Ανακαίνιση φαρμακείου στον Πειραιά

Ανακαίνιση φαρμακείου στον Πειραιά

Η πλειοψηφία των φαρμακείων σήμερα δίνει έμφαση στη διάθεση και προώθηση παραφαρμάκων και καλλυντικών και λιγότερο στην πώληση φαρμάκων. Έτσι οι λειτουργικές ανάγκες ενός φαρμακείου αλλάζουν αναζητώντας την κατάλληλη οργάνωση, ταξινόμηση και προβολή προϊόντων. Για τον λόγω αυτό ο φαρμακοποιός από τον Πειραιά απευθύνθηκε στην Innovo Constructions, την εξειδικευμένη εταιρεία στην μελέτη, κατασκευή και ανακαίνιση φαρμακείου, για την πραγματοποίηση του οράματός του.

Η βιτρίνα του φαρμακείου αποτελεί τον βασικό κρίκο επικοινωνίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου χώρου. Οι μεγάλες ραφιέρες τζαμαρίας διπλής όψης που στηρίζονται στην οροφή και στο δάπεδο του φαρμακοπωλείου αποτελούν μια εκλεπτυσμένη και ευρύχωρη επιλογή για την προβολή του εμπορεύματος τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά του φαρμακείου.

Ο λιτός και φινετσάτος σχεδιασμός συνεχίζεται και στα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Στις συνθέσεις κυριαρχεί το γυαλί επιτρέποντας την οπτική επαφή του ατόμου με κάθε σημείο πώλησης. Εντυπωσιακότερη κατασκευή όλων είναι η γόνδολα, προβάλλοντας τα προϊόντα με ανάλαφρο τρόπο σε πρώτο πλάνο. Η χρήση του γυαλιού όμως δεν περιορίζεται μόνο στη χρήση του στα έπιπλα και τον εξοπλισμό φαρμακείου. Δυο μεγάλες χρωματιστές γυάλινες επιφάνειες λειτουργούν ως διαχωριστικά πετάσματα προκειμένου να απομονώσουν τις συρταριέρες από το οπτικό πεδίο των πελατών, αυξάνοντας την εμπορικότητα της επιχείρησης.

Στη διακόσμηση επικρατεί η λευκότητα των επιφανειών χαρίζοντας με τον κατάλληλο φωτισμό ζωντάνια και φωτεινότητα στην ατμόσφαιρα. Έτσι δημιουργείται το ιδανικό φόντο προβολής των πολύχρωμων συσκευασιών των προϊόντων. Στο δάπεδο τοποθετείται πλακίδιο σε απομίμηση ξύλου δίνοντας στο περιβάλλον την ζεστασιά που απαιτείται από έναν χώρος υγείας ώστε να γίνεται οικείος και φιλικός στους πελάτες.

Συνοψίζοντας είναι εμφανές ότι η νέα ταυτότητα αντανακλάται εσωτερικά και εξωτερικά της επιχείρησης, ενώ γίνεται αντιληπτή από το καταναλωτικό κοινό ακόμα και από μεγάλη απόσταση. Με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την σύγχρονη οργάνωση του χώρου το φαρμακείο αποκτάει έναν πιο εμπορικό χαρακτήρα στοχεύοντας στην αύξηση των πωλήσεων και επομένως της κερδοφορίας.

Δείτε περισσότερα Φαρμακεία