Κατασκευή Φυσικοθεραπευτηρίου στα Ιλίσια

  • Κατασκευή Φυσικοθεραπευτηρίου στα Ιλίσια από την Constructions
  • Ανακαίνιση Φυσικοθεραπευτηρίου στα Ιλίσια από την Constructions
  • Σχεδιασμός Φυσικοθεραπευτηρίου στα Ιλίσια από την Constructions
  • Διακόσμηση Φυσικοθεραπευτηρίου στα Ιλίσια από την Constructions

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΑ ΙΛΙΣΙΑ

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και η αύξηση του ανταγωνισμού καθιστά επιτακτική την κατασκευή των ιατρείων σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις και προδιαγραφές. Η ανακαίνιση ιατρείου δίνει αξία στον άνθρωπο και δείχνει σεβασμό για τις ανάγκες του ασθενή. Η ενσυναίσθηση του γιατρού βοηθάει στην σωματική επούλωση αλλά και στην ψυχολογική κάλυψη του κοινού για γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα της θεραπείας. Το φυσικοθεραπευτικό ιατρείο στα Ιλίσια αναγνωρίζοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ανέθεσε στην Innovo Constructions την μελέτη και κατασκευή του.

Η εταιρεία κατά την κατασκευή του ιατρείου είχε ως στόχο να αναδείξει αρχιτεκτονικά, διακοσμητικά αλλά και λειτουργικά τις δυνατότητες κάθε χώρου, πάντα κατευθυνόμενη από τις απαιτήσεις του γιατρού. Ο ειδικός βρισκόταν στο πλευρό του πελάτη σε όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού και των εργασιών παρέχοντας συνεχή υποστήριξη και τηρώντας το χρονοδιάγραμμα. Η μοναδική λύση που υλοποιήθηκε αναβάθμισε όλους τους χώρους του ιατρείου και το κατέστησε πόλος έλξης για άτομα όλων των ηλικιών.

Ο χώρος υποδοχής με την νέα του διαμόρφωση, καθησυχάζει με τη ζεστασιά και την φιλική ατμόσφαιρα τον αγχωμένο ασθενή. Το λευκό είναι ένα χρώμα καθαρό και απέριττο. Συνδυαζόμενο με πιο σκούρες και γκρι αποχρώσεις σπάει η μονοτονία του και δημιουργείται ένας ελκυστικός χώρος που εμπνέει τον επαγγελματισμό. Οι ευρύχωροι καναπέδες, η λιτή επίπλωση και η τηλεόραση επιτρέπουν την άνετη αναμονή και ψυχαγωγία του κοινού όση ώρα περιμένει. Η επιλογή του τρόπου τοποθέτησης των επίπλων θυμίζει ένα σαλόνι από σπίτι. Έτσι ο χώρος γίνεται πιο καθημερινός και οικείος. Αξιοσημείωτος είναι ο τοίχος με τις καμπυλώτες που μοιάζουν σα να δίνουν όγκο στην επιφάνεια. Ο διαχωρισμός του γραφείου με τον χώρο αναμονής γίνεται με μια τζαμαρία αμμοβολής που επιτρέπει το ηλιακό φως να εισέρθει.

Ο φωτισμός δεν είναι μόνο για να φωτίζει. Φωτιστικά σώματα διαφορετικών τύπων χρησιμοποιούνται ως πολύτιμοι βοηθοί για την ολοκλήρωση του ιατρείου. Ο φωτισμός ως κυρίαρχος παράγοντας ανάδειξης της διακόσμησης μελετήθηκε ιδιαίτερα στον χώρο αναμονής. Στους χώρους γραφείου – θεραπείας έχει κυρίως λειτουργική αξία, ώστε να διευκολύνονται όλες οι ιατρικές και θεραπευτικές πράξεις.

Το δάπεδο του ιατρείου είναι επιστρωμένο με πλακάκι απομίμησης ξύλου. Το νέο αυτό προϊόν δίνει την αίσθηση του ξύλου χωρίς όμως τα αρνητικά στοιχεία του. Πληροί όλες τις προδιαγραφές του υγειονομικού, καθαρίζεται εύκολα, δεν απορροφά υγρασία και δεν τρίζει. Η αντοχή του στον χρόνο και στις συνεχείς μετακινήσεις βαριών αντικειμένων και μηχανημάτων εξοπλισμού το καθιστά την ιδανική λύση για τέτοιους χώρους.

