Μελέτη κατασκευής καταστήματος οπτικών στο Γαλάτσι

Kατασκευής καταστήματος οπτικών στο Γαλάτσι

Ένα κατάστημα οπτικών στο Γαλάτσι, εμπιστεύτηκε στην INNOVO CONSTRUCTIONS, την αρχιτεκτονική μελέτη του χώρου του και κατ’ επέκταση την υλοποίηση αυτής. Αναλάβαμε αυτό το κατάστημα εξολοκλήρου, από την στιγμή που ήταν απλά μια ιδέα στου μυαλό του οπτικού και το παραδώσαμε με τα κλειδιά στο χέρι.

Για το οπτικό κατάστημα στο Γαλάτσι, δόθηκαν δύο διαφορετικές προτάσεις για την πλήρη ικανοποίηση της αισθητικής του πελάτη και των αναγκών του. Κατά την διαδικασία της μελέτης, αυτό γίνεται πάντα, έτσι ώστε να μπορεί ο πελάτης να επιλέξει.

Στην πρώτη πρόταση τα χρώματα που επιλέχθηκαν είναι το μπεζ και το καφέ, δίνοντας μια κλασική και πιο προσιτή αίσθηση στον χώρο. Συνηθισμένα χρώματα, όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια αύρα οικειότητας.

Η βιτρίνα του καταστήματος θα αποτελείται από μια μεγάλη τζαμαρία, η οποία θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, αφήνοντας το μαγαζί έκθετο στα μάτια του οποιουδήποτε περαστικού.

Στο πάνω μέρος με λευκά γράμματα, θα δημιουργηθεί η επωνυμία του μαγαζιού, καθώς και το εμπόρευμα που διαθέτει. Την επωνυμία θα στολίζουν κόκκινες τέμνουσες γραμμές, που φιλοξενούν κρυφό φωτισμό. Το φόντο θα είναι καφέ σκούρο, χωρισμένο σε παράλληλες γραμμές και κάθετος φωτισμός από την οροφή του στεγάστρου, θα ολοκληρώνει την παρουσίαση του καταστήματος.

Στο εσωτερικό ο συνδυασμός των χρωμάτων αφήνει αριστοκρατική γεύση στον υποψήφιο πελάτη. Διότι, πέραν από το μπεζ και το καφέ, μαύρα στοιχεία κάνουν ηχηρή την παρουσία τους, δηλώνοντας την σοβαρότητα της επιχείρησης.

Ο αριστερός τοίχος θα είναι μπεζ και θα  καλύπτεται εξ ολοκλήρου από βιτρίνες με γυάλινα ράφια, τοποθετημένα σε εσοχές με λευκό φόντο. Στο πάνω μέρος της κάθε εσοχής, θα υπάρχει κρυφός φωτισμός. Στο κάτω μέρος τους, συρτάρια αποθήκευσης σε καφέ χρώμα με λευκό φόντο, τα οποία δεν θα φτάνουν μέχρι το πάτωμα.

Η περιοχή του ταμείου ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με τον αριστερό. Το γραφείο του ταμείου φαίνεται να στηρίζεται σε ένα γάμα, το οποίο στην γωνία του κρύβει φωτισμό. Την πρόσοψη του γραφείου κοσμούν οι ίδιες κάθετες γραμμές της βιτρίνας, οι οποίες επίσης θυμίζουν τα συρτάρια του αριστερού τοίχου.

Πάνω στην τεχνοτροπία θα τοποθετηθεί γυάλινη επιφάνεια, καθώς και η επωνυμία του καταστήματος με το πρώτο γράμμα φωτεινό.

Στον αριστερό τοίχο θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη και ενιαία, με λευκή βάση, εσοχή και πάνω της θα τοποθετηθούν χρωματιστές αντανακλαστικές λωρίδες, με βάσεις για την τοποθέτηση των προϊόντων.

Στην δεύτερη πρόταση επιλέχθηκαν χρώματα και γραμμές που παραπέμπουν σε pop κουλτούρα.

Αυτή την φορά η πρόσοψη θα γίνει με διαχωρισμό της βιτρίνας από την πόρτα. Το πάνω μέρος θα είναι σε γκρι χρώμα, ενώ η επωνυμία θα δημιουργηθεί με λευκά φωτεινά γράμματα. Κίτρινες τέμνουσες γραμμές θα περιβάλουν το εμπόρευμα, που θα διατίθεται σε μαύρο γυάλινο φόντο.

Στο εσωτερικό του οι δύο τοίχοι, θα ακολουθούν την ίδια διακοσμητική γραμμή. Λευκοί τοίχοι με εσοχές σε γκρι φόντο, με γυάλινα σχεδόν αόρατα ράφια. Στο κάτω μέρος γκρι συρτάρια αποθήκευσης σε λευκό πλαίσιο, που θα φαίνονται να αιωρούνται.

Το γραφείο του ταμείου θα έχει περισσότερο λευκό ώστε να διαχωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο.

Κίτρινες λεπτομέρειες στα φωτιστικά και στις τεχνοτροπίες, καθώς και χρωματιστά ράφια στο βάθος του μαγαζιού θα ξεχωρίζουν στον χώρο, χωρίς να κλέβουν την παράσταση.

 

Δείτε περισσότερα Οπτικά