Μελέτη ανακαίνισης ταβέρνας στον Περισσό

Μελέτη ανακαίνισης ταβέρνας στον Περισσό

Μια ψαροταβέρνα θα κάνει την εμφάνιση της στον Περισσό και, αν μη τι άλλο, θέλει να είναι τόσο καταπληκτική, όσο τα προϊόντα που θα προσφέρει. Ο μαγαζάτορας, ανέθεσε στην INNOVO CONSTRUCTIONS, την χωροταξική και διακοσμητική μελέτη του καταστήματος.

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, κατάφερε για ακόμη μια φορά, να παραδώσει τον σχεδιασμό ενός μαγαζιού, σύμφωνα πάντα με τις ιδιαιτερότητες του τομέα, αλλά και του είδους. Πρόκειται για μαγαζί μαζικής εστίασης, οπότε χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Πρέπει στον χώρο, να τονίζεται η καθαριότητα, έστω και με μικρά τεχνάσματα, από αισθητικής άποψης. Διότι ένα μαγαζί, δεν φτάνει να είναι καθαρό, πρέπει και να φαίνεται. Γι αυτό στην ψαροταβέρνα στον Περισσό θα κυριαρχεί το λευκό του πάγου. Το λευκό, επιτρέπει στον χώρο που είναι καθαρός, να δείχνει κιόλας. Έτσι οι πελάτες, τον εμπιστεύονται περισσότερο.

Ο περίβολος του καταστήματος θα είναι από λευκό ξύλο με κενά ανάμεσα. Θα δημιουργείται έτσι ένα παιχνίδισμα με το φως του ηλίου, καθώς θα κινείται στον ουρανό. Επίσης, θα δίνει την δυνατότητα, στου παρευρισκομένους, να αερίζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην βάση της εξωτερικής κατασκευής, περιμετρικά, θα τοποθετηθούν λευκές ζαρντινιέρες με πράσινα φυτά. Η ζαρντινιέρα, θα είναι περίτεχνα προσαρτημένη στην περίφραξη και θα φαίνεται, σα να είναι η φυσική συνέχεια της. Μια όμορφη πρώτη εικόνα, για τους ανθρώπους που θα επισκέπτονται το μαγαζί, αλλά και για αυτούς που θα περνούν από έξω.

Το εσωτερικό του καταστήματος θα θυμίζει εσωτερικού πλοίου, από τα χρώματα, έως και τα υλικά. Έτσι θα τονίζεται η φύση της επιχείρησης, αλλά και θα εμπνέει του πελάτες, να φάνε τα νόστιμα ψαρικά.

Εσωτερικά, δεν θα παραφορτωθεί με πολλά διακοσμητικά στοιχεία, ως είθισται σε τέτοιου είδους μαγαζιά. Αντί  αυτού θα τοποθετηθούν λίγα και προσεκτικά επιλεγμένα. Η minimal και απέριττη διάθεση θα επικρατεί, κάνοντας τον χώρο να έχει περισσή ποιότητα και αίγλη.

Θα χωρίζεται σε δύο επίπεδα, διατηρώντας το ενδιαφέρον και ενισχύοντας την διαφορετικότητα. Το κάτω επίπεδο, θα έχει λευκά πλακάκια και οι τοίχοι θα ντυθούν με λευκή τεχνοτροπία πεπαλαιωμένου τούβλου, με ασύμμετρη διάταξη, προσδίδοντας rustic εμφάνιση. Αρκετοί τοίχοι, θα κοσμούνται από τιμόνια πλοίου, αφήνοντας πίσω τα υπονοούμενα και κάνοντας σαφές, ότι πρόκειται για ψαροταβέρνα.

Σε όλο τον χώρο, θα υπάρχουν λευκά τραπεζάκια σε τετράγωνο σχήμα, συνοδευμένα με λευκές παραδοσιακές καρέκλες. Απλή και λιτή επίπλωση, ικανή να φιλοξενήσει από οικογένειες, μέχρι και παρέες νεαρών.

Στα  παράθυρα, θα τοποθετηθούν μεγαλύτερα τραπέζια, σε ορθογώνιο σχήμα και θα ολοκληρώνονται με παγκάκια. Αυτό θα βοηθήσει στο να καλυφθούν αυτές οι κενές γωνιές, αλλά και να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις καθήμενων.

Στο πάνω επίπεδο, θα οδηγούν ξύλινα σκαλοπάτια με ενσωματωμένο φωτισμό. Θα διαχωρίζεται, ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο, το πάνω μέρος από το κάτω. Όμως αυτό γίνεται και για πρακτικούς λόγους. Για να βλέπει ο κόσμος τα σκαλοπάτια και να προσέχει.

Το πάτωμα του πάνω επιπέδου, θα είναι ξύλινο. Η οροφή του θα φιλοξενεί τεχνοτροπία, η οποία θα απαρτίζεται από φωτεινή, γαλάζια προσομοίωση βυθού της θάλασσας και το κάτω μέρος βάρκας. Θα υπάρχει η αίσθηση υποβρύχιας εμπειρίας.

Η τεχνοτροπία θα πλαισιώνεται από πέτρα με σποτάκια, η οποία θα καταλήγει σε κολόνες. Το χρώμα της πέτρας, θα εναρμονίζεται πλήρως με το χρώμα του ξύλινου πατώματος.

Στο πίσω μέρος, θα δημιουργηθούν ξύλινα φωτισμένα ράφια, ασύμμετρα, που θα χρησιμοποιηθούν ως κάβα για επίλεκτα κρασιά.

Δείτε περισσότερα Εστίαση