Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος παιδικών ρούχων

[caption id="attachment_60630" align="alignnone" width="300"] Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος παιδικών ρούχων[/caption]

[caption id="attachment_60634" align="alignnone" width="300"] Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος παιδικών ρούχων[/caption]

[caption id="attachment_60638" align="alignnone" width="300"] Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος παιδικών ρούχων[/caption]

[caption id="attachment_60642" align="alignnone" width="300"] Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος παιδικών ρούχων[/caption]

[caption id="attachment_60646" align="alignnone" width="300"] Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος παιδικών ρούχων[/caption]

[caption id="attachment_60650" align="alignnone" width="300"] Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος παιδικών ρούχων[/caption]

    Μελέτη ανακαίνισης καταστήματος παιδικών ρούχων

    Η δραστηριότητα της INNOVO CONSTRUCTIONS, δεν σταματάει πουθενά. Οι τομείς που μπορεί να καλύψει είναι ανεξάντλητοι και δεν περιορίζεται σε στενά πλαίσια. Ένα μαγαζί με παιδικά ρούχα, είχε την τύχη να ανακαινιστεί από την INNOVO CONSTRUCTIONS, και έτσι του δόθηκε η ευκαιρία, να εκτελέσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, σε ένα χώρο φιλόξενο, λειτουργικό και πολύχρωμο.

    Στην πρόσοψή του καταστήματος, βάλαμε μια μεγάλη τζαμαρία, ώστε να είναι εμφανές όλο το κατάστημα, και σε συνδυασμό με τον φωτισμό, ο περαστικός έχει την δυνατότητα να δει και το εμπόρευμα που δεν εκτίθεται στην βιτρίνα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς τον πελάτη ή τον κερδίζεις ή τον χάνεις από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Οπότε το περιτύλιγμα, πρέπει να είναι εντυπωσιακό και μεγάλο.

    Οι δύο από τους τοίχους έγιναν μπεζ. Το μπεζ είναι ένα ασφαλές και ζεστό χρώμα, το οποίο διεγείρει την ασφάλεια και την ζεστασιά. Η απαρχή έγινε με το κλασσικό ξύλινο πάτωμα. Στην συνέχεια οι μπεζ τοίχοι, οι οποίοι σβήνουν όμορφα στην λευκή οροφή και στον λευκό εσωτερικό τοίχο, δημιουργώντας έτσι χρωματική συγχορδία.

    Στο έναν μπεζ τοίχο, δημιουργήθηκε λευκό τελάρο με ράφια-κουτιά, το οποίο αποτελεί το απόλυτο trend της εποχής, και βάσεις για κρεμάστρες και κρυφό φωτισμό. Στην βάση του υπάρχει αποθηκευτικός χώρος σε μορφή συρταριών, σχεδόν καμουφλαρισμένα, ώστε να περνούν απαρατήρητα από τους πελάτες αλλά και να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους. Αυτό το τέχνασμα, δίνει την δυνατότητα στο προσωπικό να κάνει την δουλειά του, όσο καλύτερα μπορεί, χωρίς όμως αυτό να γίνεται εμφανές στους πελάτες. Πρακτικότητα σε συνδυασμό με την διακριτικότητα, χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο κομμάτι.

    Στον άλλον μπεζ τοίχο, τοποθετήθηκε κατασκευή για κρεμάστρες και ράφια. Η πλάτη της κατασκευής έγινε ενιαία, σε χρώμα  γκρι, για να ξεχωρίζει από τον τοίχο με τεχνοτροπία νερού. Το νερό αν δεν υπάρχει στον χώρο, κατασκευάζεται περίτεχνα, για να προσδίδει την αίσθηση της αρμονίας και της εισροής χρημάτων. Αξιοποιήθηκε η γωνία του τοίχου που κρύβει το παραβάν, για να συνεχίσουμε την κατασκευή. Εκεί, τοποθετήθηκε και η επωνυμία του καταστήματος, για να βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Από πίσω κρυφός φωτισμός τονίζει την θέση των προϊόντων, όπως επίσης και την επωνυμία. Τα συρτάρια αποθήκευσης υπάρχουν κι εδώ διπλασιάζοντας τον χώρο.

    Στο κέντρο του καταστήματος, μπήκαν τετράγωνα τραπεζάκια, με δύο επιφάνειες το κάθε ένα, για την έκθεση του εμπορεύματος με τέτοιο τρόπο, ώστε να τα βλέπουν οι πελάτες, όσο καλύτερα γίνεται. Έγιναν λευκά, προκειμένου να βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τα τελάρα των τοίχων, αλλά και να αναδεικνύουν τα χρώματα των ρούχων.

    Ο εσωτερικός τοίχος ντύθηκε με λευκή ανάγλυφη τεχνοτροπία. Ακριβώς από κάτω, τοποθετήθηκε και το ταμείο. Στην βάση του ταμείου κρυφός φωτισμός υποδεικνύει την θέση του και την σκοπιμότητα του.

    Διάσπαρτες μέσα στο κατάστημα, τοποθετήθηκαν κούκλες επίδειξης των ρούχων, στα μέτρα των λιλιπούτειων πελατών του καταστήματος. Διότι καλό το ρούχο στην κρεμάστρα, αλλά φορεμένο δείχνει αλλιώς.

    Δίπλα στον μπεζ τοίχο με την κατασκευή, τοποθετήθηκε καθρέφτης στολισμένος με την ίδια τεχνοτροπία που υπάρχει και στον εσωτερικό τοίχο. Αντιθέτως ο καθρέφτης που εφαρμόσθηκε, στον εσωτερικό τοίχο, δίπλα στο δοκιμαστήριο, έγινε απλός, με λευκό πλαίσιο ώστε να μην κλέβει την παράσταση από την τεχνοτροπία.