Μελέτη κατασκευής bar στην Κάρυστο

Μελέτη κατασκευής bar στην Κάρυστο

Με την συγκεκριμένη ανακαίνιση café bar, μας δόθηκε η ευκαιρία, να αξιοποιήσουμε το ταλέντο μας στη μελέτη καταστημάτων, στο έπακρο. Ξεπεράσαμε τον εαυτό μας, φέρνοντας διάφορα στοιχεία της φύσης, σε αυτή την ανακαίνιση, με διάσπαρτες αναφορές art nouveau, που εκπλήσσουν και γοητεύουν.

Οι πελάτες του συγκεκριμένου bar, θα έχουν στην αίσθηση, πως βρίσκονται σε κάποιο ψαγμένο μπαράκι στην καρδιά του Μανχάταν, ενώ στον ίδιο χώρο εκθέτει τα αριστουργήματά του ο Andy Warhol.

Πράσινο παντού και πρωτοποριακή καλλιτεχνική διάθεση, συνθέτουν έναν χώρο εστίασης που θα παραπέμπει σε άλλες πολιτείες μαγευτικές. Οι πελάτες θα ξεχνούν για λίγο ότι βρίσκονται στην Κάρυστο, αφού θα είναι απασχολημένοι θαυμάζοντας τον αλληγορικό διάκοσμο.

Ένα μπαράκι, για ανθρώπους που ξέρουν να ξεχωρίζουν την ποιοτική διακόσμηση, αλλά και για εκείνους που θέλουν να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν σε ένα περιβάλλον ζεστό και πανέμορφο συνάμα. Δηλαδή για όλους.

Η είσοδος στον χώρο θα γίνεται μέσω μιας μαύρης πόρτας με γυαλί. Το πάτωμα θα είναι ξύλινο σε σκούρη και ανοιχτή καφέ απόχρωση που δημιουργεί νερά, ενώ το ταβάνι θα είναι άσπρο, καλυμμένο με συρμάτινο πλέγμα. Πάνω σε αυτό θα τοποθετηθεί διακοσμητική πρασινάδα, που θα καταλήγει σε ένα από τα τοιχώματα δίπλα στο μπαρ, κάνοντας το να μοιάζει με αμπελώνα.

Καθώς μπαίνουμε στο μπαρ, στα δεξιά της πόρτας, θα υπάρχει ένας μεσαίου μεγέθους καθρέφτης, για να δίνει την ψευδαίσθηση του βάθους στο δωμάτιο. Οι τοίχοι θα είναι κάτασπροι, διασκοσμημένοι με πίνακες ζωγραφικής και ένα μεγάλο ρολόι από μέταλλο που θα φωτίζεται στις άκρες του.

Το μπαρ θα είναι κατασκευασμένο από ξύλο, άσπρο στη βάση του με μαύρα γράμματα και πολυγωνικά σχέδια, το ένα δίπλα στο άλλο που θα το καλύπτουν. Αυτό το μοτίβο θα είναι σε γκρι αποχρώσεις, με λευκό και θα καταλήγει στο δάπεδο. Η κάλυψη θα είναι σκούρη καφέ και θα επεκτείνεται σε όλο το μπαρ σαν πάγκος.

Η βιτρίνα πίσω από τη μπάρα θα είναι εξίσου από ξύλο. Το πάνω μισό της, θα είναι τετράγωνα με μαύρο φόντο, όπου σε μερικά από αυτά θα μπουν τα ποτά και θα φωτίζονται. Κάποια θα είναι κούφια κουτιά με άσπρη κάλυψη και  μερικά άλλα θα έχουν το ίδιο πράσινο φύλλωμα, όμοιο με εκείνο που βρίσκεται στο ταβάνι. Το κάτω μισό θα αποτελεί τον αποθηκευτικό χώρο σε μαύρο χρώμα.

Τα καθίσματα θα είναι σκαμπό, κάποια με μεταλλικό στήριγμα και άλλα φτιαγμένα εξολοκλήρου από ξύλο μαύρης απόχρωσης. Στο κέντρο της αίθουσας θα υπάρχει μια κολώνα απο λευκό μάρμαρο με νερά.  Κάπου στα μισά θα τοποθετηθεί μοτίβο από μικρά τετράγωνα που θα λειτουργούν ως καθρέφτες και στην οροφή θα βάλουμε κρεμαστά φωτιστικά, σε κυκλικά και ορθογώνια σχήματα.

Στο μπάνιο ακολουθούμε έναν πιο ρετρό σχεδιασμό, με δάπεδο που έχει μαύρα και άσπρα τετραγώνα όπως η σκακιέρα. Οι τοίχοι είναι επίσης λευκοί, ντυμένοι με πλακάκια.  Ο νιπτήρας είναι φαρδύς από γκρι μάρμαρο με δύο μαύρες βρύσες να ολοκληρώνουν το σετ.

Πάνω απο τον νεροχύτη θα κρεμαστούν δύο μαύρα φωτιστικά φαναράκια και ένας πλατύς κίτρινος καθρέφτης.

Ο φωτισμός ολοκληρώνεται από ένα φωτιστικό οροφής σαν πολυέλαιος και οι πόρτες που οδηγούν στις τουαλέτες είναι ξύλινες, σε μαύρη απόχρωση και θα απεικονίζουν σημαντικές προσωπικότητες των τεχνών.

 

Δείτε περισσότερα Εστίαση