Ανακαίνιση φαρμακείου στους Αμπελόκηπους

Ανακαίνιση φαρμακείου στους Αμπελόκηπους

Ένα φουτουριστικό φαρμακείο στην σύγχρονη εποχή. Ένα φαρμακείο που ξεχωρίζει με την μοναδική του ταυτότητα, τις μοντέρνες γραμμές, τα καινοτόμα υλικά. Αισθητική και λειτουργικότητα συνεργούν σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με χαρακτήρα που μένει ανεξίτηλο στην μνήμη του πελάτη.

Η συνεργασία του φαρμακοποιού στους Αμπελόκηπους με την Innovo Constructions έθεσε τα θεμέλια και το σωστό υπόβαθρο μιας σύγχρονης επιχείρησης. Η νέα ταυτότητα του φαρμακείου αντανακλάται εσωτερικά και εξωτερικά του ακινήτου, ενώ γίνεται αντιληπτή από το κοινό ακόμα και από μεγάλη απόσταση. Οι πρωτότυπες «καμπύλες» συνθέσεις εισάγουν την κυματοειδή μορφή τους δίνοντας κίνηση και ζωντάνια στο περιβάλλον.

Η κυριαρχία της λευκής απόχρωσης στη διακόσμηση δίνει φωτεινότητα και λειτουργεί ως το ιδανικό φόντο προβολής των πολύχρωμων συσκευασιών των προϊόντων. Η καθαρότητα της ατμόσφαιρας αποκτάει ζεστασιά μέσω του ειδικά επιλεγμένου πλακιδίου δαπέδου σε απομίμηση ξύλου. Η εκτεταμένη χρήση ελαστικής μεμβράνης επιτρέπει την κατασκευή των κυματοειδή σχηματισμών, το καθρέφτισμα και τον ομοιόμορφο φωτισμό του χώρου.

Η εκπόνηση μιας μελέτης φωτισμού αντάξιας των προσδοκιών αποτέλεσε ιδιαίτερη πρόκληση για την δημιουργική ομάδα. Ο κατάλληλος φωτισμός επηρεάζει τις συνθήκες άνεσης, οπτικής και θερμικής, αλλά και το πώς αντιλαμβάνονται οι πελάτες το φαρμακείο και το εμπόρευμα. Η δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας που να «ταξιδεύει» τον πελάτη στο μέλλον, η πιστή απόδοση των πραγματικών χρωμάτων και η ανάδειξη της φόρμας και της υφής των προϊόντων επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ποικίλων τρόπων και πηγών φωτισμού.

Βέβαια κατά τον σχεδιασμό δεν θα μπορούσε να παραμεληθεί η διαρρύθμιση και η διάταξη του εξοπλισμού. Ομορφιά χωρίς λειτουργικότητα δεν αρκεί. Κάθε έπιπλο και κάθε στοιχείο του εξοπλισμού είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε διαστασιολογικά και εργονομικά να προσαρμόζεται απόλυτα στην θέση και στον σκοπό που επιτελεί.

Η κατασκευή του φαρμακείου αντανακλάει τον επαγγελματισμό του επιστήμονα μέσα σε έναν εμπορικά διαμορφωμένο χώρο που εμπνέει κύρος και εμπιστοσύνη. Η νέα εικόνα είναι ένα χώρος ευχάριστος που παρακινεί τον καταναλωτή σε παρορμητικές επιλογές και αυξημένες αγορές.

Δείτε περισσότερα Φαρμακεία