Κατασκευή οφθαλμιατρείου στις Αχαρνές Κυρίου Σοφιανού

Κατασκευή οφθαλμιατρείου στις Αχαρνές Κυρίου Σοφιανού

Αναλάβαμε την ανακαίνιση ιατρείου ενός οφθαλμιατρείου για τα μάτια σας μόνο. Έναν χώρο που δεν είναι μια απλή επιχείρηση, αλλά αποτελεί μια πανδαισία χρωμάτων και αντιθέσεων, οι οποίες πηγάζουν διακριτικά μέσα από τους απαλούς φωτισμούς και το παιχνίδισμα των αδιάκοπων πτυχών.

Πρόκειται για τη μελέτη και την κατασκευή, εξολοκλήρου, ενός ιατρείου που καταθέτει με κάθε τρόπο την ιδιότητα του, από την πρώτη στιγμή. Ένα τεράστιο μάτι υποδέχεται τους ασθενείς, από το οποίο απορρέει υγεία και διαύγεια. Αυτό το καταφέραμε χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες καμπύλες και τον ιδανικό φωτισμό.

Οι άνθρωποι που θα μπαίνουν σε αυτό τον χώρο, θα είναι σίγουροι, πώς πρόκειται για επιχείρηση επιστημόνων, που σίγουρα γνωρίζουν καλά την δουλειά τους και πρωταρχικό τους μέλημα είναι η αποκατάσταση της υγείας, του κάθε επισκέπτη.

Σε όλα αυτά βοηθάει ένας χώρος που θα προκαλεί, όλους όσους τον επισκεφθούν, να αισθάνονται ασφάλεια και θαλπωρή. Έναν τέτοιο χώρο κατασκευάσαμε για τον Κο Σοφιανό στις Αχαρναί. Δωμάτια γεμάτα αίγλη και σοβαρότητα, που όμως διατηρούν πεισματικά την μοντέρνα γραμμή που αρμόζει στην Ελλάδα του 2018.

Το οφθαλμιατρείο του Κ. Σοφιανού είναι ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών και σας προκαλούμε να έρθετε να το διαπιστώσετε και εσείς με τα μάτια σας.

Για το γραφείο υποδοχής διαλέξαμε τους γήινους χρωματισμούς του καφέ και του άσπρου, ενώ το ξύλο έχει την τιμητική του. Ο πάγκος είναι σε άσπρο ξύλο με ένα κεντρικό κομμάτι ξύλου να υψώνεται σαν γκισέ, στο χρώμα της άμμου. Υπάρχει γυάλινη επικάλυψη και η καρέκλα είναι λευκή, μεταλλική

Πίσω από το γραφείο, τοποθετήθηκε ξύλινος αποθηκευτικος χώρος στα ίδια χρώματα με το γραφείο και απο πάνω του δεσπόζει ένα φωτιστικό σε σχέδιο ματιού σε άσπρο χρώμα.

Το δάπεδο στο χώρο της υποδοχής, είναι στρωμένο με λευκά πλατιά πλακάκια, ενώ το ταβάνι είναι καλυμμένο με ξύλινα κομμάτια σαν πλάκες, που επεκτείνονται στους κάθετους τοίχους. Παράλληλα με τα ξύλα, υπάρχουν φωτιστικά οροφής σε σχήμα ράβδων, καθώς και ένα κρεμαστό φωτιστικό, όλα σε άσπρο χρώμα.

Οι τοίχοι στην υποδοχή βάφτηκαν σε απαλό ροζ χρώμα για μια αίσθηση ζεστασιάς, ενώ τοποθετήσαμε φυτά εσωτερικού χώρου, καθώς και συσκευή αρωματισμού. Η μια πλευρά του δωματίου υποδοχής είναι καλυμμένη εξ’ ολοκλήρου από τζαμαρία, σε ημιδιάφανο σχέδιο, ενώ γυάλινη πόρτα οδήγει στους υπόλοιπους χώρους του ιατρείου.

Το κεντρικό γραφείο του ιατρείου χωρίζεται στη μια πλευρά του από διάφανη τζαμαρία, ενώ γυάλινη είναι και η είσοδος προς αυτό. Το δωμάτιο εδώ κινείται στους ίδιους χρωματισμούς με το γραφείο υποδοχης.

Γκριζωποί τοίχοι και λευκό δάπεδο, ενώ το ταβάνι είναι ξύλινο σε καφετί απόχρωση με άσπρο χρώμα δεξιά και αριστερά του ξύλινου κομματιού.Το γραφείο θα είναι ξύλινο σε άσπρο και καφέ χρώμα, σχήματος Π με την μια πλευρά να είναι αποθηκευτικά ντουλάπια.

Από πάνω θα υπάρχουν επίσης ξύλινα ράφια, χρώματος λευκού με φωτισμό στην βάση τους. Πίσω από τα ράφια θα υπάρχει ένα ξύλινο φόντο με φωτισμό στο εσωτερικό του που θα τονίζει ακόμα περισσότερο τον τοίχο. Η αναπαυτική αναμονή, θα ολοκληρώνεται από μεταλλικές καρέκλες σε μαύρο χρώμα.

Στον διπλανό τοίχο έχουμε μια μπαλκονόπορτα και παράθυρα, για τον φυσικό φωτισμό του δωματίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα οποία καλύπτονται ανά πάσα στιγμή απο στόρια στο χρώμα που έχουν οι τοίχοι. Τέλος ο βραδινός φωτισμός απαρτίζεται απο σποτάκια οροφής, συμμετρικά κατανεμημένα.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία