Αγορά Καινούργιου, Παλιού ή Ανακατασκευασμένου Εξοπλισμού Καταστημάτων

Ο τύπος του εξοπλισμού του καταστήματος που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί σχεδόν αποκλειστικά από το είδος της επιχείρησης που έχετε. Ένα κατάστημα ενδυμάτων θα χρειαστεί συγκεκριμένα είδη εξοπλισμού που θα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που θα χρειαστεί ένα φαρμακείο. Υπάρχουν μερικά βασικά εργαλεία και εξοπλισμός που όλα τα καταστήματα θα χρειαστούν, αλλά δε μιλάμε για αυτά τα μικρά ή ημιαυτόματα εργαλεία.

Υπάρχουν τρεις επιλογές στη διακριτική σας ευχέρεια όταν αγοράζετε εξοπλισμό καταστημάτων. Μπορείτε να τον αγοράσετε καινούργιο, παλιό ή χρησιμοποιημένο ή που ανήκε σε άλλον και μπορείτε να αγοράσετε ανακατασκευασμένο. Η τελική απόφαση είναι αποκλειστικά δικαίωμά σας, αλλά το να γνωρίζετε και να ζυγίζετε τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής είναι μια ορθολογική πράξη που πρέπει να κάνετε.

Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς ενός καινούργιου, μεταχειρισμένου ή παλιού και ανακατασκευασμένου εξοπλισμού καταστημάτων.

  • Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην αγορά καινούργιου εξοπλισμού είναι ότι είναι καινούργιος. Δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ή αποκτηθεί από κανέναν. Ο εξοπλισμός είναι σε εργοστασιακή κατάσταση και επομένως στην καλύτερή του μορφή και λειτουργία που θα είναι ποτέ του. Ο καινούργιος εξοπλισμός έχει ένα βαθμό οπτικής ελκυστικότητας που θα εντυπωσίαζε σχεδόν τους πάντες. Αλλά το μεγαλύτερο μειονέκτημα του καινούργιου εξοπλισμού είναι το κόστος. Είτε πρόκειται για μια επιχείρηση που ξεκινάει τώρα είτε ένας καταστηματάρχης πρέπει να αγοράσει κάποιο εξοπλισμό ξαφνικά, χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό προγραμματισμό, το κόστος του νέου εξοπλισμού καταστημάτων θα έχει πάντα σχέση με τα οικονομικά της εταιρείας. Δεν έχει ο κάθε ιδιοκτήτης καταστήματος την οικονομική πολυτέλεια να επενδύει σε καινούργιο εξοπλισμό για το κατάστημα συνεχώς.
  • Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού είναι ότι είναι οικονομικά προσιτός. Ανάλογα με τον τύπο του εξοπλισμού που χρειάζεστε, το κόστος του μεταχειρισμένου μπορεί να είναι το μισό από αυτό του καινούργιου. Ενίοτε, το κόστος μπορεί να είναι λιγότερο από το μισό του καινούργιου. Το μειονέκτημα του μεταχειρισμένου εξοπλισμού είναι ότι ανήκε κάπου και έτσι είναι παλιός. Μπορεί να μην είναι σε άριστη κατάσταση, αισθητικά ή λειτουργικά. Ωστόσο, η αγορά από ένα καλό κατάστημα θα διασφαλίσει ότι ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός του καταστήματος είναι λειτουργικός και ασφαλής, καθώς το κατάστημα θα το έχει ελέγξει πριν από την πώληση.
  • Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ανακατασκευασμένου εξοπλισμού καταστήματος είναι το κόστος και το γεγονός ότι μπορεί να είναι τόσο καλός όσο και ο καινούργιος. Ο ανακατασκευασμένος εξοπλισμός καταστήματος κοστίζει λίγο περισσότερο από τον χρησιμοποιημένο, αλλά πολύ λιγότερο από τον καινούργιο και φαίνεται πολύ καλύτερος από τα μεταχειρισμένα πράγματα, πολύ κοντά στο να είναι σε εργοστασιακή κατάσταση. Αλλά υπάρχουν δύο τύποι ανακατασκευασμένου εξοπλισμού καταστημάτων που θα συναντήσετε, ένας που έχει ανακατασκευαστεί από τον κατασκευαστή και ο άλλος που έχει ανακατασκευαστεί από τον πωλητή. Η ανακατασκευή από τον κατασκευαστή φροντίζει για τα τεχνικά και τις λειτουργίες, ενώ η ανακατασκευή από τον πωλητή μπορεί να φροντίζει μόνο για την αισθητική.

Αγορά εξοπλισμού