Μελέτη Σνακ Καφέ στο Περιστέρι

  • Μελέτη Σνακ Καφέ στο Περιστέρι
  • Μελέτη Σνακ Καφέ στο Περιστέρι
  • Μελέτη Σνακ Καφέ στο Περιστέρι
  • Μελέτη Σνακ Καφέ στο Περιστέρι

Μελέτη Σνακ Καφέ στο Περιστέρι

H Innovo Constructions, φροντίζει πάντα για την κατασκευή καταστήματος καφέ. Σε αυτό βοηθάει η άριστη και εξειδικευμένη μελέτη καταστήματος καφέ, που θα προηγηθεί. Γι αυτό ένας επιχειρηματίας στο Περιστέρι Αττικής, μας ανέθεσε τη μελέτη καταστήματος καφέ για την επιχείρησή του.

Η πρόσοψη δεν θα μπορούσε να είναι παρά εντυπωσιακή. Από το όνομα και μόνο που φαίνεται με μεγάλα γράμματα, αναρτημένα από μόνα τους, χωρίς πινακίδα, καταλαβαίνει κανείς για τι μαγαζί πρόκειται. Αυτός είναι και ο σκοπός άλλωστε.

Τα χρώματα της είναι στο σκούρο γκρι που αγγίζει το μαύρο. Παρόλα αυτά, είναι αρκετά χτυπητά στο μάτι και σίγουρα μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν. Για να καλυφθεί ο εξωτερικός χώρος, θα τοποθετηθεί μια επιβλητική μεταλλική πέργολα, στηριζόμενη σε κοιλοδοκούς, που θα ακολουθούν, φυσικά, τον ίδιο χρωματισμό.

Αναρριχητικά φυτά, θα τοποθετηθούν σε όλες τις γωνίες, έτσι ώστε κάποια στιγμή να δημιουργηθεί ένα πανέμορφο σκηνικό βγαλμένο κατευθείαν από τη φύση. Τα φυτά θα αναρριχηθούν στην πέργολα, κάνοντας τον εξωτερικό χώρο μια μικρή όαση στο κέντρο της πόλης.

Αμέσως στην είσοδο, θα τοποθετηθεί ένα επιδαπέδιο menu, προκειμένου να ξέρουν οι πελάτες, τι ακριβώς διαθέτει το μαγαζί και σε τι τιμές. Ο εσωτερικός χώρος ακολουθεί τους ίδιους χρωματισμούς με τον έξω, για να υπάρχει ομοιομορφία. Με τη διαφορά πως στον μέσα, θα προστεθούν διάφορες στιλιστικές πινελιές, για να γίνει πιο ευχάριστος και ενδιαφέρων.

Οι τοίχοι θα είναι σε αυτό το μολυβί χρώμα που τραβάει τα βλέμματα. Μόνο που θα έχει μια διακριτική τεχνοτροπία. Θα τοποθετηθεί ένας μεγάλος πάγκος με ενσωματωμένες βιτρίνες εξυπηρέτησης, έτσι ώστε να χωρέσουν αρκετά προϊόντα, αλλά και οι υπάλληλοι να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Θα είναι σε γωνιακό σχήμα, για να εξυπηρετεί καλύτερα τους χώρους του μαγαζιού. Πάνω του εκτός από τις βιτρίνες, θα παρεμβάλει κάπου στο κέντρο και το ταμείο, για να έχει τον έλεγχο του μαγαζιού.

Μπροστά του θα δημιουργηθεί μια ωραία και έξυπνη κατασκευή από γυψοσανίδα, η οποία θα ξεκινάει με μια επιμήκη επιφάνεια στο χρώμα του ανοιχτού γκρι, θα συνεχίζει με τη στήριξη από μαύρα μεταλλικά πόδια εσωτερικά από τα στηρίγματα, θα έχει χτυπητό σουηδικό ξύλο, με κρυφό φωτισμό να κορυφώνει αυτή την ιδιαίτερη δημιουργία.

Απέναντι θα υπάρχει ένας πάγκος θέσεων, με σκαμπό στο μαύρο χρώμα, με ξύλο από πάνω, για να μπορούν οι πελάτες να φάνε ή να πιουν κάτι στα γρήγορα. Από πάνω ακριβώς θα υπάρχουν πανέμορφα λουλούδια, για να συνθέτουν ένα άνετο και φιλόξενο τοπίο.

Πίσω από τις βιτρίνες εξυπηρέτησης, θα υπάρχουν διάφοροι χώροι, οι οποίοι θα χρησιμεύουν και να αποθήκευση, αλλά και για να στολίζουν τον χώρο. Θα δημιουργηθεί μια ασύμμετρη μεταλλική κατασκευή με ξύλινα ράφια σε διάφορα σημεία. Τα ράφια θα φέρουν προϊόντα, καθώς και λουλούδια. Ένα μεγάλο ξύλινο κουτί θα γράφει το κύριο προϊόν του μαγαζιού, τον καφέ, καθώς και από πότε υφίσταται η επιχείρηση.

Κάποια σημεία, θα χρησιμοποιηθούν για την ανάρτηση των menu σε εμφανές μέρος. Από κάτω ακριβώς ακόμα ένα πάγκος θα έχει πάνω τις βοηθητικές συσκευές, καθώς και τις πρώτες ύλες, έτσι ώστε να είναι όλα σε μικρή απόσταση από το προσωπικό.

Δείτε περισσότερα Εστίαση