Ανακαίνιση Δερματολογικού Ιατρείου στη Μεταμόρφωση

  • Ανακαίνιση Δερματολογικού Ιατρείου στη Μεταμόρφωση από την Constructions
  • Κατασκευή Δερματολογικού Ιατρείου στη Μεταμόρφωση από την Constructions
  • Διακόσμηση Δερματολογικού Ιατρείου στη Μεταμόρφωση από την Constructions
  • Σχεδιασμός Δερματολογικού Ιατρείου στη Μεταμόρφωση από την Constructions
  • Μελέτη Δερματολογικού Ιατρείου στη Μεταμόρφωση από την Constructions

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Σε μια κοινωνία στην οποία ο δυτικός τρόπος σκέψης και ζωής αναζητά την «αιώνια» νεότητα και την εν γένει καλαισθησία, το δέρμα αποτελεί το καλειδοσκόπιο της ψυχής. Ο κλάδος της δερματολογίας, την σημερινή εποχή αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ειδικότητες της ιατρικής παγκοσμίως. Αυτός είναι και ο λόγος που το εύρος των δυνατοτήτων της είναι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα. Η δερματολογία είναι πλέον η πιο περιζήτητη ιατρική ειδικότητα τόσο από τους ιατρούς για να την εξασκήσουν, όσο και από τους ασθενείς αφού οι δερματολόγοι είναι οι αρμόδιοι που γνωρίζουν κατ’ εξοχήν καλύτερα την ανατομία και τη φυσιολογία του δέρματος.

Πώς θα μπορούσε όμως ο χώρος στον οποίο ασκεί το επάγγελμά του ο γιατρός να μην είναι συμβατός με την διακόσμηση και την λειτουργία του; Σκοπός είναι η «ομορφιά» του ιατρείου να μετατρέπεται σε «ομορφιά» του δέρματος. Για να επιτευχθεί αυτό ο δερματολόγος στη Μεταμόρφωση προχώρησε σε αναβάθμιση του χώρου του από την Innovo Constructions, την κατασκευαστική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες ολοκληρωμένων λύσεων για την ανακαίνιση ιατρείου. Με προσαρμοστικότητα ως προς τις ανάγκες και με ευελιξία ως προς τις οικονομικές δυνατότητες, η τελική πρόταση απεικονίστηκε σε φωτορεαλιστικά σχέδια και ήταν αντάξια των προσδοκιών τόσο σε εργονομικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο.

Ο ασθενής διαβαίνοντας την πόρτα στο ανανεωμένο ιατρείο συναντάει τον χώρο υποδοχής και την ρεσεψιόν. Ο κομψός της σχεδιασμός δημιουργεί μια ανάλαφρη και αισιόδοξη ατμόσφαιρα, φιλική στο ασθενή και τις ανάγκες του. Ο χώρος αναμονής είναι μια ξεχωριστή αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη για την ηρεμία αλλά και ψυχαγωγία των ατόμων. Η οπτική αποκοπή του καθιστικού από την πόρτα εισόδου επιτρέπει την κίνηση των ασθενών με διακριτικότητα, μακριά από κάποια περίεργα βλέμματα. Λόγω της λιτής επίπλωσης έχει μελετηθεί ώστε σε κάθε χώρο να υπάρχει μια εντυπωσιακή κατασκευή που να λειτουργεί ως διακοσμητικό αλλά και λειτουργικό στοιχείο των συνθέσεων.

Μια σημαντική παράμετρος κατά τον σχεδιασμό ήταν ο περιορισμός των επεμβάσεων στους χώρους, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος κατασκευής. Έτσι οι οροφές κρατήθηκαν ως είχαν. Ο ψυχολογικός αντίκτυπος του κατάλληλου φωτισμού καθορίζει τα συναισθήματα του ασθενή, μειώνει το άγχος, αυξάνει την αισιοδοξία του. Ο γενικός φωτισμός επιτυγχάνεται με κρεμαστά από το κέντρο της οροφής φωτιστικά μοντέρνας αισθητικής εξασφαλίζοντας την οπτική άνεση. Συμπληρωματικά φωτιστικά σώματα με έντονη κατευθυνόμενη φωτεινή δέσμη έχουν τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις ώστε να δημιουργήσουν εφέ ή έχουν έντονο διακοσμητικό χαρακτήρα προκαλώντας φωτοσκιάσεις. Ο τεχνητός σε συνεργεία με τον φυσικό φωτισμό διαμορφώνει την «ατμόσφαιρα» του ιατρείου.

