Κατασκευή Οπτικού Καταστήματος "Βαρδάβας"

  • Σχεδιασμος οπτικου
  • Κατασκευή οπτικού
  • Κατασκευή Βαρδάβας

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΠΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΒΑΡΔΑΒΑΣ»

Περπατώντας περιμετρικά του οπτικού καταστήματος, οι τρεις διαφορετικές όψεις από τζαμαρία επιτρέπουν στο καταναλωτικό κοινό να έχει εκτεταμένη οπτική επικοινωνία με το εσωτερικό του χώρου. Όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές γυαλιών ηλίου, και όχι μόνο, φιλοξενούνται στις βιτρίνες και στις προθήκες του. Σε ποιο γνωστό οπτικό κατάστημα γίνεται αναφορά; Μα φυσικά στου «Βαρδάβα»!

Η συνεργασία του οπτικού με την Innovo Constructions απέδωσε ένα έργο άξιο θαυμασμού και υψηλής εμπορικότητας. Κατά τον σχεδιασμό συμπεριλήφθηκαν όλες οι απαιτήσεις του οπτικού και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες των καταναλωτών της περιοχής. Ο εξατομικευμένος σχεδιασμός των επίπλων και η ειδική μελέτη φωτισμού καθόρισε τη μοναδική ταυτότητα του νέου καταστήματος. Παράλληλα εφαρμόστηκαν τεχνικές merchandising προς όφελος της επιχειρηματικότητας και την προοπτική αυξημένων πωλήσεων λόγω παρορμητικών αγορών.

Βασική πρόκληση κατά την ανακαίνιση του οπτικού καταστήματος αποτέλεσε η ύπαρξη τζαμαρίας στις τρεις όψεις του ακινήτου και οι αυξημένες γωνίες θέασης του εσωτερικού χώρου. Έτσι τα κρυφά σημεία μηδενίζονται και οι αποθηκευτικές συρταριέρες περιμετρικά του χώρου πώλησης ελαχιστοποιούνται. Για τον λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η εργονομική διάταξη και σχεδιασμός του εξοπλισμού διευκολύνοντας τον οπτικό στο έργο του. Η οργάνωση, η τάξη και η καθαρότητα του χώρου δημιουργούν την βέλτιστη εικόνα του καταστήματος προς τον περαστικό.

Στην διακόσμηση του οπτικού καταστήματος κυριαρχεί το μέταλλο, το γυαλί και το κόκκινο ξύλο. Η έντονη αντίθεση του χρώματος του πάθους με τις ουδέτερες χρωματικά επιφάνειες χαρίζει ζωντάνια, ζεστασιά και σοβαρότητα στο περιβάλλον. Ο προσεγμένος φωτισμός αποτελεί το τελικό μέσω ανάδειξης όλων των στοιχείων του χώρου. Έτσι ο πελάτης νιώθει ότι φιλοξενείται σε έναν μοντέρνο χώρο, σύγχρονο και αισιόδοξο.

Η κατασκευή του οπτικού καταστήματος λειτουργεί ως ένα καλοστημένο σκηνικό που σε καθημερινή βάση εκτίθεται στα μάτια του κοινού. Η ενίσχυση του επικοινωνιακού χαρακτήρα με παράλληλη προσοχή στην λεπτομέρεια των συνθέσεων και των εγκαταστάσεων δείχνει την μέριμνα και τον σεβασμό του οπτικού απέναντι στις αυξημένες ανάγκες του σύγχρονου κοινού.

Δείτε περισσότερα Οπτικά