Μελέτη πρόσοψης Σνακ Μπαρ στου Ζωγράφου

  • Μελέτη πρόσοψης Σνακ Μπαρ στου Ζωγράφου
  • Μελέτη πρόσοψης Σνακ Μπαρ στου Ζωγράφου

Μελέτη πρόσοψης Σνακ Μπαρ στου Ζωγράφου

Η Innovo Constructions, ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο. Τη μελέτη καφετέριας, με σκοπό την ανακαίνιση πρόσοψης καφετέριας. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ήδη υπάρχουσα διακόσμηση και διαρρύθμιση, συνδέοντάς τα με τα καινούρια δεδομένα. Επίσης, σκοπός μας ήταν, να γίνει η ανακαίνιση πρόσοψης καφετέριας, με τα καλύτερα υλικά, όπως ήταν ήδη και τα προηγούμενα. Φυσικά τα καταφέραμε.

Το μαγαζί βρίσκεται σε ημικλινές έδαφος και αυτό έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Φροντίσαμε όμως να προσαρμοστούν οι τοποθετήσεις, οι προσαρτήσεις και οι κατασκευές, έτσι ώστε, να κατασκευαστεί μετέπειτα ένα σταθερό αποτέλεσμα.

Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι το μαγαζί είναι γωνιακό και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να παραδώσουμε μια πρόσοψη που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα ευρωπαϊκά μαγαζιά που βλέπουμε στις ταινίες.

Ξεκινώντας από την πλάγια πλευρά ακόμα, θα κατασκευαστούν μεγάλα παράθυρα, για να φαίνεται καλύτερα το μαγαζί. Αφού υπάρχει και αυτή η πλευρά γιατί να μην την αξιοποιήσουμε. Τα παράθυρα θα έχουν δύο “μάτια”. Το ένα θα είναι ενιαίο από πάνω ως κάτω και το άλλο θα χωρίζεται στα δύο. Και τα δύο παράθυρα, θα στηρίζονται από μέταλλο στο χρώμα του μαύρου.

Η ταμπέλα δεν θα είναι σαν όλες τις υπόλοιπες κοινές. Θα είναι μια δημιουργία από νέον και με αυτό τον τρόπο, θα σχηματίζονται τα γράμματα του ονόματος του μαγαζιού. Επίσης ως προέκταση θα ξεπετάγεται το σχήμα από ένα κοτόπουλο. Όλο αυτό θα είναι τοποθετημένο πάνω σε τετράγωνα σχηματισμένα τζάμια, στο ίδιο χρώμα με τα τζάμια της γωνιακής πρόσοψης.

Ο εξωτερικός χώρος θα αποτελεί έναν συνδυασμό από άνεση, φιλοξενία, καταπληκτικά υλικά και αξιέπαινο styling. Από τη μια πλευρά, θα τοποθετηθεί ένας ψηλός πάγκος, από σουηδικό ξύλο, με κύματα μέσα του, ο οποίος θα στηρίζεται χιαστί από μεταλλικά πόδια στο ίδιο χρώμα με όλο το υπόλοιποι μαγαζί. Θα τον πλαισιώνουν όμορφα σκαμπό στα ίδια χρώματα με τον πάγκο για την εξυπηρέτηση περισσότερων πελατών.

Στην άλλη πλευρά θα τοποθετηθεί ένας παιχνιδιάρικος καναπές με πολύχρωμα μαξιλάρια και στην πλάτη και στο κάθισμα. Μπροστά του θα τοποθετηθούν τραπεζάκια στο ίδιο στυλ με τον απέναντι πάγκο και φυσικά καρέκλες, οι οποίες όμως εμφανισιακά θα παρεκκλίνουν. Θα είναι με γκρι σκελετό και όχι με μαύρο.

Όλον αυτόν τον εξωτερικό χώρο έπρεπε με κάποιο τρόπο να τον προστατέψουμε και να τον κλείσουμε έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών. Θα τοποθετηθούν περιμετρικά, εκτός από το σημείο που θα παρεμβάλλεται η πόρτα, σταθεροί ανεμοθραύστες σε μαύρο Ral, για να ακολουθούν τα χρώματα του υπόλοιπου μαγαζιού. Από πάνω θα τοποθετηθούν σταθερά πλαίσια, για να κλείσουν ερμητικά όλο το ύψος του χώρου.

Εκτός από την μπροστινή πλευρά, θα τοποθετηθούν πάνω στους ανεμοθραύστες ξύλινες ζαρντινιέρες με λουλούδια, για να ομορφαίνει το μαγαζί και να φαίνεται πιο οικείο. Από πάνω θα τοποθετηθεί μια επικλινής πέργολα, η οποία θα στηρίζεται σε μια κατάλληλη σιδηροκατασκευή και θα έχει αριστερά και δεξιά σταθερά τριγωνικά πλαίσια για να κλείνουν τα διάκενα.

 

Δείτε περισσότερα Εστίαση