Αρχιτεκτονική μελέτη κοσμηματοπωλείου στη Δάφνη

Αρχιτεκτονική μελέτη κοσμηματοπωλείου στη Δάφνη

Ένας χώρος λιτός κι απέριττος. Ένας χώρος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους βεβαρημένους στιλιστικά χώρους. Τα κοσμήματα, είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, ανέλαβε το δύσκολο έργο της μελέτης, ενός κοσμηματοπωλείου στην Δάφνη. Αναφέρουμε το έργο ως δύσκολο, διότι, τα κοσμήματα από μόνα τους είναι πολύ εντυπωσιακά. Οπότε έπρεπε να επιμεληθούμε την ανακαίνιση κοσμηματοπωλείου, που να μην είναι κραυγαλέα, αλλά συνάμα να είναι αντάξια το πολύτιμου εμπορεύματος που φιλοξενεί.

Φυσικά, φέραμε εις πέρας την αποστολή μας, για ακόμη μια φορά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φροντίσαμε να σχεδιάσουμε το κατάστημα κοσμημάτων, με τέτοιο στυλ, ώστε να μείνει ικανοποιημένος και ο δικός μας πελάτης, αλλά και οι πελάτες που θα το επισκέπτονται.

Για την κατασκευή του κοσμηματοπωλείου στην Δάφνη, θα χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ το εντυπωσιακό και πολυτελές ξύλο καρυδιάς. Είναι ένα υλικό, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα μαγαζιά με κοσμήματα, καθώς το ιδιαίτερο σκούρο χρώμα του, κάνει πολύ καλή αντίθεση με το χρυσό. Επίσης είναι ένα υλικό, που προσδίδει κύρος στο μαγαζί και καταθέτει την ποιοτική του ταυτότητα.

Το εξωτερικό μέρος του καταστήματος θα είναι μία τεράστια βιτρίνα σε ξύλινο πλαίσιο, ενώ η επωνυμία θα δημιουργηθεί με λευκά φωτεινά γράμματα. Ο σχηματισμός των γραμμάτων, της επωνυμίας, θα είναι σε τετράγωνη, απλή μορφή, έτσι ώστε να ξεχωρίζει το αρχίγραμμα που θα δημιουργηθεί από μπροστά του.

Στην κεντρική γωνία, θα αξιοποιηθεί η λευκή κολόνα του οικήματος. Θα δημιουργηθούν εσοχές, μέσα στις οποίες θα τοποθετηθούν γυάλινα ράφια. Ο ίδιος τρόπος θα ακολουθηθεί και στο τελείωμα του μαγαζιού. Εδώ θα γίνεται επίσης, μια πολύ ωραία αντίθεση ανάμεσα στο λευκό και στο χρώμα της καρυδιάς.

Η υπόλοιπη βιτρίνα θα εξοπλιστεί με γυάλινες θήκες, στηριζόμενες πάνω σε ξύλινη βάση και λευκή προσθήκη από πάνω. Θα δημιουργηθεί έτσι μια οπτική αρμονία. Σκοπός είναι, να φαίνονται τα προϊόντα, χωρίς όμως να κάνουν ιδιαίτερο θόρυβο. Απλά και αριστοκρατικά, όπως αρμόζει στα τιμαλφή κοσμήματα.

Στο εσωτερικό του καταστήματος, θα αναπτύξουμε ένα μικρό χώρο σε ένα άνετο και ευρύχωρο περιβάλλον. Θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατό σημείο, ώστε ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος από ότι είναι.

Ο πάγκος επίδειξης θα είναι γωνιακός με λευκή πρόσοψη και ξύλινο πλαίσιο και επιφάνεια. Στην μέση κάθε επιφάνειας, θα υπάρχει βιτρίνα.

Οι δύο εξωτερικές γωνίες του μαγαζιού θα είναι ανοιχτές ώστε να φαίνεται η βιτρίνα, έτσι το μαγαζί δεν θα απομονωθεί.

Οι εσωτερικοί τοίχοι θα παραμείνουν λευκοί. Στην μέση ακριβώς, του τοίχου θα δημιουργηθεί εσοχή, όπου θα τοποθετηθούν γυάλινες θήκες για την έκθεση των κοσμημάτων. Το πάνω και το κάτω μέρος τους θα είναι ξύλινα, μέσα στις θήκες θα μπουν σποτάκια. Στο πάνω μέρος της εσοχής θα υπάρχει κρυφός φωτισμός.

Η θήκες θα σταματούν στην μέση περίπου του κεντρικού τοίχου του οικήματος, όπου θα υπάρχει ξύλινη επένδυση. Πάνω στο ξύλο θα γραφεί η επωνυμία του καταστήματος. Η επωνυμία θα γραφεί και στον πλάγιο τοίχο, πάνω από τις θήκες, με ασημένια γράμματα.

Κάτω από τις θήκες θα δημιουργηθούν ντουλάπια αποθήκευσης. Θα είναι λευκό του πάγου, όπως και ο τοίχος για να επιτευχθεί διακριτικότητα.

Στην γωνία δίπλα στην ξύλινη επένδυση, θα τοποθετηθεί ντουλάπα, η μία πλευρά της οποίας θα είναι καθρέφτης. Αυτό θα βοηθήσει να υπάρχει βάθος στον χώρο.