Διακόσμηση κατοικίας στο Κορωπί

  • Διακόσμηση κατοικίας στο Κορωπί από την Constructions
  • Ανακαίνιση και Διακόσμηση κατοικίας στο Κορωπί από την Constructions
  • Κατασκευή και Διακόσμηση κατοικίας στο Κορωπί από την Constructions

Διακόσμηση κατοικίας στο Κορωπί

Η κλασική διακόσμηση σε μια σύγχρονη οικία 

Με τον πέρασμα των χρόνων η τέχνη της διακόσμησης έχει γνωρίσει πολλές μορφές και παραλλαγές. Κάθε μορφή αποτελεί ένα στυλ επηρεαζόμενο από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κάθε εποχής. Η κλασική διακόσμηση, την οποία συναντάμε και στην οικία στο Κορωπί, έχει ως χαρακτηριστικό γνώρισμα την διαχρονικότητά της δημιουργώντας κομψά σύνολα.

Η μεγάλη πρόκληση για την δημιουργική ομάδα της Innovo Constructions ήταν η δημιουργία ενός καινούριου διάκοσμου που να αναδεικνύει την αρχιτεκτονική μορφή του κτιρίου, χωρίς να χάνεται η μεγαλοπρέπεια του κλασικού στυλ. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι αισθητική του χώρου πρέπει να μοιάζει με πεπαλαιωμένη. Η αρμονική ένταξη επίπλων με κλασικά σχέδια (τραπεζάκια, βιτρίνες, αμπαζούρ, πολυέλαιοι κλπ) συνδυαζόμενα πολύ όμορφα με σύγχρονα αξεσουάρ δίνουν την επιθυμητή οικεία αίσθηση.

Κύριο χαρακτηριστικό της δημιουργίας του κλασικού διάκοσμου είναι η ενοποίηση των χώρων με αφαίρεση των χωρισμάτων. Έτσι σχηματίζονται μεγάλοι χώροι που φωτίζονται από τα μεγάλα ανοίγματα. Διαφορετικά σχήματα και μεγέθη επίπλων και διακοσμητικών στοιχείων δημιουργούν ξεχωριστά σύνολα που δένουν ισορροπημένα μεταξύ τους. Οι πολλαπλές κουρτίνες που φτάνουν ως το πάτωμα και είναι πιασμένες με κορδόνι δίνουν χαρακτήρα και χλιδή στην ατμόσφαιρα. Παράλληλα εξυπηρετούν και έναν λειτουργικό σκοπό καθώς μετριάζουν την είσοδο του ηλιακού φωτός τις ώρες που δεν είναι επιθυμητό.

Ο ιδανικός συνδυασμός των συνθέσεων με τις χρωματικές επιλογές και τον κατάλληλο φωτισμό χαρίζουν το ελκυστικό και γαλήνιο επιθυμητό ύφος. Στους χώρους όπου τα άτομα περνάνε περισσότερο χρόνο επιλέγονται αρμονικοί συνδυασμοί με λιγότερες αντιθέσεις. Έτσι το βλέμμα χαλαρώνει και οι αισθήσεις αποδιεγείρονται. Τα διαφορετικά επίπεδα φωτισμού δημιουργούν σημεία ενδιαφέροντος, αποφεύγοντας την οπτική μονοτονία. Η ιδανική ισορροπία των αντιθέσεων και της αρμονίας είναι ο τελικός στόχος.

Φυσικά η ανανέωση της κατοικίας δεν θα μπορούσε να γίνει μόνο εσωτερικά από την Innovo Constructions. Εξωτερικά ανακαινίστηκε πλήρως και ξαναβάφτηκε προκείμενου να εναρμονίζεται με την νέα του εικόνα. Έτσι το σπίτι πλέον εκφράζει τον χαρακτήρα και το γούστο τον ατόμων που διαμένουν σε αυτό συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους.