Κατασκευή Φυσικοθεραπευτηρίου στην Αγία Παρασκευή

  • Κατασκευή Φυσικοθεραπευτηρίου στην Αγία Παρασκευή από την Constructions
  • Κατασκευή ανακαίνιση Φυσικοθεραπευτηρίου στην Αγία Παρασκευή από την Constructions
  • Ανακαίνιση Φυσικοθεραπευτηρίου στην Αγία Παρασκευή από την Constructions
  • Ανακαίνιση και διακόσμηση Φυσικοθεραπευτηρίου στην Αγία Παρασκευή από την Innvo Constructions
  • Μελέτη Ανακαίνιση Φυσικοθεραπευτηρίου στην Αγία Παρασκευή από την Constructions
  • Μελέτη κατασκευής Φυσικοθεραπευτηρίου στην Αγία Παρασκευή από την Constructions

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη που αντιμετωπίζει με φυσικές μεθόδους παθήσεις που έχουν ως βάση κυρίως το μυοσκελετικό σύστημα. Η κινησιοθεραπεία και οι χειρομαλάξεις είναι οι πιο συνηθισμένες πρακτικές, σε συνδυασμό με χρήση φυσικοθεραπευτικών μηχανημάτων όπως είναι οι διαθερμίες, οι ηλεκτρομαλάξεις, οι υπέρηχοι και τα Laser. Για να εφαρμοστούν όμως όλες αυτές οι μέθοδοι απαιτούνται και οι κατάλληλοι χώροι. Η ανακαίνιση του φυσικοθεραπευτηρίου στην Αγία Παρασκευή έγινε με σκοπό την δημιουργία νέων χώρων με ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργικότητα και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους.

H εξειδίκευση της Innovo Constructions στην ανακαίνιση ιατρείου και η συνεχή κατάρτιση του εργατικού δυναμικού έδωσε πρωτοπόρες λειτουργικές και αισθητικές λύσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή του φυσικοθεραπευτηρίου. Η ισορροπημένη διαρρύθμιση των χώρων ήταν πρωτεύον στόχος ώστε να γίνεται διακριτική και ομαλή η ροή της κίνησης των ασθενών αλλά και των θεραπευτών.

Η ζεστασιά που προσφέρει ο χώρος υποδοχής προδιαθέτει θετικά τον ασθενή για τις μετέπειτα διαδικασίες αποκατάστασης. Η διακόσμηση με τον πέτρινο τοίχο δημιουργεί ένα ιδιαίτερο, μοντέρνο χώρο, ενώ παράλληλα «δένει» αρμονικά με την γενική διακόσμηση του χώρου, το δάπεδο και τα έπιπλα. Ο πελάτης – ασθενής νιώθει το περιβάλλον ως οικείο κι έτσι χαλαρώνει. Στην γαλήνια ατμόσφαιρα συμβάλει και η επιλογή των γήινων χρωμάτων στις επιφάνειες.

Οι ξύλινες διακοσμητικές λωρίδες ξεκινούν από τον χώρο αναμονής και συνεχίζουν στους διαδρόμους δημιουργώντας μια οπτική συνέχεια. Τα γραφιστικά όλων των δείχνουν την ιδιαίτερη επιμέλεια και φροντίδα για το φυσικοθεραπευτήριο. Για την αποφυγή κατασκευής ενός σκοτεινού διαδρόμου που θα προκαλούσε ανασφάλεια και αρνητικότητα, οι πόρτες των αιθουσών έγιναν από γυαλί το οποίο είναι φωτοδιαπερατό αλλά προστατεύει την ιδιωτικότητα του κάθε χώρου λόγω του χρώματός του.

‘Όσο σημαντικός είναι ο φυσικός φωτισμός εξίσου είναι και ο τεχνητός. Ο σωστός συνδυασμός των δύο αναδεικνύει αρμονικά κάθε γωνιά και όλους βασικούς χώρους του φυσικοθεραπευτηρίου. Στον χώρο υποδοχής ο κεντρικός φωτισμός προσφέρει  πιο έντονο και διάχυτο φωτισμό. Η μελέτη φωτισμού έχει γίνει ξεχωριστά για κάθε αίθουσα, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας που φιλοξενεί. Ο φωτισμός είναι η τελευταία μα και η πιο σημαντική «πινελιά» στη διαμόρφωση των χώρων. Επηρεάζει τη διάθεση και δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για την κάθε δραστηριότητα.

