Κατασκευή σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη 

 • Κατασκευή σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη από την Constructions
 • Κατασκευή και εξοπλισμός σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη από την Constructions
 • Κατασκευή και διακόσμηση σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη από την Constructions
 • Μελέτη σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη από την Constructions
 • Μελέτη σχεδιασμού σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη από την Constructions
 • Μελέτη ανακαίνισης σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη από την Constructions
 • Μελέτη κατασκευής σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη από την Constructions
 • Μελέτη εξοπλισμού σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη από την Constructions
 • Μελέτη διακόσμησης σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη από την Constructions
 • Σχεδιασμός ανακαίνισης σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη από την Constructions
 • Σχεδιασμός κατασκευής σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη από την Constructions

Κατασκευή σνακ – καφέ – μάρκετ στη Σαντορίνη 

Ένας σύγχρονος πολυχώρος σνακ – καφέ – μάρκετ στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη

Ο διευρυμένος ρόλος ενός σνακ – καφέ – μάρκετ καθιστά αναγκαία την εκπόνηση μιας μελέτης του χώρου πριν από την κατασκευή του. Οι απαιτήσεις είναι αυξημένες όταν ο χώρος βρίσκεται σε ένα νησί όπως στη Σαντορίνη. Όμως η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει την άριστη επικοινωνία και την διαδικτυακή προβολή των παρουσιάσεων και των φωτορεαλιστικών σχεδίων, χωρίς να χρειάζονται περιττές μετακινήσεις.

Κατά τον σχεδιασμό έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος αρμονίας των διαφορετικών χρήσεων στον μακρόστενο κύριο χώρο. Η εξειδίκευση της Innovo Constructions στην κατασκευή και ανακαίνιση σνακ – καφέ κέρδισε την εμπιστοσύνη του επιχειρηματία από την πρώτη κιόλας επαφή. Το νέο σύγχρονο περιβάλλον σε νησιώτικο ύφος προσαρμόστηκε στην παράδοση του νησιού και στα ιδανικά του ιδιοκτήτη.

Οι μελετητές θέλοντας να ανταποκριθούν πλήρως στον ρόλο τους για την κατασκευή του καταστήματος σε πρώτο στάδιο έκαναν έρευνα για τις αυξημένες ανάγκες ενός τέτοιου πολυχώρου στη Σαντορίνη, για τα ανταγωνιστικά πλαίσια που επικρατούν στην περιοχή, για τις συνήθειες του αγοραστικού κοινού. Επίσης κατά την οριστικοποίηση της τελικής πρότασης μεριμνήθηκε ιδιαιτέρως η επιλογή των συνθέσεων, των επίπλων και του εξοπλισμού καθώς η κατασκευή τους εν μέρει έπρεπε να γίνει από τοπικά συνεργεία και εν μέρει να μεταφερθούν ακτοπλοϊκός και συναρμολογηθούν επί τόπου.

Στην διακόσμηση του καταστήματος κυριαρχεί η λευκή απόχρωση παραπέμποντας νοητά στην καθαρότητα των μορφών και του χώρου. Έτσι τα πολύχρωμα προϊόντα αποκτούν το ιδανικό φόντο για την ανάδειξή τους. Το περιβάλλον αποκτάει ζωντάνια χάρη στις ήπιες αντιθέσεις της γκρι τσιμεντοκονίας, του ανοιχτόχρωμου ξύλου και των ποικίλων τεχνικών φωτισμού. Ποπ γαλάζιες πινελιές δίνουν φωτεινότητα και θετικότητα στην νησιώτικη ατμόσφαιρα.

Εν ολίγοις, τα «καταναλωτικά» ερεθίσματα πολλαπλασιάζονται μέσα στο φιλόξενο και άνετο περιβάλλον προσκαλώντας τον νησιώτη και τον τουρίστα να προσεγγίσουν το κατάστημα και να καλύψουν όλες τους τις ανάγκες. Η ελκυστικότητα, η λειτουργικότητα και η εμπορικότητα συνυπάρχουν αναδεικνύοντας την διαφορετική ταυτότητα του σνακ – καφέ – μάρκετ στην τοπική κοινωνία.

Δείτε περισσότερα Εστίαση