Κατασκευή Οπτικού Καταστήματος στη Νέα Ερυθραία

  • Κατασκευή Οπτικού Καταστήματος Νέα Ερυθραία
  • Ανακαίνιση Οπτικού Καταστήματος Νέα Ερυθραία
  • Διακόσμηση Οπτικού Καταστήματος Νέα Ερυθραία
  • Ανακαίνιση Διακόσμηση Καταστήματος στη Νέα Ερυθραία
  • Ανακαίνιση κατασκευή Οπτικού Καταστήματος Ερυθραία
  • Μελέτη Ανακαίνιση Οπτικού Καταστήματος Ερυθραία

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Ο οπτικός στην Νέα Ερυθραία αναγνωρίζοντας την αξία της ανανέωσης του χώρου για την προβολή γυαλιών υψηλού design συνεργάστηκε με την Innovo Constructions για να πραγματοποιήσει το όραμά του. Με αυτό τον τρόπο το ανακαινισμένο οπτικό κατάστημα υποδηλώνει στο καταναλωτικό κοινό ότι προσφέρει το καλύτερο προϊόν στον καλύτερο χώρο.

Ο στόχος της μελέτης ήταν η ανακαίνιση του οπτικού καταστήματος δημιουργώντας έναν ελκυστικό χώρο με λειτουργικότητα και εμπορικότητα για την αποκλειστική φιλοξενία γυαλιών ηλίου μεγάλων οίκων. Η ιδέα σχεδιασμού και η εφαρμογή της έγινε με γνώμονα την δημιουργία της ιδιαίτερης ταυτότητας του καταστήματος, καθώς είναι άκρως απαραίτητη ώστε να ξεχωρίζει από το γενικό σύνολο και να μένει ανεξίτηλη στη μνήμη του υποψήφιου πελάτη.

Ο τρόπος προβολής και αποθήκευσης των γυαλιών παίζει σημαντικό ρόλο στη ροή της κίνησης στον χώρο. Ο περαστικός «χαζεύοντας» δείγματα της τελευταία κολεξιόν στην εντυπωσιακή βιτρίνα του καταστήματος, του προξενείται το ενδιαφέρον για περαιτέρω έρευνα και αγορές ώστε να διαβεί την πόρτα εισόδου. Εκεί, αντικριστά, συναντάει τον πάγκο εξυπηρέτησης προκειμένου να αναζητήσει κατευθυντήριες γραμμές και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόντα. Η οργάνωση των καθισμάτων και των καθρεφτών σε λειτουργικές θέσεις αποτρέπουν την πιθανότητα συνωστισμού σε ένα σημείο του καταστήματος.

Όμως, το εντυπωσιακότερο στοιχείο που χαρακτηρίζει την νέα κατασκευή του οπτικού καταστήματος είναι η οροφή του. Η βαθμιδωτή κατασκευή της και η εναλλαγή των φωτεινών και σκούρων βαθμίδων είναι εμπνευσμένη και μοναδική. Παράλληλα όμως συντελείται και ο λειτουργικός τους ρόλος, ως στοιχεία διάχυτου φωτισμού και διαμόρφωσης συνθηκών οπτικής άνεσης. Οι αντιθέσεις των γήινων χρωμάτων με τις αποχρώσεις του λευκού και των φωτεινών στοιχείων δίνουν «ζωντάνια» και «ζεστασιά» στην ατμόσφαιρα.

Οι σκελετοί γυαλιών ηλίου είναι υψηλής αισθητικής, έτσι και ο χώρος που αναδεικνύονται είναι ελκυστικός και πρωτότυπος. Ο καταναλωτής αντιλαμβάνεται τη μοναδική ταυτότητα και το γεγονός πως η δομή του χώρου είναι άριστα οργανωμένη, χωρίς τίποτα να είναι τυχαίο.

Δείτε περισσότερα Οπτικά