Μελέτη ιατρείου ορθοπεδικού χειρουργού παίδων στο Μαρούσι 

 

Η φιλοξενία νέων ατόμων στον χώρο αναμονής και στο γραφείο του ιατρού είναι αρκετά απαιτητική. Πολλές φορές οι ανήλικοι φορτίζονται συναισθηματικά, αγχώνονται σε υπερβολικό βαθμό, φοβούνται. Η συναισθηματική ωριμότητα και η ενσυναίσθηση του γιατρού να αντιμετωπίσει τόσο τις σωματικές όσο και τις ψυχολογικές τους ανάγκες γίνεται μέρος της δουλειάς του και της ολοκληρωμένης συμβολής του στο εκάστοτε θέμα που προκύπτει.

Πώς όμως το περιβάλλον το ιατρείου μπορεί να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα και να γίνει φιλικό απέναντι στους νέους; Η Innovo Constructions έχοντας πολυετή εμπειρία στην μελέτη, κατασκευή και ανακαίνιση ιατρείου και χώρων ειδικά διαμορφωμένων για παιδιά συνδυάζει τις ζητούμενες απαιτήσεις και προτείνει λύσεις μοναδικές και εξατομικευμένες. Έτσι η κατασκευή του ιατρείου στο Μαρούσι προτείνεται με γνώμονα το παιδί και το παιχνίδι.

Ο χώρος αναμονής κινείται μέσα σε έντονες χρωματικές αντιθέσεις μεταφέροντας στην ατμόσφαιρα την γαλήνη του γαλάζιου και την ζωντάνια του κόκκινου. Οι ειδικές ξύλινες επενδύσεις στους τοίχους μοιάζουν με τουβλάκια τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, ξυπνώντας μνήμες από παιδικά παιχνίδια. Το μεγάλο ενυδρείο διακοσμεί τον χώρο υποδοχής ενώ παράλληλα κρατάει απασχολημένα τα παιδιά για αρκετή ώρα. Περιμετρικά του χώρου τα διακοσμητικά στοιχεία αναπαριστούν είτε ζώα είτε παιδικές παραστάσεις κάνοντας ακόμα πιο οικεία την αίσθηση του ορθοπεδικού ιατρείου.

Στον χώρο του γραφείου η μελέτη ολοκληρώθηκε με δυο προτάσεις, με βασική τους διαφορά τις χρωματική απόδοση του περιβάλλοντος. Και στις λύσεις η διακόσμηση εμπνέεται από παιδικά παιχνίδια και καθημερινές φιγούρες. Έτσι το παιδί στιγμιαία ξεχνάει ότι βρίσκεται στον γιατρό και νομίζει πως έχει επισκεφτεί έναν μεγάλο παιδότοπο, χαλαρώνει και αφήνει τον χειρουργό να το εξετάσει για να φτάσει σε ένα έγκυρο πόρισμα.

Η οικεία και φιλόξενη ατμόσφαιρα του ιατρείου προσκαλεί τους νέους αλλά και τους συνοδούς να χαλαρώσουν ξεχνώντας άγχη και πιέσεις. Κάθε εμπειρία του παιδιού μέσα στον χώρο δημιουργεί θετικές εντυπώσεις, αποφεύγοντας την γκρίνια και τα κλάματα. Κάθε συνοδός νιώθει ευχαριστημένος από την άψογη αντιμετώπιση και χειρισμό της κατάστασής του μέσα στο πλήρως εκσυγχρονισμένο ιατρείο.