Μελέτη ανακαίνισης ειδών ραπτικής στη Νέα Σμύρνη

Η INNOVO CONSTRUCTIONS, αναλαμβάνει την ανακαίνιση όλων των ειδών των καταστημάτων. Κανένα κατάστημα δεν είναι πολύ δύσκολο ή πολύ εύκολο για την INNOVO CONSTRUCTIONS. Όλα αποτελούν μια πρόκληση και το καθένα έχει τις ιδιαιτερότητές του.

Αυτή την φορά ανέλαβε ένα μικρό και ζεστό μαγαζί στην Νέα Σμύρνη Αττικής, ονόματι Butel, το οποίο πραγματεύεται είδη πλεκτικής. Η ιδιοκτήτριά του, το συνέλαβε με όλη της αγάπη και απαίτησε από την κατασκευαστική στην οποία το ανέθεσε, να ενεργήσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Το κατάστημα με πλεκτά και νήματα είναι ένας μικρός χώρος, που στόχος μας ήταν να φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινός. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα προτερήματα του, αλλά και να εκμεταλλευτούμε υπέρ μας τα μειονεκτήματα.

Την βιτρίνα του καταστήματος την δημιουργήσαμε εξ ολοκλήρου από τζαμαρία ώστε να είναι ορατό το μαγαζί, αλλά και να φαίνεται η δραστηριότητα, τα προϊόντα και ο διάκοσμος από έξω. Ούτως ή άλλως, σε έναν χώρο που δεν του περισσεύουν τα τετραγωνικά, μόνο μεγάλη τζαμαρία μπορείς να κάνεις.

Την τζαμαρία την στολίσαμε με σχέδια που να παραπέμπουν στο πλέξιμο και στο ράψιμο. Επιλέξαμε σχέδια από πατρόν και βελόνες για να το πετύχουμε αυτό. Για το πάνω μέρος της βιτρίνας χρησιμοποιήσαμε γλαυκό πράσινο και από κάτω τοποθετήθηκε η ταμπέλα με την επωνυμία του καταστήματος.

Στην ταμπέλα με μεγάλα γράμματα δόθηκε έμφαση στην επωνυμία, όμως από κάτω μπήκε και το αντικείμενο της επιχείρησης, ώστε να γίνεται απολύτως κατανοητό. Στο εσωτερικό του μαγαζιού ο ένας τοίχος αφιερώθηκε ολόκληρος στην τοποθέτηση, αποθήκευση και έκθεση του εμπορεύματος.

Ο τοίχος βάφτηκε στο ίδιο χρώμα με αυτό της βιτρίνας και τοποθετήθηκε λευκή κατασκευή με τετράγωνα ράφια. Στο πάνω μέρος δημιουργήθηκε ένα ενιαίο ράφι το οποίο όμως χωρίστηκε σε τομείς με γυάλινα διαχωριστικά. Στην βάση δημιουργήθηκαν συρτάρια αποθήκευσης σε μπεζ χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι μια κατασκευή χρηστική και όμορφη. Πάνω στην κατασκευή τοποθετήθηκαν ράγες και σκάλα ώστε να είναι προσιτό οποιοδήποτε σημείο της.

Ο εσωτερικός τοίχος ντύθηκε με ξύλο σε αποχρώσεις του γκρι. Το βασικό ξύλο είναι πιο ανοιχτό και τα νερά του είναι σε πιο σκούρο γκρι. Σε αυτόν το τοίχο δημιουργήθηκε και τεχνοτροπία με την επωνυμία του μαγαζιού, αφού είναι αυτός που φαίνεται καλύτερα από την βιτρίνα. Τοποθετήθηκε επίσης πλαίσιο με σειρά από κρεμάστρες, για την έκθεση δημιουργιών με τα υλικά της επιχείρησης.

Ο άλλος τοίχος ντύθηκε κι αυτός με ξύλο στις αποχρώσεις του γκρι και από πάνω δημιουργήθηκε κατασκευή, όπου υπάρχουν κουτάκια-ράφια με πράσινο φόντο από την μία μεριά και από την άλλη μακρόστενη στήλη με γυάλινα ράφια και στην μέση πλαίσιο με φόντο το γκρι ξύλο. Έτσι ο τοίχος έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τους άλλους δύο αφού έχει συσσωρευμένα τα στοιχεία τους.

Σε αυτή την πλευρά του χώρου τοποθετήθηκε το γραφείο της διεύθυνσης. Από πάνω κρεμάστηκε φωτιστικό με ξύλινη βάση και πράσινο καπέλο. Δημιουργήθηκε έτσι η αίσθηση ότι κρέμεται κλαδί δέντρου. Μπήκε επίσης ένα γραφείο επίδειξης και συζήτησης.

Ο φωτισμός οροφής πιάνει από άκρη σε άκρη τον χώρο. Το αντικείμενο της επιχείρησης έχει να κάνει με λεπτομέρειες, έτσι δεν έπρεπε να μείνει κανένα σημείο σκοτεινό και το φως πρέπει να είναι άπλετο ώστε να εξυπηρετεί την όραση.

  • ανακαινιση ειδων ραπτικης
  • μελετη ειδων ραπτικης
  • ανακαινιση ραπτικης νεα σμυρνη
  • μελετη νεα σμυρνη