Σχεδιαστική πρόταση Σνακ καφέ στη Νάξο

  • Σχεδιαστική πρόταση Σνακ καφέ στη Νάξο
  • Σχεδιαστική πρόταση Σνακ καφέ στη Νάξο
  • Σχεδιαστική πρόταση Σνακ καφέ στη Νάξο
  • Σχεδιαστική πρόταση Σνακ καφέ στη Νάξο
  • Σχεδιαστική πρόταση Σνακ καφέ στη Νάξο
  • Σχεδιαστική πρόταση Σνακ καφέ στη Νάξο

Σχεδιαστική πρόταση Σνακ καφέ στη Νάξο

Η μελέτη καταστήματος που διενεργεί κατά καιρούς η Innovo Constructions, βοηθά πολύ για τη μετέπειτα κατασκευή καταστημάτων εστίασης. Αυτό το ξέρουν όλοι οι επιχειρηματίες και για αυτό, εμπιστεύονται τους καλύτερους του είδους, προκειμένου να ετοιμάσουν τη μελέτη καταστήματος, για το δικό τους μαγαζί.

Ένας επιχειρηματίας από τη Νάξο, θέλοντας να φτιάξει ένα κατάστημα γρήγορου φαγητού, ανέθεσε τη μελέτη καταστήματος στην Innovo Constructions. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, καθώς έγιναν δύο προτάσεις κατασκευής, έτσι ώστε να έχει ο πελάτης εναλλακτικές για να διαλέξει.

Στον εξωτερικό χώρο, έχουμε φροντίσει να διατηρηθεί στο μέγιστο, η αισθητική του νησιού, αφενός για να  μην αλλοιωθεί και αφετέρου για να ταιριάζει με όλα τα υπόλοιπα. Παρόλα αυτά, στοιχεία σύγχρονης διακόσμησης κάνουν την εμφάνισή τους.

Τα χρώματα είναι ακολουθούν τις αποχρώσεις του γκρι, σε σκούρο και ανοιχτό χρωματισμό. Παρόλα αυτά πρόκειται για χαρούμενο χώρο. Εξωτερικά θα τοποθετηθεί μια ξύλινη πέργολα, για να καλύπτει και να προστατεύει ομοιόμορφα τους παρευρισκομένους.

Αναρριχόμενα φυτά, σε έντονα χρώματα, θα τοποθετηθούν όπου υπάρχει κολώνες, ή μέρος για να στηριχτεί, προκειμένου το φυτό να φτάσει μέχρι την πέργολα και να στολίζει τον εξωτερικό χώρο.

Δεξιά και αριστερά, θα μπουν διαχωριστικά, για να οριοθετείται ο χώρος. Οι τοίχοι θα είναι βαμμένοι σε χρώμα ανοιχτό γκρι και το πάτωμα δεν θα είναι άλλο από το κλασικό νησιώτικο πλακόστρωτο.

Οι προτάσεις, όσον αφορά τα τραπεζοκαθίσμαστα θα είναι δύο. Στην πρώτη, προτείνουμε να τοποθετηθούν όμορφα και απλά τραπεζάκια στο χρώμα του σουηδικού ξύλου, με αντίστοιχες ψάθινες καρέκλες με άσπρο σκελετό. Στην άλλη περίπτωση, παραμένουν ως έχουν τα τραπεζάκια, αλλά και οι καρέκλες, από τη μια πλευρά όμως.

Στην πλευρά του τοίχου θα προτείνεται ένας πανέμορφος, ενιαίος και άνετος καναπές, σκούρο γκρι χρώμα στο κάθισμα και πολύχρωμα μαξιλαράκια. Διαλέγει και παίρνει. Παντού υπάρχουν χαρακτηριστικές ταμπέλες που δηλώνουν την ιδιότητα του μαγαζιού και τι προϊόντα πουλάει.

Στον εσωτερικό χώρο το σκηνικό αλλάζει. Έχει διατηρηθεί το γκρι χρώμα, αλλά μόνο πάνω από τον πάγκο εργασίας. Στους τοίχους υπάρχει ένα βαθυγάλανο μπλε της θάλασσας, για να εδραιώνει την τοποθεσία του μαγαζιού. Επίσης στους τοίχους θα υπάρχουν στιγμιότυπα από τη ζωή του νησιού.

Έντονη εικαστική παρέμβαση είναι ένα τεράστιο ρολόι με νέον και την επωνυμία του μαγαζιού στο κέντρο. Οι βιτρίνες διάθεσης των προϊόντων θα είναι μεγάλες και ευρύχωρες για να χωρούν αρκετά πράγματα μέσα. Πάνω από τις βιτρίνες, φυσικά θα υπάρχει αναρτημένος ο κατάλογος με τα καλούδια που διαθέτει το μαγαζί, αλλά με τοποθετημένα με έξυπνο και πολύχρωμο τρόπο.

Πάνω από τις βιτρίνες, έχουν επιλεχθεί φωτιστικά ψάθινα και μεγάλα, στο χρώμα του γκρι ανοιχτού, για να ταιριάζουν στον υπόλοιπο χώρο.

Τα ψυγεία θα είναι μόλις μπαίνουν οι πελάτες δεξιά, προκειμένου να έχουν εύκολη πρόσβαση. Πάνω και δίπλα από τα ψυγεία θα υπάρχουν αρκετοί καθρέφτες. Οι καθρέφτες, βοηθούν στο να φαίνεται το μαγαζί μεγαλύτερο.

Και μέσα θα υπάρχουν δύο προτάσεις όσον αφορά στα τραπεζοκαθίσματα και θα είναι οι ίδιες με έξω. Στους τοίχους επικρατεί στο σύνολό του άσπρο τούβλο, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις που το μαγαζί βρίσκεται σε νησί. Το άσπρο, ως γνωστόν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά χρώματα των νησιών.

Δείτε περισσότερα Εστίαση