Διακόσμηση κοσμηματοπωλείου στην Άρτα

Διακόσμηση κοσμηματοπωλείου στην Άρτα

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, δεν σταματάει τις δραστηριότητές της ποτέ και πουθενά. Επεκτείνεται ανά την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, προκειμένου να συλλέξει, όσους περισσότερους ικανοποιημένους πελάτες μπορεί.

Αυτό κάναμε και στην πανέμορφη Άρτα. Αναλάβαμε την μελέτη για την ανακαίνιση ενός κοσμηματοπωλείου, αλλά η προσέγγιση ήταν πολύ διαφορετική από τα συνηθισμένα. Σχεδιάσαμε την ανακαίνιση κοσμηματοπωλείου για ένα κατάστημα, που θα μοιάζει με το βασίλειο του χιονιού. Γεμάτο λευκά χρώματα και ανισόπεδες διαβαθμίσεις, θα μοιάζει με τον Βόρειο Πόλο, χωρίς όμως να είναι κρύο.

Ενώ θα βρίσκεται σε μια παραδοσιακή συνοικία, όταν θα μπαίνουν οι πελάτες, θα νομίζουν ότι εισήλθαν σε μια χώρα του μέλλοντος, όπου τα κοσμήματα έχουν την τιμητική τους. Οι θέσεις που θα εκτίθενται, θα μοιάζουν με βασιλικές τοποθετήσεις. Επίσης, λόγω του κατάλευκου περίγυρου, θα μοιάζουν να αιωρούνται, τραβώντας τα βλέμματα.

Σε έναν μικρό δρόμο, στην Άρτα των θρύλων και των παραδόσεων, σας περιμένει το κοσμηματοπωλείο του Θ. Μπέκιου, για να ανακαλύψετε μικρούς, αλλά πολύτιμους θησαυρούς, που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα. Σχεδιάσαμε αυτό το μαγαζί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά.

Δώσαμε μεγάλη έμφαση, να δημιουργήσουμε ένα φουτουριστικό τοπίο, προκειμένου να προβληθούν τα κοσμήματα, όσο γίνεται καλύτερα. Οι τοίχοι, θυμίζουν προεξοχές παγόβουνου, έτσι ώστε το σκηνικό να παραπέμπει ολοένα και πιο πολύ στην εποχή των παγετώνων.

Η  πρόσοψη του κοσμηματοπωλείου θα είναι λιτή στο χρώμα του γραφίτη ως φόντο, με μια όμορφη επιγραφή της επωνυμίας που θα αποτελεί το 1/3 της βιτρίνας. Τα άλλα 2/3 θα είναι εξ’ ολοκλήρου τζαμαρία, εξίσου απλή με την υπόλοιπη πρόσοψη. Η βιτρίνα επιλέχθηκε απλή και ζεστή, για να εξισορροπεί τα παγερά χρώματα του εσωτερικού διακόσμου.

Θα κοσμείται από γυάλινες προθήκες,χωρισμένες ενδιάμεσα με λεπτά κομμάτια ξύλου, για την παρουσίαση των βασικών κοσμημάτων. Η πρόσοψη, θέλουμε να δίνει μια γεύση ενός σύγχρονου μαγαζιού και να κάνει μια καλή πρώτη εντύπωση. Όμως στόχος είναι, να νιώθει ο πελάτης οικεία και να θέλει να μπει.

Το κατάστημα θα είναι ενας  ενιαίος χώρος και θα χρησιμοποιήθει το ξύλο και το μάρμαρο, για να του προσδώσει φινέτσα και έναν μοντέρνο αέρα. Τα ξύλινα κομμάτια της βιτρίνας, θα επεκτείνονται κατά μήκος του ταβανιού, τοποθετημένα παράλληλα με ράβδους φωτός και θα καταλήγουν στον αντικρυστό τοίχο. Το ζητούμενο είναι να συνδιαστεί απόλυτα το μάρμαρο και το ξύλινο στοιχείο, με το άπλετο φως που θέλουμε να έχει ο χώρος.

Οι πλαϊνοί τοίχοι, θα φτιαχτούν από μάρμαρο με κρυφό φωτισμό, σε κατάλληλα διαμορφωμένες πτυχές. Θα υπάρχει μια μικρή απόκλιση απο την παραδοσιακη, ίσια γραμμή και πανω στους τοίχους θα δημιουργηθούν ορθογώνια σχήματα, ώστε να αποκτήσει μια ανάγλυφη όψη. Στους τοίχους επίσης θα τοποθετηθούν μερικά ακόμα displayers απο γυαλί, με φωτισμό στο πίσω μέρος τους.

Ο πάγκος υποδοχής στη βάση του θα είναι κατασκευασμένος από μάρμαρο και αυτός, ενώ στο πάνω μέρος του θα υπάρχει ακόμα μια γυάλινη προθήκη. Επιπλέον θα υπάρχει ένας ακόμα μαρμάρινος πάγκος για να δίνει ένα τόνο αριστοκρατίας. Να σημειώθει πως στη κατώτερη βάση των πάγκων θα τοποθετηθεί φωτισμός που θα τους τονίζει.

Τελειώνοντας, το δάπεδο θα επίσης μαρμάρινο σε γκρι χρωματισμό και γυαλιστερος. Το μάρμαρο στο πάτωμα θα χρησιμοποιηθεί και ως «καθρέφτης», που θα καθρεφτίζει όλο το μαγαζί.