Μελέτη & Κατασκευή Χρηματιστηριακής Εταιρείας στην Αθήνα

Μελέτη & Κατασκευή Χρηματιστηριακής Εταιρείας στην Αθήνα

Χρηματιστηριακή εταιρεία. Ίσως από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις, της ευρύτερης εμπορικής δραστηριότητας. Οι χρηματιστηριακές εταιρείες, κινούν τα νήματα της αγοράς. Οι άνθρωποι που δουλεύουν μέσα, πρέπει να αισθάνονται άνετα, αλλά και να αντιλαμβάνονται την επισημότητα του χώρου, στον οποίο βρίσκονται.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, κλήθηκε για ακόμη μια φορά να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Φροντίσαμε, στην ανακαίνιση της χρηματιστηριακής εταιρείας που αναλάβαμε, να δώσουμε την πρέπουσα σοβαρότητα στον χώρο, προσθέτοντας όμως και μικρές, χρωματικές πινελιές, για να σπάει η μονοτονία.

Η πρόσοψη είναι γκρι με μαύρο πλαίσιο και κόκκινες λεπτομέρειες. Σε μια τέτοια επιχείρηση δεν μπορούμε να παίξουμε πολύ με τα χρώματα, προκειμένου να μην αποσπάται η προσοχή των εργαζομένων, καθώς το έργο τους είναι δύσκολο και απαιτητικό. Στο μαύρο πλαίσιο αναγράφεται η επωνυμία της εταιρίας με λευκά γράμματα. Σαφώς, υπάρχει μια κόκκινη λεπτομέρεια για να μην γίνεται το πλάνο μουντό. Έχει τοποθετηθεί, συνάμα και ένας κόκκινος χρηματιστηριακός δείχτης, ο οποίος κάνει σαφή την δραστηριότητα της εταιρίας.

Ο χώρος υποδοχής κινείται στο ίδιο μοτίβο με την πρόσοψη. Το κυρίαρχο χρώμα είναι το γκρι με λευκές λεπτομέρειες. Οι πελάτες, πρέπει να ξέρουν γιατί πάνε εκεί, αλλά και να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια, μέσω της εγγύτητας, που αποπνέει ο χώρος. Τα λεφτά τους θα εμπιστευτούν.

Στην γραμματεία-υποδοχή τοποθετήθηκε ασπρόμαυρο γραφείο που φέρει την επωνυμία της εταιρίας. Η επωνυμία αναγράφεται και στον τοίχο πίσω από την γραμματεία. Αυτό έχει γίνει εντέχνως, για να εντυπώνεται στο μυαλό των επισκεπτών και να μην το ξεχνάνε. Στον συγκεκριμένο τοίχο, έχει δημιουργηθεί τεχνοτροπία που παρουσιάζει τον παγκόσμιο χάρτη με κρυφό φωτισμό. Αυτό δηλώνει πως η εμβέλεια της εταιρείας, είναι παγκόσμια, όπως απαιτεί το αντικείμενο. Επίσης δείχνει, ότι παρακολουθεί τα διεθνή δρώμενα και είναι πάντα επίκαιρη. Απέναντι από την γραμματεία τοποθετήθηκε αναπαυτικό σαλονάκι για τους επισκέπτες με κάποιες λευκές πολυθρόνες, μία κόκκινη και μαύρα τραπεζάκια πιστά στον διάκοσμο του υπόλοιπου χώρου.

Πάνω από την πόρτα που οδηγεί στον εργασιακό χώρο υπάρχει φωτεινή μακρόστενη επιγραφή με χρηματιστηριακές πληροφορίες. Με αυτό τον τρόπο, δείχνουμε ότι είμαστε ενημερωμένοι πλήρως, για τις χρηματιστηριακές αξίες και εξελίξεις και ότι εκείνοι είναι σε καλά χέρια.

Ο εργασιακός χώρος είναι γεωμετρικά ταξινομημένος. Έτσι εξασφαλίζεται μεγαλύτερη χωρητικότητα σε γραφειακά πλαίσια, αλλά και επιτυγχάνεται η τακτοποίηση. Κυριαρχούν και εδώ το γκρι και το λευκό όπως και στους άλλους χώρους. Αυτό έχει γίνει επίτηδες, αφενός για να υπάρχει ομοιομορφία και αφετέρου για να δηλώνεται το επαγγελματικό ύφος της επιχείρησης. Επίσης, τα συγκεκριμένα χρώματα, σε συνδυασμό με τον αναλογικά τοποθετημένο φωτισμό, δημιουργούν ένα ήρεμο και διακριτικό περιβάλλον που επιτρέπει πλήρη αυτοσυγκέντρωση.

Στον ένα τοίχο δημιουργήθηκε τεχνοτροπία τούβλων με κρυφό φωτισμό συμβάλλοντας στην αρμονία της εσωτερικής διακόσμησης και του φωτισμού. Σε ένα χώρο που κινούνται μεγάλα ποσά, πρέπει να υπάρχει ηρεμία και διακριτικότητα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να είναι όσο πιο αφοσιωμένοι γίνεται και να αποδίδουν τα μέγιστα.

Οθόνες έχουν τοποθετηθεί ανά τακτά διαστήματα, ώστε να είναι ορατές από όποια οπτική γωνία και να κοιτάξεις. Οφείλει ο κατασκευαστής να φροντίσει να μπορούν να τις βλέπουν όλοι.

Ο εσωτερικός τοίχος του δωματίου, από την άλλη, έχει μετατραπεί σε τεράστιο video wall για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των υπαλλήλων.