Πολυιατρείο Χαλανδρίου

  • Κατασκευή Πολυιατρείου από την Innovo
  • Ανακαίνιση στο Χαλάνδρι από την Innovo
  • Διακόσμηση στο Χαλάνδρι από την Innovo
  • Εξοπλισμός Πολυιατρείου από την Innovo
  • Κατασκευή Εξοπλισμός Πολυιατρείου από την Innovo

Το πολυϊατρείο στο Χαλάνδρι είναι ένα σύγχρονο ιατρικό κέντρο με ειδικότητες οφθαλμιάτρου, δερματολόγου και ωριλά. Οι ανάγκες κάθε ειδικότητας είναι διαφορετικές και ποικίλες. Ο δερματολόγος χρειάζεται ξεχωριστό χώρο αναμονής και ευρυχωρία του εξεταστηρίου για την τοποθέτηση ποικίλων ιατρικών μηχανημάτων, ο οφθαλμίατρος έχει ανάγκη από ρυθμιζόμενη φωτεινότητα του χώρου, ο ωριλά αναζητάει συνθήκες άριστης ηχομόνωσης στο εξεταστήριό του. Πώς θα μπορούσαν να συνδυαστούν όλα αυτά χωρίς την ολική ανακαίνιση του διαμερίσματος για την μετατροπή του σε πολυϊατρείο; 

Οι γιατροί απευθυνόμενοι στην Innovo Constructions θέλησαν να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα. Η εμπειρία και η συνεχή κατάρτιση του προσωπικού αποτελούν τα όπλα της εταιρείας για μοναδικές κατασκευές υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας. Η ανακαίνιση ήταν ολική με νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, συστήματα πυρασφάλειας και κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, χωρίσματα γυψοσανίδας, ψευδοροφές με κρυφό φωτισμό και νέα δάπεδα. 

Η κατασκευή του ιατρείου ολοκληρώθηκε έπειτα από την συνεργασία όλων των ειδικοτήτων με τους μελετητές. Ο κάθε γιατρός παρουσίασε τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του και ο ειδικός τα έλαβε υπ’ όψη του κατά τον σχεδιασμό. Ο κάθε χώρος εκφράζει την προσωπικότητα του καθενός, για αυτό και είναι μοναδικός. Η ενιαία επίστρωση του δαπέδου με laminate επιτρέπει την οπτική συνέχεια των χώρων σε ένα πολυϊατρείο.  

Αντίθετα ο φωτισμός μελετήθηκε ξεχωριστά για κάθε χώρο έχοντας ως κεντρικό γνώμονα τις δραστηριότητες που ασκούνται σε αυτόν. Οι περιμετρικοί κρυφοί φωτισμοί στις οροφές των γραφείων δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα, κατάλληλη για την σύναψη διαπροσωπικών σχέσεων και συζητήσεων. Το φυσικό φως περιορίζεται από τα σύγχρονα ρόλερ σκίασης. Η τοποθέτηση ράγας με προβολάκια στο κέντρο της κάθε οροφής επιτρέπει να ρυθμίζεται η φωτεινή ροή και η διάχυση του φωτός από τον κάθε γιατρό ανάλογα με την περίσταση και την ώρα.  

Οι κατασκευές και ο εξοπλισμός του πολυϊατρείου είναι ανώτερης ποιότητας και ανθεκτικότητας. Οι πάγκοι εργασίας μέσα σε κάθε εξεταστήριο είναι ειδικά σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι ώστε να διευκολύνουν τον γιατρό στην εργασία του, την οργάνωση των εργαλείων και την ταξινόμηση των υλικών. Ιδιαίτερα και πρωτότυπα κομμάτια επίπλωσης κοσμούν κάθε δωμάτιο χωριστά δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας και αναβάθμισης, υλικής και πνευματικής. 

Στον χώρο υποδοχής και αναμονής η λιτότητα των μορφών ενισχύεται από τα γραμμικά στοιχεία που τονίζονται με τον φωτισμό. Οι μεγάλοι μαύροι καναπέδες έρχονται σε έντονη αντίθεση με την υπόλοιπη διακόσμηση, προσκαλώντας τους νεοεισερχόμενους να ξεκουραστούν επάνω τους. Για το ιατρείο του δερματολόγου έχει προβλεφθεί ένας ξεχωριστός χώρος αναμονής ακριβώς έξω από το γραφείο του γιατρού. Οι χώροι αναμονής και υποδοχής είναι ενιαίοι ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση από την εργαζόμενη στη ρεσεψιόν. 

Ο σχεδιασμός ιατρικών χώρων στο Χαλάνδρι αποτέλεσε μια ιδιαίτερη πρόκληση που έφερε εις πέρας η Innovo Constructions. Η υπευθυνότητα, η καλή ποιότητα, η προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις αλλά και η ευελιξία των κατασκευών οδήγησε στην αντάξια των προσδοκιών όλων των ειδικοτήτων ολοκλήρωση της κατασκευής του πολυϊατρείου. 

Το πολυϊατρείο στο Χαλάνδρι αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας τριών διαφορετικών ειδικοτήτων μέσα σε έναν χώρο. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ειδικότητας δημιουργούν τις ανάλογες ανάγκες για τον χώρο που ασκούνται. Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος βασίζεται στην εξ ολοκλήρου ανακαίνιση του διαμερίσματος για την μετατροπή του σε ιατρεία. 

Οι γιατροί θέλοντας να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα απευθύνθηκαν στην Innovo Constructions που αποτελεί δύναμη με την εμπειρία και την κατάρτισή της στην κατασκευή ιατρείου. Η ανακαίνιση ιατρείου αλλά και πολυϊατρείου απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο επάγγελμα του γιατρού, στον τρόπο που κινείται, στις προθέσεις και στον σκοπό του. Η διαμόρφωση μιας φιλόξενης ατμόσφαιρας βοηθάει τον ασθενή να νιώθει πιο άνετα για να εκθέσει τα προβλήματά του και να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα οδηγούν σε μια σωστή ιατρική γνωμάτευση. 

Η ανακαίνιση ήταν ολική με ψευδοροφές, χωρίσματα γυψοσανίδας και επίστρωση δαπέδου laminate σε όλους τους χώρους για την οπτική τους συνέχεια σε ένα πολυϊατρείο. Η εγκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών, των συστημάτων κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και πυρασφάλειας έγινε εξ αρχής ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τυχόν βλάβες από φθορές και να δοθούν οι ανάλογες παροχές για την εγκατάσταση τεχνολογικά προηγμένων μηχανημάτων εξοπλισμού. Ο φωτισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε χώρο καθώς διαμορφώνοντας τις συνθήκες οπτικής άνεσης για τον γιατρό αλλά και για τον ασθενή.  

Ο χώρος αναμονής και υποδοχής είναι ενιαίος για να εξασφαλίζεται η αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών από την εργαζόμενη στη ρεσεψιόν. Η λιτότητα των μορφών ενισχύεται από τα φωτεινά γραμμικά στοιχεία του χώρου. Όλες οι κατασκευές και ο εξοπλισμός των ιατρείων πληρούν τις προδιαγραφές και είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικότητας, ειδικά σχεδιασμένα για να διευκολύνουν τον κάθε γιατρό. 

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του πολυϊατρείου ήταν αντάξια των προσδοκιών όλων των ειδικοτήτων. Η Innovo Constructions με εργατικότητα, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο της συνεργασίας πολλών διαφορετικών ατόμων για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Δείτε περισσότερα Ιατρεία