Ανακαίνιση ιατρείου στους Αμπελόκηπους

Η μετατροπή ενός διαμερίσματος από κατοικία σε ιατρείο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εκτός από τα διαδικαστικά της αδείας και του εξοπλισμού ιατρείου, είναι απαραίτητη η διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, η ανακατασκευή και ανακαίνιση του ιατρείου.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα οφθαλμολογικό ιατρείο στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα, όπου κρατήθηκε η αρχική διαρρύθμιση των χώρων.

Πρόθεσή μας ήταν να δώσουμε μια αίσθηση καθαριότητας και διαύγειας, μέσα από λιτό σχεδιασμό, μεταβιβάζοντας στον ασθενή την αίσθηση της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Η επιλογή μελετημένης χρωματικής παλέτας για όλους τους χώρους δημιουργεί οπτικό αποτέλεσμα που επιδράει στην ψυχολογία των επισκεπτών.

Ο χώρος αναμονής υποδέχεται τον ασθενή μέσα σε μια φιλική ατμόσφαιρα. Οι μόνες οικοδομικές παρεμβάσεις που κρίθηκαν απαραίτητες ήταν στον χώρο της ρεσεψιόν, για την διεύρυνσή του. Ο έμμεσος φωτισμός και τα γήινα χρώματα δίνουν ζεστασιά στον χώρο. Στόχος είναι η ευχάριστη αναμονή του ασθενή μέχρι να μπει στο γραφείο. Δίνοντας την πρέπουσα σημασία στα παιδιά, έχει προβλεφθεί ένα δωμάτιο αποκλειστικά για αυτά. Πολλοί γονείς τα παίρνουν μαζί τους μην έχοντας κάπου αλλού να τα αφήσουν. Αν ο ασθενής είναι παιδί, τότε γίνεται ανυπόμονο και ανήσυχο. Σε κάθε περίπτωση το παιδί με το παιχνίδι ξεχνιέται, χαλαρώνει και «βλέπει» τον γιατρό ως διασκέδαση και όχι με φόβο.

Ανακαίνιση ιατρείου

Ο χώρος του γραφείου – εξεταστηρίου αποπνέει πλήρη σοβαρότητα και μοναδικότητα. Την ίδια στιγμή παραμένει έντονα καθαρός σε γραμμές και εικόνα, επιτυγχάνοντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην λειτουργικότητα και την αισθητική.

Το σύγχρονο λειτουργικό οφθαλμιατρείο δεν θυμίζει σε τίποτα το παλιό διαμέρισμα. Η εργονομία των χώρων και η δημιουργία πολυμορφικών επίπλων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του άρτιου υψηλής ποιότητας αποτελέσματος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες; Ανακαινίσεις ιατρείων

Ανακαίνιση ιατρείου Innovo