Μελέτη κατασκευής καταστήματος εστίασης στο Γκάζι

Το σουπάδικο αποτελεί, σίγουρα ένα μαγαζί παραδοσιακού στυλ. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι θα στηθεί στην εποχή μας, η οποία διέπεται από αυξημένες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις, αναγκάζει τον σχεδιασμό ενός μοντέρνου και πρωτοποριακού συνάμα χώρου.

Οι πελάτες που θα το επισκεφτούν, μπορεί να κυμαίνονται από εκπροσώπους της εναλλακτικής νεολαίας έως και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που αποζητούν κάτι καταπραϋντικό, μετά την νυχτερινή τους έξοδο. Η INNOVO CONSTRUCTIONS κατάφερε να συνδυάσει αυτά τα δύο στυλ, προκειμένου να ευχαριστήσει όλους του επισκέπτες, όποιας αισθητικής και να είναι και να παραδώσει την κατασκευή ενός τέτοιου καταστήματος, αφού πρώτα επιμελήθηκε την ανακαίνιση.

Η σούπα είναι ζεστό και σπιτικό φαγητό, έτσι αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε ένα χώρος οικείος και προσιτό, με μια δόση glamour, όπως αρμόζει στην σύγχρονη εποχή μας. Φυσικά το αποδώσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως κάνουμε πάντα με τα project που αναλαμβάνουμε.

Όποια και να είναι τα τετραγωνικά του μαγαζιού, πρέπει η μελέτη που θα γίνει, να είναι προσεκτική έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε το κάθε τετραγωνικό, χρησιμοποιώντας την εργονομική ταξινόμηση του χώρου.

Η πρόσοψη φροντίσαμε να θυμίζει εξωτερικό εξοχικού σπιτιού. Έτσι οι επισκέπτες θα αισθάνονται ότι είναι στο σπίτι τους. Αυτό είναι πολύ καλό κίνητρο, για να προσελκύσει πελάτες ακόμα και αν βλέπουν το μαγαζί από μακριά.

Το μπεζ σκούρο χρώμα κυριαρχεί στο κατάστημα. Στον ένα τοίχο θα τοποθετηθεί τεχνοτροπία τούβλων, σε διάφορα χρώματα, με αποτέλεσμα ένα όμορφο ψηφιδωτό φυσικών χρωμάτων. Με αυτό τον τρόπο, προσπαθήσαμε να αποδώσουμε, μια πινελιά εκμοντερνισμού, σε ένα κατά τα άλλα, παλαιού τύπου είδος καταστήματος. Στον ίδιο τοίχο θα φτιάξουμε ένα μεγάλο παράθυρο, για να υπάρχει ορατότητα προς τα έξω και να μην μπουκώνει ο χώρος.

Η κουζίνα θα είναι εμφανής στο υπόλοιπο κατάστημα, διατηρώντας την καθαρότητα των προϊόντων. Αυτό είναι ένα σύνηθες τέχνασμα, για να δείχνει ο επαγγελματίας, ότι στην κουζίνα του επικρατεί η καθαριότητα και ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει. Επίσης, με αυτό τον τρόπο δεν κλείνει ο χώρος.

Το διαχωριστικό που οριοθετεί την κουζίνα, θα ντυθεί με ανοιχτόχρωμο ξύλο, το οποίο έχει σκούρα νερά, στις ίδιες αποχρώσεις με τα τούβλα. Σε κομβικά σημεία πάνω στο διαχωριστικό θα τοποθετηθεί το λογότυπο του μαγαζιού, ώστε να είναι ορατό από κάθε σημείο του χώρου.

Προκειμένου να διαχειριστούμε την εκμετάλλευση του συνολικού εμβαδού, θα δημιουργήσουμε ένα μπαρ, το οποίο επεκτείνεται στους δύο τοίχους σχηματίζοντας γωνία. Καταφέραμε έτσι να υπάρχουν αρκετές θέσεις καθήμενων ή να εξυπηρετούνται οι πελάτες που θέλουν να φάνε γρήγορα και να φύγουν. Επίσης θα λειτουργεί και ως πάσο ή ως επικοινωνία του εσωτερικού προσωπικού με τους ανθρώπους της σάλας.

Στο μπαρ θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο ξύλο με τον διαχωριστικό της κουζίνας. Αυτό θα συμβεί και με την οροφή, οπού θα μπουν ξύλινες λεπτομέρειες πάνω από τα όρια της κουζίνας, δίνοντας τη νοητή συνέχεια του διαχωριστικού. Γενικότερα σε όλο το κατάστημα, θα εφαρμοστούν οι ίδιες αποχρώσεις. Χρώματα ζεστά και ικανοποιητικά, για να εγείρουν την ζεστασιά και την φιλοξενία.

Στην περιοχή της κουζίνας τα φωτιστικά οροφής, θα είναι πιο μακριά διευκολύνοντας την εργασία των υπαλλήλων. Το μάκρος όμως των φωτιστικών, βοηθάει και στην καλύτερη παρουσίαση των φαγητών, αφού η κουζίνα είναι εμφανής.

Στον υπόλοιπο χώρο, θα μπουν διάσπαρτα, δυνατά σποτάκια, με αποτέλεσμα ο φωτισμός να είναι διάχυτος, χαλαρωτικός αλλά και να ξεκουράζει τα μάτια.