Μελέτη Σνακ Καφέ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη

  • Μελέτη Σνακ Καφέ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη
  • Μελέτη Σνακ Καφέ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη

Μελέτη Σνακ Καφέ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη

Στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, η Innovo Constructions, ανέλαβε τη μελέτη καφέ μπαρ, ενός καταστήματος το οποίο θα δημιουργηθεί με εξαιρετικό μεράκι και πανέμορφες γωνιές που θα το κάνουν να ξεχωρίζει. Επίσης, κατόπιν αυτής της μελέτης καφέ μπαρ, η κατασκευή καφέ μπαρ που θα ακολουθήσει, θα είναι αρκετά εύκολη, καθώς θα υπάρχει ήδη πεπατημένη.

Στον εξωτερικό χώρο θα τοποθετηθούν καρέκλες με υφή ψάθας, με αντίστοιχα τραπέζια. Επίσης στρόγγυλες επαγγελματικές ομπρέλες, θα προστατεύουν τους πελάτες από τον ήλιο και θα προσφέρουν σκίαση και ασφάλεια.

Βλέποντας το από έξω ακόμα, βλέπεις ένα πανέμορφο, άρτιο μαγαζί με εξαιρετικό design, που θα πραγματοποιηθεί με τα καλύτερα υλικά της αγοράς. Μόλις σε πρώτο πρόσωπο, θα βρίσκεται μια βιτρίνα με τα προϊόντα της επιχείρησης, για να φαίνονται και από τους περαστικούς, με σκοπό να αγοράσουν, αλλά και μπουν μέσα. Η βιτρίνα θα είναι στην μία πλευρά από κυματιστό ξύλο και έπειτα θα καταλήγει διαβαθμιστικά σε τζάμι, για να φαίνονται τα προϊόντα.

Πίσω από εκεί, θα είναι ο πάγκος εργασίας, έχοντας πάνω του όλα τα απαραίτητα σύνεργα, προκειμένου να δουλεύει το προσωπικό με άνεση και ταχύτητα. Στο πάτωμα θα τοποθετηθεί παλιακό πλακάκι, έως ένα σημείο και από εκεί και πέρα θα υπάρχει δάπεδο στο χρώμα του ανοιχτού γκρι.

Λίγο μετά τον πάγκο εργασίας, ο χώρος θα διαχωριστεί με μια κατασκευή από γυψοσανίδα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κουζίνα, όπου θα μπορούν να παρασκευαστούν τα τρόφιμα που διαθέτει η επιχείρηση. Θα είναι σε κάποιο σημείο κλειστή αλλά από ένα μέρος και μετά ανοιχτή, όπου μπροστά της θα υπάρχει και άλλη βιτρίνα εξυπηρέτησης.

Σε κάποιο σημείο της, ενδιάμεσα από τα δύο ανοίγματα, θα δημιουργηθεί μια έξυπνη εσοχή, που θα χρησιμεύει ως πόστο για τον σερβιτόρο που θα βρίσκεται έξω, έτσι ώστε να έχει εκεί τα απαραίτητα και η δουλειά του να γίνεται πιο γρήγορα.

Όλα αυτά θα είναι στα χρώματα του μαύρου και του σκούρου καφέ, έχοντας όμως σε διάφορα σημεία χαριτωμένες πινελιές. Αυτή η γύψινη κατασκευή, στην πλευρά που θα φαίνεται από έξω θα είναι στο χρώμα του μπεζ, έχοντας πάνω διάσπαρτο το όνομα του μαγαζιού, καθώς μήνυμα για το πιο δημοφιλές προϊόν του μαγαζιού, τον καφέ.

Προχωρώντας προς τα μέσα η εικόνα γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Μικρά τραπεζάκια, στο χρώμα του ξύλου με άσπρες καρέκλες, θα υποδέχονται τους πελάτες και θα τους επιτρέπουν να φάνε ή να πιούνε τον καφέ τους ευχάριστα και πρακτικά. Για όποιον δεν θέλει να κάτσει, θα υπάρχει ένας επιμήκης πάγκος και πάλι στο χρώμα του ξύλου, με αντίστοιχα ψηλά σκαμπό.

Κολλητά με τον πάγκο θα υπάρχουν όμορφα φυτά, για να στολίζουν τον χώρο. Στους τοίχους που θα είναι αριστερά και δεξιά από τα τραπεζάκια, θα υπάρχουν δύο όμορφες δημιουργίες από πέτρα, δίνοντας στον χώρο βιομηχανικό αέρα. Στον έναν πέτρινο τοίχο, θα υπάρχουν επίσης λουλούδια, όπως και στον πάγκο.

Ένα από τα καλύτερα σημεία του μαγαζιού, είναι ο καταληκτικός τοίχος του πίσω από τα τραπεζάκια, όπου θα είναι βαμμένος στο γκρι ανοιχτό και από ένα σημείο και πέρα μια κλιμακωτή πρασιά με φυτά επάνω θα τον χωρίζει στα δύο, δίνοντάς του μια φυσική χροιά.

Δείτε περισσότερα Εστίαση