Ο σχεδιασμός και η επιλογή του επαγγελματικού λογότυπου έγινε με γνώμονα την εμφάνιση και το καλό γούστο. Οτιδήποτε φανταχτερό ή πολύ εντυπωσιακό θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για τους ασθενείς. Η επιλογή των χρωμάτων έρχεται σε αντίθεση με τις επιφάνειες που έχει τοποθετηθεί ώστε να ξεχωρίζει στο μάτι εύκολα.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι τίποτα δεν έχει γίνει στη τύχη, όλα ήταν προσχεδιασμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. H Innovo Constructions εργάστηκε μεθοδικά για την πετυχημένη διαμόρφωση, αισθητικά και λειτουργικά, του νέου φυσικοθεραπευτικού ιατρείου, κάνοντας το όραμα του γιατρού πραγματικότητα.

Η σχέση γιατρού και ασθενούς είναι μια πολύπλοκη σχέση που χαρακτηρίζεται από πολλές και δύσκολες ισορροπίες. Ο γιατρός αλλά και ο χώρος στον οποίο εργάζεται πρέπει να εμπνέει τον ασθενή για ειλικρινή επικοινωνία, αφού μόνο έτσι μπορεί και παρουσιάζει όλες τις πληροφορίες για το πρόβλημά του. Η ανακαίνιση του ιατρείου φυσικοθεραπείας στα Ιλίσσια από την Innovo Constructions συμβάλει στον σκοπό αυτό βοηθώντας την θεραπευτική τους σχέση.

Πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας ήταν η κατανόηση των επιθυμιών και η πλήρης κάλυψη των αναγκών του γιατρού. Μέσα από την εμπειρία και την τεχνογνωσία φίλτραρε όλες τις παραπάνω απαιτήσεις και προχώρησε σε μια ολοκληρωμένη πρόταση για ένα μοναδικό χώρο τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Η δημιουργία φιλικής και ήρεμης ατμόσφαιρας δρα καταλυτικά στην ψυχοσύνθεση του ασθενή μειώνοντας το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις.

Ο χώρος υποδοχής προσκαλεί το κοινό να «χαθεί» μέσα στη ζεστασιά και τη θαλπωρή. Η επιλογή των επίπλων και του εξοπλισμού αλλά και η τοποθέτησή του έγινε με σκοπό την δημιουργία ενός οικείου περιβάλλοντος με ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Η καθαρότητα του λευκού χρώματος έρχεται σε αρμονική αντίθεση με τις γκρι αποχρώσεις διαμορφώνοντας έναν ελκυστικό και κομψό χώρο που εμπνέει τον επαγγελματισμό. Η επίστρωση του δαπέδου με πλακάκι απομίμησης ξύλου συμβάλει ενεργά στην ήρεμη ατμόσφαιρα. Το νέο υλικό πληροί όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές, αποβάλλοντας όλα τα αρνητικά στοιχεία του ξύλου.

Η αισθητική ανάδειξη του ιατρείου ολοκληρώθηκε με την εφαρμογή της μελέτης φωτισμού. Στον χώρο αναμονής δόθηκε έμφαση στην οπτική άνεση του χώρου ενώ στους χώρους γραφείου – θεραπείας διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να διευκολύνονται όλες οι ιατρικές και θεραπευτικές πράξεις.

Ο λεπτομερής σχεδιασμός όλων των στοιχείων και η αρμονική τους ένταξη στον χώρο αποφέρει το ισορροπημένο και μοναδικό αποτέλεσμα. H Innovo Constructions εργάστηκε με μεράκι και φαντασία ώστε η κατασκευή του ιατρείου να είναι πετυχημένη λειτουργικά και αισθητικά, αντάξια των προσδοκιών.

 

 

Δείτε περισσότερα Ιατρεία