Κατοικίες

Οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες της σύγχρονης εποχής λειτουργούν αποτρεπτικά στη απόφαση μιας ολοκληρωμένης κατασκευής ή ανακαίνισης κατοικίας. Λέγοντας «ολοκληρωμένη» εννοείται η εύρεση του κατάλληλου συνεργάτη που με τις γνώσεις και την εμπειρία του εκπονεί μια εξατομικευμένη μελέτη και στη συνέχεια τη θέτει σε εφαρμογή. Οι αυθαίρετες επεμβάσεις και οι μεμονωμένες μετατροπές του χώρου της κατοικίας, χωρίς να ακολουθείται κάποιο πλάνο, συνήθως οδηγούν σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος και σε ασυνάρτητες συνθέσεις διακόσμησης. 

Επομένως λοιπόν, η πιο σωστή διαδικασία είναι η εκπόνηση μιας πλήρους μελέτης πριν την ανακαίνιση ή την κατασκευή του σπιτιού και η κατά γράμμα εφαρμογή της από μια εξειδικευμένη εταιρεία όπως η Innovo Constructions. Έτσι ο νέος χώρος είναι πάντα λειτουργικά καλύτερος και η ποιότητα ζωής βελτιώνεται αισθητά. Η κατοικία πλέον εκφράζει τους κατοίκους της και τις συνήθειές τους εξασφαλίζοντάς μια ευχάριστη διαβίωση με παράλληλη διευκόλυνση των καθημερινών τους δραστηριοτήτων.  

Η κατασκευή του σπιτιού σε συνεργασία με την Innovo Constructions αποτελεί εγγύηση για ένα αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών αποφεύγοντας άσκοπες ενέργειες και επιπλέον κόστη. Τα στάδια που ακολουθούνται για μια ολοκληρωμένη μελέτη φαίνονται παρακάτω: 

1. Προμελέτη

Εφόσον δεν έχει γίνει οριστική επιλογή του ακινήτου, οι ειδικοί της Innovo Constructions μπορούν να συμβουλέψουν τους επενδυτές για το μέγεθος των επεμβάσεων που απαιτεί ο προς εξέταση χώρος ώστε να γίνει λειτουργικός και να αναβαθμιστεί βιοκλιματικά.

2. Αποτύπωση

Ο ειδικός από την πρώτη του επίσκεψη στο ακίνητο μελετά διεξοδικά κάθε δωμάτιό του, κάθε τετραγωνικό μέτρο του. Ανακαλύπτει δυνατά και αδύνατα σημεία του χώρου. Η αναλυτική επιμέτρηση και η πολλαπλή του φωτογράφιση εξασφαλίζει στη δημιουργική ομάδα την άρτια αντίληψη του χώρου μελέτης.

3. Σχεδιαστική πρόταση

Οι εκτενείς συζητήσεις και υποδείξεις των κατοίκων του σπιτιού βοηθούν το εργατικό δυναμικό να αντιληφθεί τους στόχους των επεμβάσεων και την αισθητική τους αντίληψή. Έτσι έχοντας όλα τα δεδομένα της υπάρχουσας κατάστασης του ακινήτου η εταιρεία προχωράει στην σχεδιαστική πρόταση επιλύνοντας καταρχήν την λειτουργικότητα του χώρου και διατάσσοντας αρμονικά τα αναγκαία έπιπλα. Η τελική λύση εφαρμογής εκφράζει το γούστο και τις καθημερινές συνήθειες των ατόμων.

4. Διακόσμηση

Η επιλογή του στυλ, των διακοσμητικών στοιχείων και της επίπλωσης υπακούν στην γενική ιδέα διακόσμησης του κάθε δωματίου χωριστά. Διαφορετικές χρωματικές επιλογές και υλικά δειγματίζονται σχηματίζοντας στο μυαλό των κατοίκων μια πρώτη εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα κατασκευής. Ο κάθε άνθρωπος, ενήλικας ή ανήλικος, έχει την δική του προσωπικότητα και τις δικές του ανάγκες που πρέπει να απαντούνται στον ιδιαίτερό του χώρο ώστε να τον χαλαρώνει και να τον αναζωογονεί.

5. Φωτορεαλισμός

Οι αισθητικές και λειτουργικές επιλογές της διακόσμησης και των επίπλων παρουσιάζονται σε τρισδιάστατα σχέδια και φωτορεαλιστικές εικόνες. Η ισορροπία των αντιθέσεων και των αρμονικών συνόλων δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης και ψυχολογικής ανάτασης.

6. Μελέτη φωτισμού

Η ποιότητα και η δημιουργική προσέγγιση του φωτισμού παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση άνετων συνθηκών και στην ευχαρίστηση όσων διαμένουν σε αυτόν. Όλοι οι χώροι φαίνονται φωτεινή, καθαροί, ζωντανοί, οικείοι. Παράλληλα αναδεικνύεται η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση. Εφαρμόζοντας νέες ενεργειακά αποδοτικές τεχνικές φωτισμού δημιουργείται η κατάλληλη ατμόσφαιρα ανά χώρο, ώρα και δραστηριότητα.

7. Προϋπολογισμός και χρονοδιάγραμμα

Με την ολοκλήρωση της μελέτης οι κάτοικοι νιώθουν σα να πραγματοποιούν το όραμά τους. Τα σχέδια και οι φωτορεαλιστικές εικόνες που έχουν στα χέρια τους είναι προϊόν εντατικών συζητήσεων ώστε τα «θέλω» των κατοίκων να μετατραπούν σε ένα πραγματοποιήσιμο όνειρο. Το τελικό βήμα που τους χωρίζει πλέον από το σπίτι των προσδοκιών τους είναι η εφαρμογή της μελέτης με την έναρξη των εργασιών. Έτσι η εταιρεία εκπονεί  μια αναλυτική κοστολόγηση των εργασιών, των υλικών, του εξοπλισμού ώστε ο ιδιοκτήτης να έχει τον πλήρη έλεγχο της επένδυσής του. Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος των εργασιών με συνέπεια και αποτελεσματικότητα εγγυάται μια άρτια κατασκευή έργου σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.