Κατασκευή οδοντιατρείου στο Χίλτον

Κατασκευή οδοντιατρείου στο Χίλτον

Η περιοχή του Hilton. Μια από τις καλύτερες περιοχές των Αθηνών. Μια κοσμοπολίτικη αύρα, υπάρχει σε αυτή την περιοχή, με μια δόση πεπαλαιωμένη αίγλης, η οποία ρέει από την ιστορία του κέντρου της Αθήνας. Με διατηρητέα, από τα οποία η περιοχή βρίθει, υπάρχει μια αύρα μιας άλλης εποχής, η οποία δηλώνει ποιότητα και αριστοκρατική διάθεση.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, ανέλαβε την κατασκευή ιατρείου ενός ιδιαίτερου χώρου στην συγκεκριμένη περιοχή. Ενός ιατρείου, το οποίο ασχολείται με τα δόντια των ανθρώπων σε ανώτερο πανεπιστημιακό επίπεδο. Φροντίζει για παθήσεις των δοντιών, πέρα από τις συνηθισμένες. Εκεί που ο οδοντίατρος δεν μπορεί να κάνει τίποτα πια, αναλαμβάνει ο ενδοδοντολόγος.

Η ανακαίνιση, λοιπόν, που έπρεπε να παραδώσει η INNOVO CONSTRUCTIONS, σε μια τέτοια επιχείρηση, θα έπρεπε να είναι ανάλογη των απαιτήσεων της φύσης της. Οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται πως μπαίνουν σε ένα χώρο, στον οποίο, μπορούν να χαλαρώσουν και να εμπιστευτούν, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της υγείας τους. Τα δόντια τους. Αυτό και έκανε.

Η γενικότερη διακόσμηση, χαρακτηρίζεται από το λευκό χρώμα, στο οποίο, υπάρχουν παρεισφρήσεις των γήινων χρωμάτων. Είναι ένας χώρος φωτεινός, που εμπνέει αισιοδοξία και γαλήνη. Ότι ακριβώς χρειάζεται ένας ασθενής. Σε συνδυασμό, δε, με την πείρα και την τεχνογνωσία της INNOVO CONSTRUCTIONS, το αποτέλεσμα είναι αξιέπαινο.

Το γραφείο της γραμματείας, είναι η πρώτη επαφή των ανθρώπων που επισκέπτονται τον χώρο. Έγινε από ανοιχτόχρωμο ξύλο και τοποθετήθηκε προέκταση από λευκό μάρμαρο. Στην πλάτη της γραμματείας, τοποθετήθηκε εγχάρακτη χρυσή ταμπλέτα σε ξύλινο πλαίσιο, η οποία, φέρει την επωνυμία του ιατρείου. Η ταμπλέτα στο χρυσό της τμήμα, έχει τεχνοτροπία μάρμαρου, έτσι ώστε, να εναρμονίζεται με την μαρμάρινη προέκταση του γραφείου, ακριβώς από κάτω.

Στην αίθουσα αναμονής, στον δεξιό τοίχο, δημιουργήθηκε εσοχή με περιμετρικό φωτισμό και ξύλινο γέμισμα. Στην μέση της εσοχής, τοποθετήθηκε τηλεόραση, ενώ δεξιά και αριστερά μπήκαν λευκά ράφια. Φροντίσαμε, εκτός από τα διακοσμητικά στοιχεία, να υπάρχουν και τρόποι για την διασκέδαση των παρευρισκομένων, κατά την διάρκεια της εκεί διαμονής τους.

Στον αριστερό τοίχο, δημιουργήθηκαν δύο οριζόντιες εσοχές με ξύλινο εσωτερικό, έτσι ώστε, να ταιριάζει με τον απέναντι. Το ξύλο που χρησιμοποιήθηκε για τις εσοχές και των δύο τοίχων, είναι το ίδιο με εκείνο του γραφείου της γραμματείας. Τηρήθηκε η ομοιομορφία. Προτιμήσαμε σε αυτό το project, να δώσουμε ένα πιο επαγγελματικό ύφος.

Επιλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν ρετρό έπιπλα, βγαλμένα από άλλη εποχή. Οι πολυθρόνες με μπεζ εσωτερικό ύφασμα και καφέ εξωτερικό, εναρμονίζονται χρωματικά πλήρως με τον υπόλοιπο χώρο.

Στην οροφή δημιουργήθηκε ενιαίο φωτιστικό, εντοιχισμένο με κυματιστή δομή.

Όλο το οίκημα έγινε κατά βάση λευκό, διατηρώντας την ιατρική ιδιότητα του χώρου.

Στον διάδρομο που οδηγεί στα ιατρεία και στο γραφείο του ιατρού, έχουν τοποθετηθεί εντοιχισμένες φωτεινές ράβδοι, στο κάτω μέρος του τοίχου. Επιτυγχάνεται έτσι η εξάλειψη σκοτεινών σημείων.

Η τοποθέτηση φωτεινών ράβδων, σε συνδυασμό με τα αριθμημένα δωμάτια, βοηθούν στον προσανατολισμό των επισκεπτών και στην εύκολη εύρεση του προορισμού. Οι πόρτες έγιναν γυάλινες, με λωρίδες αμμοβολής που εξασφαλίζουν την αισθητική και την διακριτικότητα.

Στο γραφείο του ιατρού κυριαρχεί επίσης το λευκό και οι καθαρές ίσιες γραμμές, που προσδίδουν επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Πίσω από την καρέκλα του γραφείου, δημιουργήθηκε εσοχή, η οποία πλαισιώθηκε με φωτισμό. Στο εσωτερικό της, τοποθετήθηκαν λευκά ράφια.

Ο φωτισμός οροφής τοποθετήθηκε με τον ίδιο τρόπο της εσοχής.

 

 

Δείτε περισσότερα Ιατρεία