Κατασκευή ιατρείου ορθοπεδικού στη Νέα Σμύρνη

Κατασκευή ιατρείου ορθοπεδικού στη Νέα Σμύρνη

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, επιμελήθηκε την μελέτη και σχεδίαση του ορθοπεδικού ιατρείου, του Κου Κατσιγιάννη, με επαγγελματισμό και περισσή τεχνογνωσία, ως συνήθως. Οι προτάσεις που δίνουμε στους επίδοξους επαγγελματίες, χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία και εργονομική μελέτη, όπως μας επιτρέπει η πολυετής πείρα μας.

Η ορθοπεδική είναι ένας τομέας ιδιαίτερος, ο οποίος χρειάζεται ένα χώρο που να μπορεί να φιλοξενήσει τους ασθενείς, αλλά και τους ανθρώπους που θα εργάζονται μέσα σε αυτόν. Πρέπει να τον οριοθετεί η άνεση και η ασφάλεια. Πρόκειται, εκεί μέσα, να αποκατασταθούν οι κινητικές τους δυνατότητες. Οπότε, το γενικότερο περιβάλλον πρέπει να τους δίνει δύναμη και αισιοδοξία.

Η πρόταση για τον χώρο αναμονής, είναι χρώματα στις αποχρώσεις του ζεστού γκρι και του σπασμένου λευκού, γνωστό ως off white. Το απόλυτο λευκό, θα έκανε μια ισχυρή αντίθεση, που ίσως να κούραζε τα μάτια των παρευρισκομένων.

Στον έναν τοίχο μπορεί να ενσωματωθεί ανάγλυφη κυματιστή τεχνοτροπία, για να σπάει λίγο η ήδη εφαρμοσμένη ευθεία του τοίχου και να γίνεται πιο ενδιαφέρον. Στο επάνω μέρος της, θα μπει κρυφός φωτισμός, προκειμένου να δημιουργηθούν όμορφες σκιές και να τονιστεί η αίγλη της.

Το τραπέζι θα κινηθεί σε καμπύλες γραμμές, για να συνάδει με την τεχνοτροπία και να δείχνουν ομοιόμορφα.

Θα μπορούσαμε να προτείνουμε έναν παραδοσιακό καναπέ. Προτιμήσαμε όμως να εισάγουμε ενωμένες πολυθρόνες χωρίς μπράτσα, δημιουργώντας ένα είδος παζλ. Οι περισσότερες πολυθρόνες θα είναι στο χρώμα του μαύρου, εκτός από δύο που θα είναι πράσινες. Αυτό σχεδιάστηκε και για να κάνουν αντίθεση, αλλά και να συνθέτουν τοιουτοτρόπως τα χρώματα του λογότυπου του ιατρείου.

Στον χώρο αναμονής, θα τοποθετηθεί και το γραφείο της γραμματείας. Σε πιο λευκό χρώμα αυτή την φορά, για να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο λευκό του πάγου. Πάνω στο γραφείο, θα τοποθετηθεί αντανακλαστική επιφάνεια ώστε να μην δείχνει ότι κλείνει τον χώρο. Στην βάση του θα υπάρχει φωτισμός, επιτυγχάνοντας να αντανακλά ολόκληρο το γραφείο στο σκουρόχρωμο δάπεδο.

Πίσω και πάνω από την γραμματεία, θα δεσπόζει λογότυπο του ιατρείου, στα ίδια χρώματα με το υπόλοιπο σκηνικό και φυσικά θα τοποθετηθεί στο πιο εμφανές σημείο. Δίπλα, θα υπάρχει μία διακριτική και σχεδόν ενσωματωμένη εσοχή στην επένδυση του τοίχου με κρυφό φωτισμό. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε δύο στόχους. Και θα στολιστεί ο τοίχος, αλλά και θα κατασκευαστούν ράφια και ντουλάπια για αποθήκευση.

Το ιατρείο με τον χώρο αναμονής, θα χωρίζει γυαλί με αμμοβολή, οπού πάνω θα χαραχθεί και θα χρωματιστεί ολόκληρος ο όρκος του Ιπποκράτη.

Στο ιατρείο, ο χώρος θα φαίνεται χωρισμένος αλλά δεν θα είναι. Μια νοητή γραμμή θα ξεχωρίζει το γραφείο του ιατρού, από την ιατρική καρέκλα.

Στο γραφείο του ιατρού ο τοίχος θα ντυθεί με ξύλινη επένδυση, στην οποία επάνω θα τοποθετηθούν λευκά ράφια με κρυφό φωτισμό. Το έπιπλο του γραφείο θα φτιαχτεί από το ίδιο ξύλο της επένδυσης, έτσι θα μοιάζει να είναι φυσική συνέχεια του τοίχου. Δεν θα υπάρχουν γωνίες, αφού το γραφείο θα καταλήγει με καμπύλη γραμμή.

Στον απέναντι τοίχο από το γραφείο του ιατρού, θα τοποθετηθεί ξύλινο πλαίσιο, όπου μέσα θα υπάρχουν δύο σειρές από ντουλάπια, που το πάνω μέρος τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ράφι.

Πίσω από τον χώρο εξέτασης, ο τοίχος θα παραμείνει λευκός και θα δημιουργηθεί ανάγλυφη τεχνοτροπία από κύκλους, ενώ στον άλλο τοίχο θα εξασφαλιστεί κι άλλος αποθηκευτικός χώρος.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία