Παιδότοποι

Τι σημαίνει παιδότοπος; Ένας ασφαλής και οργανωμένος χώρος σχεδιασμένος με παιχνιδοκατασκευές και παιχνίδια για την ψυχαγωγία νηπίων και παιδιών αποτελεί έναν παιδότοπο. Ανάλογα με την θέση του παιδότοπου μέσα στον ιδιωτικό χώρο, σε εσωτερικό ή σε προαύλιο χώρο κτιρίου, ορίζεται η διάταξη του εξοπλισμού ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη εξυπηρέτηση των παιδιών αλλά και των γονέων. Έτσι, παράλληλα με τις εγκαταστάσεις παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης, αναπτύσσεται συνήθως και κάποιο κυλικείο, εστιατόριο ή καφετέρια με τραπεζοκαθίσματα που διευκολύνει την αναμονή των συνοδών όση ώρα τα παιδιά ξεφαντώνουν. 

Επομένως βασική προϋπόθεση για την δημιουργία ενός λειτουργικού και ελκυστικού παιδότοπου αποτελεί ο σχεδιασμός του. Με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια όλων των φιλοξενούμενων, η Innovo Constructions δημιουργεί πολυχώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ιδανικούς και για την οργάνωση συναντήσεων ή πάρτι. H εταιρία αντιλαμβανόμενη τις αυξημένες ανάγκες των μικρών φίλων αλλά και των συνοδών, εκπονεί λεπτομερείς μελέτες για την κατασκευή και ανακαίνιση παιδότοπων με συνέπεια και ενσυναίσθηση, ακολουθώντας τα παρακάτω στάδια: 

1. Προμελέτη

Η εκτίμηση του κόστους επένδυσης και της μελλοντικής εξέλιξης της επιχείρησης γίνεται από τον ειδικό χάρη στην πολυετή εμπειρία και την συνεχή τεχνική του κατάρτιση. Στόχος είναι ο επενδυτής να έχει τον έλεγχο του έργου του ώστε ο νέος χώρος να επιτρέπει στους ανήλικους να χαίρονται το παιχνίδι και στους συνοδούς να απολαμβάνουν με άνεση το ρόφημα ή το αναψυκτικό τους.

2. Αποτύπωση

Κάθε ακίνητο και κάθε ιδιωτικός χώρος είναι μοναδικός και διαθέτει ιδιαίτερα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Η δημιουργική ομάδα προχωράει στην λεπτομερή αποτύπωση φωτογραφίζοντας και επιμετρώντας ώστε να έχει πλήρη εικόνα του χώρου μελέτης για την έναρξη του σχεδιασμού.

3. Σχεδιαστική πρόταση

Ο παιδότοπος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Έτσι αρχικά ορίζεται η διαρρύθμιση του χώρου, σημειώνονται οι προσβάσεις και τα σημεία εξόδων, διαχωρίζονται οι δραστηριότητες, διευκολύνεται η ροή της κίνησης των εργαζομένων και των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια η μελετητική ομάδα προχωράει στην δημιουργική λύση με την υιοθέτηση της ιδέας υλοποίησης και της διάταξης του εξοπλισμού.

4. Σχεδιασμός παιχνιδιών

Ο εξατομικευμένος σχεδιασμός των παιχνιδιών επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών. Η υψηλή ποιότητα των υλικών και η κατασκευή τους σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές εξασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών και τον εφησυχασμό των συνοδών.

5. Διακόσμηση

Πέρα όμως από την διάταξη των επίπλων, των παιχνιδοκατασκευών και του εξοπλισμού, η διακόσμηση του παιδότοπου αποτελεί την κινητήριο δύναμη που παρακινεί μικρούς και μεγάλους να επιλέξουν τον συγκεκριμένο χώρο για να ψυχαγωγηθούν. Συνήθως επιλέγονται έντονες αντιθέσεις καθώς δίνουν ζωντάνια και θετική ενέργεια στην ατμόσφαιρα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην διακόσμηση είναι υψηλών προδιαγραφών και δειγματίζονται πριν την οριστική επιλογή τους ώστε αποχρώσεις και υφές να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

6. Φωτορεαλισμός

Η διάταξη και άνεση του χώρου, η διακόσμηση, οι κατασκευές και οι παιχνιδοκατασκευές απεικονίζονται σε τρισδιάστατα σχέδια και φωτορεαλιστικές εικόνες. Η συνεργεία όλων σε μια πρόταση υλοποίησης ελκυστική, λειτουργική και σύμφωνη με την αισθητική αντίληψη του επιχειρηματία δίνει αξία στην επένδυση και ευοίωνο μέλλον στην επιχείρηση.

7. Μελέτη φωτισμού

Ο φωτισμός και η έντασή του συμβάλει στην οπτική άνεση και ανάδειξη του χώρου και των κατασκευών. Τα μέτρα ασφαλείας όσον αφορά όμως τον φωτισμό πρέπει να είναι εκτεταμένα, μην επιτρέποντας σε κανένα παιδί να έχει πρόσβαση σε φωτιστικές πηγές και σημεία ρευματοδότησης.

8. Προϋπολογισμός και χρονοδιάγραμμα

Η Innovo Constructions αποσκοπεί αρχικά στην ικανοποίηση του επιχειρηματία και στην συνέχεια στην ευχαρίστηση του πελατειακού κοινού. Έτσι με την ολοκλήρωση της μελέτης συντάσσει έναν αναλυτικό προϋπολογισμό του κόστους εργασιών και ένα ανάλογο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής. Η εταιρεία δεσμεύεται απέναντι στον επιχειρηματία να προσφέρει ότι καλύτερο για όλη την οικογένεια, με χώρους παιχνιδιού, ψυχαγωγίας και ανάπαυσης, κατάλληλους για όλες τις ηλικίες.