Μελέτη κατασκευής δερματολογικού ιατρείου στη Βασ. Σοφίας

Kατασκευή δερματολογικού ιατρείου Μπαγεώργου Φωτεινής – Δερματολόγος

Η Κα Μπαγεώργου Φωτεινή είναι Αφροδισιολόγος – Δερματολόγος και ήθελε να φτιάξει το ιατρείο της στη Βασσιλίσης Σοφίας στο κέντρο της Αθήνας. Πρώτη της μέριμνα ήταν να βρει μια κατασκευαστική, που να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που είχε στο μυαλό της, για τον επαγγελματικό της χώρο.

Δεν θα ήταν απλά ένα ιατρείο, αφού εκτελεί και θεραπείες που αφορούν στην ομορφιά. Οπότε ο χώρος μόνο τέλειος θα μπορούσε να είναι. Μετά από έρευνα, επέλεξε την INNOVO CONSTRUCTIONS. Αγκαλιάσαμε με αγάπη τα όνειρα και τις προσδοκίες της και καταφέραμε να της δώσουμε ένα ιατρείο – κέντρο το οποίο να είναι αντάξιο των υπηρεσιών που προσφέρει.

Ο χώρος αναμονής φροντίσαμε να είναι ζεστός και άνετος, ώστε η παραμονή να γίνει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Κινείται στα γήινα χρώματα που απαρτίζονται από αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ. Χρώματα γλυκά και προσιτά, που προσφέρουν ηρεμία. Επίσης, έχει τοποθετηθεί, μια κυλιόμενη οθόνη, η οποία προβάλλει την ίδια την ιατρό, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Αυτό είναι μια πολύ καλή προώθηση, για να ξέρουν οι πελάτες, τι άλλο μπορούν να κάνουν, εκτός από αυτό για το οποίο έχουν έρθει.

Ενώ το λευκό χρώμα πρωτοστατεί, κάνοντας αισθητή την παρουσία του, το ξύλο δηλώνει δυναμικά το παρόν. Είναι ένας ασφαλής συνδυασμός, καθώς είναι δύο στοιχεία, που συμπληρώνουν αρμονικά το ένα το άλλο.

Στους τοίχους δημιουργήθηκαν ξύλινα πλαίσια-κορνίζες. Μέσα στο πλαίσιο υπάρχουν κάθετες λωρίδες ξύλου και ανάμεσα γυαλί με αμμοβολή. Πίσω από την κατασκευή τοποθετήθηκε φωτισμός ο οποίος διαχέεται ομοιόμορφα με την βοήθεια του γυαλιού. Το γυαλί είναι ο καλύτερος αγωγός του κρυφού φωτισμού, αφού επιτρέπει στις ακτίνες του φωτός να περνούν ομοιόμορφα από μέσα του.

Στην οροφή και κάτω από τον φωτισμό τοποθετήθηκαν μακρόστενες προεξοχές, οι οποίες συνεχίζονται και στον τοίχο, δημιουργώντας έτσι μια φυσική συνέχεια. Έτσι τονίζεται ο συσχετικός κυβισμός του δωματίου.

Το παιχνίδι με τα γεωμετρικά σχήματα συνεχίζεται και στα έπιπλα, αφού ο καναπές επιλέχθηκε σε καθαρή τετράγωνη γραμμή, χωρίς όμως να είναι άβολος. Σε χρώμα ταμπά, συνδέεται απόλυτα με την ξύλινη τεχνοτροπία του τοίχου. Θυμίζει στυλ της δεκαετίας του 50’ και έρχεται σε πλήρη συνάφεια με το γενικότερο σύνολο.

Το γραφείο της υποδοχής καλύφθηκε περίτεχνα με τοιχίο, όπου εξυπηρετείται άνετα όρθιος επισκέπτης. Το τοιχίο χωρίστηκε σε δύο μέρη, με ξύλινο διαχωριστικό στην μέση και ξύλινη βάση. Σε κάθε χώρισμα μπήκε απαλός κρυφός φωτισμός. Η σκοπιμότητα του φωτισμού δεν είναι μόνο για να δώσει καλαισθησία, αλλά και έμφαση στο σημείο.

Το γραφείο της ιατρού συνεχίζει στο ύφος της διακόσμησης, που υπάρχει στην αίθουσα υποδοχής. Σε λιτές γραμμές και γεωμετρικά σχέδια, εμπνέει επαγγελματισμό και εμπιστοσύνη. Εδώ το καφέ χρώμα έχει ανοίξει κι άλλο, φωτίζοντας το χώρο.

Το γραφείο είναι απλό και όμορφο, αποτελούμενο από γυάλινη επιφάνεια και πόδια στο χρώμα των υπόλοιπων επίπλων. Αντί να υπάρχει τοίχος, οριοθετείται από τεράστια τζαμαρία, στολισμένη με ξύλινη διαγώνια παρεμβολή. Απέναντι του τοποθετήθηκε πολυμορφικό έπιπλο – βιβλιοθήκη για αποθήκευση και έκθεση διπλωμάτων, επιτεύξεων, βραβείων ή βιβλίων.

Οι εξεταστικοί χώροι, δεν θα μπορούσαν παρά να θυμίζουν υπνοδωμάτιο, που χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη της επιστήμης.

Στην τουαλέτα εξαλείψαμε την έλλειψη χώρου, με σωστή ταξινόμηση. Δώσαμε βάθος στο δωμάτιο με την χρήση ψηφιδωτού στον εσωτερικό τοίχο.

 

Δείτε περισσότερα Ιατρεία