην Κηφισιά

Όταν ακούμε την λέξη ακτινολογικό, το μυαλό μας πάει σε κρύους χώρους νοσοκομείων, με αναμονές και αγενής υπαλλήλους. Για πάμε πάλι. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν ακτινολογικά κέντρα, που θες να επισκέπτεσαι ξανά και ξανά.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, σχεδίασε προσεκτικά την μελέτη, ενός ακτινολογικού κέντρου στην Κηφισιά, με σκοπό να κάνει τους επισκέπτες, να χαίρονται να βγάζουν ακτινογραφίες. Προέκυψε ένας χώρος, που όμοιός του δεν υπάρχει. Θυμίζει λίγο το σπίτι της Barbie, με μια επιστημονική και επαγγελματική διάθεση, ταυτοχρόνως.

Ο τομέας της ιατρικής, ήταν πάντα συνυφασμένος, με άσπρες ρόμπες και δυσάρεστες διαδικασίες. Όταν όμως φροντίζεις να προσφέρεις μια επιχείρηση με παιχνιδιάρικο στυλ και γεμάτη χρώματα, βοηθάς να φτιάξει η διάθεση των επισκεπτών και να δουν το πρόβλημα υγεία τους με άλλο μάτι.

Στο ακτινολογικό στην Κηφισιά, θα δημιουργηθεί ένας όμορφος και χαλαρός χώρος. Τα χτυπητά χρώματα, έχουν την τιμητική τους, όπως και τα άνθη της φύσης.

Καθώς μπαίνουμε δεξιά, θα υπάρχει η γραμματεία. Πρόκειται για μια καταπληκτική γωνιά, η οποία έχει καμπύλες και φωτεινά χρώματα. Σου φτιάχνει την διάθεση, μόλις μπαίνεις μέσα στον χώρο. Τραβάει τα βλέμματα και τις εντυπώσεις.

Το γραφείο της γραμματείας θα είναι λευκό με γυάλινη επιφάνεια, για να κάνει αντίθεση με τα έντονα χρώματα που έχουν επιλεχθεί να το πλαισιώνουν. Πίσω από το γραφείο, θα δημιουργηθεί τεχνοτροπία σε μωβ χρώμα, η οποία θα απεικονίζει γυναικείο προφίλ προσώπου, ενώ λευκές φωτεινές λεπτομέρειες θα σχηματίζουν ένα λουλούδι σαν φόντο, τα μαλλιά της κοπέλας και μία κορδέλα.

Απέναντι από τη γραμματεία θα υπάρχουν λευκά σκαμπό, για την ανάπαυση των επισκεπτών. Ο τοίχος θα είναι λευκός με ανάγλυφα σχέδια, ενώ δύο φωτεινές εσοχές με μωβ γέμισμα, θα έρχονται σε αρμονία με τον τοίχο της γραμματείας.

Στον χώρο αναμονής υπάρχει ένας τοίχος ο οποίος σχηματίζει ένα τέταρτο κύκλου. Αυτός ο τοίχος, θα αξιοποιηθεί δημιουργώντας όμορφες και πρωτότυπες ζωγραφιές λουλουδιών, σε αποχρώσεις του μωβ, του ροζ, του λευκού, του καφέ. Μια πανδαισία χρωμάτων, που δίνουν άλλον αέρα στον χώρο και στολίζουν τον τοίχο, με τον καλύτερο τρόπο.

Θα μπουν σκαμπό με κυκλικό σχήμα, τα οποία θα αγκαλιάζουν τον τοίχο, μην αφήνοντας περιθώριο σπατάλης χώρου.

Απέναντι, δύο λευκοί καναπέδες ενωμένοι, μεγιστοποιούν τις διαθέσιμες θέσεις. Πάνω από τους καναπέδες, θα τοποθετηθούν πίνακες με ενθαρρυντικά μηνύματα και θα πλαισιώνονται από κρυφό φωτισμό σε απόχρωση του μωβ. Τα τραπεζάκια θα είναι γυάλινα σχεδόν αόρατα, με σκοπό να μην κλέβουν την παράσταση από τις ζωγραφιές και τις τεχνοτροπίες.

Γενικότερα, αν εξαιρέσουμε τα χρώματα που κάνουν την εμφάνιση τους, ο υπόλοιπος χώρος είναι ολόλευκος. Το χρώμα της υγείας. Θυμίζει την αποστείρωση και την καθαριότητα. Έχουν όμως μπει και άλλα χρώματα, για να σπάει η μονοτονία του άσπρου.

Η πόρτα θα έχει το αυστηρό χρώμα του καφέ. Αυτό έγινε επίτηδες, προκειμένου να υπάρχει ένα αρκετά σοβαρό στοιχείο, για να αντισταθμίζει την ευρύτερη κατάσταση. Επίσης το γυαλί, είναι ένα υλικό που έχει επιλεχθεί για αρκετές επιφάνειες του χώρου.

Μια ωραία και μεγάλη τηλεόραση θα τοποθετηθεί στον χώρο αναμονής, για να διασκεδάζει τους ανθρώπους, κατά την διάρκεια της διαμονής τους εκεί. Επίσης, roller χρώματος γκρι, στολίζουν και προστατεύουν τα παράθυρα διακριτικά, από τις ενοχλητικές ακτίνες του ηλίου.

 

Δείτε περισσότερα Ιατρεία