Η κατασκευή του ιατρείου ολοκληρώθηκε εφαρμόζοντας τα σχέδια σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Έτσι η Innovo Constructions με συνέπεια και αποφασιστικότητα έφερε εις πέρας την υψηλής ποιότητας ανακαίνιση σε σύντομο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας την άμεση επαναλειτουργία του ιατρείου για την βελτιωμένη εξυπηρέτηση των ασθενών. Οι πρωτότυπες κατασκευές, τα νέα υλικά και ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός αποτελεί τα βασικά εφόδια για την περαιτέρω ανάπτυξη του δερματολογικού ιατρείου.

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της ειδικότητας της δερματολογίας είναι ανάλογη των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων και της ζήτησής της από τους ασθενείς. Ο δερματολόγος γνωρίζοντας την ανατομία και την φυσιολογία του δέρματος μπορεί να συμβουλέψει και να θεραπεύσει πετυχαίνοντας την υγεία και καλαισθησία του.

Ο δερματολόγος στη Μεταμόρφωση θέλοντας να αναβαθμίσει τον χώρο του ώστε η «ομορφιά» καταρχήν να πηγάζει από τον χώρο εργασίας του, ανέθεσε στην Innovo Constructions την ανακαίνιση του ιατρείου του σύμφωνα με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της. Η τελική πρόταση από τους μελετητές παρουσιάστηκε σε φωτορεαλιστικές εικόνες για την καλύτερη αντίληψη της λύσης. Τυχόν επεμβάσεις έγιναν στο στάδιο ακόμα του σχεδιασμού.

Κατά την μελέτη τέθηκε η παράμετρος του περιορισμού στο ελάχιστο των επεμβάσεων στους χώρους. Προκειμένου λοιπόν να μην επενδυθούν οι οροφές, ο γενικός φωτισμός των χώρων γίνεται μέσω κρεμαστών φωτιστικών μοντέρνας αισθητικής. Συμπληρωματικές πηγές φωτισμού υπάρχουν διάσπαρτες σε καίρια σημεία, δίνοντας έμφαση σε σημαντικά στοιχεία ή δημιουργώντας τρισδιάστατες φωτοσκιάσεις. Ο κατάλληλος φωτισμός αναδεικνύει τον χώρο και δρα καταλυτικά στην ψυχοσύνθεση του ασθενή αλλά και του συνοδού του.

Με την εφαρμογή της μελέτης, όλες οι αίθουσες έχουν πλέον λιτό σχεδιασμό με αποκορύφωμα ένα ιδιαίτερο έπιπλο – σύνθεση που έλκει το μάτι σε κάθε χώρο. Η αισθητική του μοναδικού κομματιού εισάγει την σύγχρονη αισθητική και διαμορφώνει την μοντέρνα ατμόσφαιρα. Η κομψή κατασκευή της ρεσεψιόν δημιουργεί μια γαλήνια αίσθηση στον ασθενή. Η αναμονή των ατόμων στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα καθιστικού αποκτάει ψυχαγωγικό χαρακτήρα σε ένα οικείο περιβάλλον. Η οπτική αποκοπή της πόρτας από τον χώρο αναμονής επιτρέπει την διακριτική κίνηση των ασθενών, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια.

Η εφαρμογή των σχεδίων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο νέος χώρος είναι τεχνολογικά προηγμένος, υψηλής αισθητικής και λειτουργικά οργανωμένος. Η Innovo Constructions με συνέπεια και αποφασιστικότητα ολοκλήρωσε την αντάξια των προσδοκιών κατασκευή ιατρείου θέτοντας στέρεες βάσεις για την μελλοντική ανάπτυξη του.

 

Δείτε περισσότερα Ιατρεία