Για την υποστήριξη όλων των νέων τεχνολογικά μηχανημάτων και για να επιτευχθεί η βέλτιστη λειτουργικότητα των χώρων, έγινε εξ αρχής η τοποθέτηση των νέων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Έτσι αποφεύγονται προβλήματα φθορών και βλαβών που σύντομα θα προέκυπταν από τις παλιές εγκαταστάσεις. Επίσης τοποθετήθηκαν αναμονές για την μελλοντική επέκταση των δραστηριοτήτων που προσφέρει το φυσικοθεραπευτήριο με νέα μηχανήματα και εξοπλισμό.

H Innovo Constructions ανέλαβε εξολοκλήρου όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από την μελέτη μέχρι την κατασκευή ιατρείου, εξασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την αισθητική του έργων μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια μέσω της συνεχής επίβλεψης. Η συνεχής συνεργασία με τον φυσικοθεραπευτή απέφερε έναν νέο χώρο σύμφωνο με τις προσδοκίες του, ανταγωνιστικό με σύγχρονο προφίλ, μοναδικό και εκσυγχρονισμένο.

Ο εκσυγχρονισμένος χώρος του φυσικοθεραπευτηρίου στην Αγία Παρασκευή σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Innovo Constructions με έμφαση στη λειτουργικότητα και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους. Η εταιρεία με την εξειδίκευση που διαθέτει στην ανακαίνιση ιατρείου έφερε εις πέρας όλες τις προκλήσεις ώστε ο ασθενής να είναι πάντα ευχαριστημένος. Η ισορροπημένη διαρρύθμιση των χώρων επιτρέπει την διακριτική και ομαλή κίνηση των ασθενών αλλά και των θεραπευτών.

Στον χώρο αναμονής η επένδυση πέτρα σε συνδυασμό με τις γήινες αποχρώσεις αποπνέουν έναν αέρα ζεστασιάς και χαλάρωσης. Η φιλική ατμόσφαιρα και το οικείο περιβάλλον εξασφαλίζει ένα ήρεμο ασθενή, απαλλαγμένο όσο είναι δυνατό από το περιττό άγχος. Οι ξύλινες διακοσμητικές λωρίδες έχουν την αρχή τους στον χώρο υποδοχής και συνεχίζουν στον διάδρομο. Έτσι διατηρείται η οπτική συνέχεια στους χώρους.

Το φυσικό φως επιδρά πάντα θετικά στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. Θέλοντας να εισέρχεται ο ήλιος στον διάδρομο όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι πόρτες κατασκευάστηκαν από λευκό γυαλί, που είναι φωτοδιαπερατό αλλά όχι διαφανές. Έτσι προστατεύονται οι ιδιωτικές στιγμές του κάθε ασθενή. Ο τεχνητός φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην οπτική εμπειρία που αποκτά ο ασθενής. Καθορίζει τις μορφές, αναδεικνύει τα χρώματα και αποκαλύπτει τις υφές. Γι’ αυτό συνδυάζεται άψογα με την επίπλωση και τη διακόσμηση του φυσικοθεραπευτηρίου.

Για την ομαλή λειτουργία όλου του εξοπλισμού, κινητού και σταθερού, έγινε εξ αρχής η εγκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται τυχόν μελλοντικά προβλήματα από φθορές και βλάβες λόγω παλαιότητας. Επίσης τοποθετήθηκαν αναμονές για την επέκταση των δραστηριοτήτων στο μέλλον με νέα μηχανήματα και προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το νέο φυσικοθεραπευτήριο είναι μοναδικό, ανταγωνιστικό, υψηλής αισθητικής και αντάξιο των προσδοκιών. Ο συνδυασμός χρόνιας εμπειρίας της Innovo Constructions στην κατασκευή ιατρείου σε συνδυασμό με την σύγχρονη τεχνογνωσία και πρωτότυπες ιδέες είναι αυτό που την κάνει ξεχωρίζει στην αγορά.

 

Δείτε περισσότερα Ιατρεία