Μελέτη και Διακόσμηση Φαρμακείου στα Ιωάννινα

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός φαρμακείου σε μια πόλη όπως τα Ιωάννινα; Η ακριβής τοποθεσία του ακινήτου, οι συνήθειες των καταναλωτών, ο υπάρχον ανταγωνισμός της περιοχής αποτελούν τα κύρια στοιχεία που οδηγούν στην διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής λύσης άξια εφαρμογής.

Τη σημερινή εποχή, η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτρέπει την εκπόνηση μελετών εξ αποστάσεως και την παρουσίασή τους μέσω των υπολογιστών. H Innovo Constructions έπειτα από ενδελεχή έρευνα και καταγραφή των αναγκών του φαρμακοποιού με φαντασία και αποφασιστικότητα προχωράει στον σχεδιασμό για την πρωτότυπη κατασκευή φαρμακείου. Η διαφορετικότητα φαίνεται εξ αρχής από την πρόσοψη του χώρου. Η προσεγμένη και καλαίσθητη βιτρίνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις απαρχαιωμένες όψεις των παλιών φαρμακείων.

Ο περαστικός διαβαίνοντας την είσοδο εισέρχεται σε έναν εκσυγχρονισμένο χώρο όπου η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την πολύλεπτη διαμονή του σε αυτόν και την ενδελεχή του έρευνα στα προϊόντα. Ο πάγκος εξυπηρέτησης πελατών βρίσκεται σε κεντρικό σημείο δείχνοντας την ετοιμότητα του φαρμακοποιού να παρέχει τις υπηρεσίες του όποτε καταστεί ανάγκη. Κατά τον σχεδιασμό λήφθηκε σοβαρά υπ’ όψη η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του φαρμακείου, καθώς σε μια τέτοια πόλη αυτός είναι που θα καθορίσει του μακροχρόνιους δεσμούς με τους πελάτες.

Η διαμόρφωση του βέλτιστου περιβάλλοντος μέσα στο φαρμακείο καθορίζεται από τον φωτισμό. Ο γενικός ομοιόμορφος ήπιος φωτισμός δημιουργεί την οπτική άνεση και επιτρέπει την ευκρίνεια των μορφών και των σημάνσεων. Σε αντίθεση ο εστιασμένος πιο έντονος φωτισμός στο εσωτερικό των βιτρινών συμβάλει στην ανάδειξη των προϊόντων σε πρώτο πλάνο.

Με λίγα λόγια, η πρόταση μελέτης του φαρμακείου στα Ιωάννινα συνδυάζει την αισθητική με την λειτουργικότητα στην κατασκευή ενός εμπορικού χώρου με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. H Innovo Constructions καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων σχετικά με την κατασκευή και ανακαίνιση του φαρμακείου, δημιουργεί χώρους ελκυστικούς και ευχάριστους δίνοντας αξία στην επένδυση του φαρμακοποιού.

diakosmisi-meleti-farmakeiou-ioannina- 1
  • diakosmisi-meleti-farmakeiou-ioannina- 1
  • diakosmisi-meleti-farmakeiou-ioannina- 2
  • diakosmisi-meleti-farmakeiou-ioannina- 3
  • diakosmisi-meleti-farmakeiou-ioannina- 4
  • diakosmisi-meleti-farmakeiou-ioannina- 5
  • diakosmisi-meleti-farmakeiou-ioannina- 6
  • diakosmisi-meleti-farmakeiou-ioannina- 7
  • diakosmisi-meleti-farmakeiou-ioannina- 8
  • diakosmisi-meleti-farmakeiou-ioannina- 9