Ανακαίνιση καταστήματος οπτικών στον Χολαργό

Ανακαίνιση καταστήματος οπτικών στον Χολαργό

Ένα κατάστημα οπτικών στον Χολαργό, εμπιστεύτηκε την INNOVO CONSTRUCTIONS,  για να ανακατασκευάσει τον εσωτερικό και προσωπικό του διάκοσμο.  Ένας επιχειρηματίας, διάλεξε σωστά, έτσι ώστε σωστά να γίνει και η δουλειά του. Στο συγκεκριμένο κατάστημα, παίξαμε με τις γωνίες και τις ασυμμετρίες, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον και μοναδικό αποτέλεσμα.

Προσπαθήσαμε να δώσουμε έμφαση στο λευκό χρώμα, προκειμένου να ενισχύσουμε την ανάδειξη του, κατά κανόνα, πολύχρωμου εμπορεύματος. Οι έγχρωμες λεπτομέρειες, των σκελετών των γυαλιών, είναι πιο ευδιάκριτες και χτυπητές σε λευκό φόντο. Αυτό επιτρέπει στον εκάστοτε πελάτη, να αντιληφθεί την μοναδικότητα το κάθε μοντέλου και να αποφασίσει τι θέλει να αγοράσει γρήγορα και αποφασιστικά.

Αποσχίζοντας την κάθε πλευρά ξεχωριστά, καταφέραμε να δημιουργήσουμε διαφορετικές γωνίες. Με αυτόν τον τρόπο, χωρίσαμε το μαγαζί σε ευδιάκριτους τομείς, προκειμένου να είναι εμφανές, τι εξυπηρετεί ο καθένας. Έτσι και ο πελάτης δεν μπερδεύεται, αλλά και είναι πιο εύκολη η δουλειά του προσωπικού.

Η συνειδητά επιλεγμένες αποχρώσεις του γκρι, χρησιμοποιήθηκαν για να το τονίσουν την σοβαρότητα του ύφους του καταστήματος. Επιπροσθέτως, το γκρι ως χρώμα, δίνει ύψος στο μαγαζί, καθώς ανήκει στα ευρεία χρώματα και έχει την ιδιότητα να ανοίγει τον χώρο. Οι αποθηκευτικοί χώροι χρωματιστήκαν με γκρι αποχρώσεις επίσης, για να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα και φυσικά να διαχωρίζονται, από τις βιτρίνες έκθεσης του εμπορεύματος. Εκτός των άλλων όμως, το γκρι είναι ένα χρώμα που στολίζει την οποιαδήποτε επιφάνεια.

Ένας άλλος τρόπος ανάδειξης των οπτικών, που χρησιμοποιήσαμε, είναι η εργονομική τοποθέτηση χρωματιστών γυάλινων ραφιών. Δημιουργώντας, επιτηδευμένες και πλήρως εναρμονισμένες με τον διάκοσμο του μαγαζιού, εναλλαγές χρωμάτων, ουσιαστικά εξαναγκάζουμε το ανθρώπινο μάτι να εγείρεται και να σταματάει σε κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά.

Με την τοποθέτηση πολλαπλών γυάλινων, αντανακλαστικών επιφανειών, καταφέραμε να δώσουμε ιδιαίτερο βάθος στον χώρο, κάνοντας τον να φαίνεται μεγαλύτερος. Αυτό το κόλπο, όμως υπονόησε έντεχνα τον τύπο του καταστήματος, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι το γυαλί εκεί μέσα, είναι ο βασιλιάς.

Εννοείται, πως τοποθετήθηκαν διαχωριστικά εντός του καταστήματος για να “κρύψουν” τους εργασιακούς χώρους, όπως το ταμείο ή το εργαστήριο, από τα αδιάκριτα βλέμματα. Αυτό έγινε με διακριτικό, κίτρινο τζάμι, προκειμένου να σπάσει η κυριαρχία του λευκού και του γκρι. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό ο λόγος. Τα κίτρινα τζάμια, εφαρμόσθηκαν και για να κάνουν κατανοητή την χρησιμότητα των χώρων.

Η είσοδος των ακτινών του ηλίου από την οροφή, έχει δρομολογηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ο φωτισμός που ρέει στον χώρο να φαντάζει φυσικός, αλλά να είναι και ξεκούραστος για το γυμνό μάτι. Εκείνο όμως που κεντρίζει το ενδιαφέρον και κερδίζει τις εντυπώσεις, είναι ο εξέχων φωτισμός στους χώρους έκθεσης των προϊόντων. Ο φωτισμός, μπορεί να απογειώσει ή να χαντακώσει ένα προϊόν. Η INNOVO CONSTRUCTIONS, έχει την πείρα και τον τρόπο να τοποθετεί τον φωτισμό με τέτοιο τρόπο, ώστε το εμπόρευμα να φαίνεται όσο καλύτερα γίνεται.

Το περισσότερο χρώμα το φυλάξαμε για τις διαφημιστικές πινακίδες. Τα χρώματα παίζουν με ομορφιά και χάρη πάνω τους και θα μπορούσαν, άνετα, να χαρακτηριστούν εικαστικοί πίνακες. Έντονες εικόνες, έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να τονίσουν τις προσφορές και τις μάρκες των οπτικών. Με αυτό τον τρόπο, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, καθώς οι έντονες εικόνες, διεγείρουν συνειρμικά τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Δείτε περισσότερα Οπτικά